Dubai blijft en topstad: cultuur, sport, musea, kunst en strand. Een veelzijdige plek waar je ook nog eens lekker kunt eten, Arabisch, Italiaans, Libanees en de lekkerste Sushi.

Sightseeing Dubai

Bij een eerste bezoek aan deze veelzijdige stad raden wij altijd aan te bezoeken:

De oude stad aan de Creek. Laat u afzetten bij de Creek en neemt u de watertaxi naar de oude souk. Hier vindt u het Dubai Museum. Dit museum is een bijzondere plek. Er hangen oude foto’s van hoe deze stad er vijftig jaar geleden uitzag en geeft een mooi beeld van de snelle ontwikkeling van de stad. Aangekomen aan de overkant bezoekt u de kruidensouk en de goudsouk. De sfeer rondom de Creek is de Arabisch sfeer van vroeger. U ziet souks en pakjesboten met handelswaar bestemd voor buurlanden Iran, Pakistan en Saoedi-Arabië.

De Dubai Marina (de nieuwe haven). U bezoekt hier de Souk Madinath en Dubai The Old Town en Burj Khalifa. Hier bevindt zich het hoogste gebouw ter wereld. Ook ligt hier de grootste mall, de Dubai Mall, en kunt u met kippenvel genieten van de grootste waterfontein (met licht en geluidshow) van de wereld. Brengt u zeker u een bezoek aan de 125e etage van de Burj Khalifa waar u de schitterende stad met de kunstmatige eilanden van boven bewondert!

Een aanrader is een diner in het Karma Café in Souk Al Bahar. Hier draaien de DJ’s van de Buddha Bar graag en vele internationale gasten en Bekende Nederlanders gingen u voor.

Palm eiland: op een van de eilanden ligt een waterpark, naast het beroemde Atlantis The Palm resort. Dit Aquaventure Water Park is aangelegd op de kunstmatig opgespoten eilanden en heeft vele glijbanen, waterkanalen een tropische tuin, restaurants en ligbedjes. De ideale plek om heerlijk van water te genieten en aan de warmte te ontsnappen.

In de Mall of the Emirates kunt u prima winkelen en de skihal zien, een beroemde attractie in deze stad.

Leuke excursies

Stadstour Oude binnenstad Dubai Creek en diner

In de middag om 15.00 uur halen we u op bij het hotel voor een stadstour door het oude centrum van Dubai, een duizend-en-een-nacht-ervaring! Na een wandeling door dit oude gedeelte van Dubai gaat u naar het Bastakiya Nights restaurant om van een diner te genieten in Arabische sferen.

Woestijnsafari met BQQ onder de sterren

Om 14.30 uur halen wij u op voor een avontuurlijke verkenning van het achterland van deze spectaculaire stad: namelijk de woestijn, u gaat op woestijnsafari! Met luxe vierwiel-aangedreven terreinwagens trekt u de woestijn in waarbij de ervaren chauffeur de 4×4 wagen met hoge snelheden over de woestijnduinen stuurt waarbij de auto vaak ook driftend zijwaarts langs de duintop wordt geleid. Deze sensationele ervaring zult u zeker niet snel vergeten. Tussendoor wordt er diverse keren gestopt om u de gelegenheid te bieden om mooie plaatjes te schieten van het woestijnlandschap. ?Na deze wilde rit verzamelen alle wagens zich bij het woestijnkamp waar u de kans krijgt om de prachtige zonsondergang te bekijken. Daarna gaat u lekker dineren waarbij u kunt genieten van optredens van buikdanseressen (let op, op vrijdag zullen er geen optredens plaatsvinden en tevens wordt er op deze dag geen alcohol geschonken). Daarnaast krijgt u in het kamp de kans om de traditionele waterpijp te roken. ?

Kijkt u vooral ook omhoog. De fonkelende sterrenhemel die u kunt bewonderen in de woestijn is er een om nooit te vergeten. Na het diner wordt u teruggebracht naar het hotel.

Stadstour Modern Dubai met tickets Burj Kalifa

In de ochtend halen wij u op om het ‘Moderne Dubai’ te ontdekken. Zo bezoekt u: de Dubai Marina (de nieuwe haven) en u rijdt de Palm Jumeirah op. U bezoekt Souk Madinath en Dubai The Old Town en Burj Khalifa. Hier bevindt zich het hoogste gebouw ter wereld. Ook ligt hier de grootste mall, de Dubai Mall, en kunt u met kippenvel genieten van de grootste waterfontein (met licht en geluidshow) van de wereld. U brengt u dan een bezoek aan de 125e etage van de Burj Khalifa, met wijds uitzicht over de unieke stad. Daarna brengt de chauffeur u terug naar het hotel.

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 62.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 49
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38, INDONESIE: 24 KEER