Hij woont 12 jaar in Vietnam en maakte schitterende en wereldberoemde foto’s

Frankrijk? Nee, ik woon liever in Vietnam! Lacht hij. Naar Frankrijk wil hij niet. Alleen voor exposities of zakelijke ontmoetingen, dan wel. 

De spontaniteit, vreugde en gezelligheid van Vietnam houdt hem hier. In Frankrijk niks dan stakingen, rellen, onrust en negatieve energie. Hij kan er niet tegen zegt hij. Oja, en niemand wil werken en iedereen zo snel mogelijk met pensioen. Nee, deze fotograaf werkt 80 tot 90 uur, maar hij geniet er zichtbaar van.

In Hoi An kwamen we met zijn werk in aanraking omdat op iedere kamer van het Anantara Hotel een foto van hem hangt. In de lobby staat een kleine expositie en uitnodiging zijn Gallery en Museum te bezoeken. Uiteraard deden we dat!

Hier in Da Nang ontmoeten we hem nu spontaan in de lobby van ons hotel. Hij vindt het erg leuk dat we zijn museum hebben bezocht. Je ziet dat hij van het land houdt en zich wil inzetten juist voor de volkeren en minderheden met hun pure manier van leven. Hij kent ook Jimmy Nelson, jazeker! Zegt hij trots. Ik zeg dat ik Jimmy ook een paar keer ontmoet heb en zo trots op hem ben al sinds de eerste expositie in Leiden. Als reiziger kun je niet anders dan van hun werk genieten. 

Maar ook het werk van Cees Rijnen moet ik aan denken. Hij legde Myanmar vast in zijn project Myanmar Pure. Met zo veel oog voor detail en beelden die uniek zijn. Ik lees zijn boek nog altijd graag, ik krijg nog altijd kippenvel van deze fotos’s, zo gedetailleerd en zo veel sfeer.

Zeker met de toestand in Myanmar op dit moment, want ik wil dit land nog een keer bezoeken. 

Enthousiast vertelt Rehahn over zijn nieuwe serie, met de sfeer van Impressionisme, zoals Van Gogh. Mooie grote foto’s met een bijzondere sfeer, heel zachte kleuren. De technieken zijn uniek, gespiegeld in water of gefotografeerd door vuur.

Een van zijn bekendste foto’s heeft in het tijdschrift Linda magazine gestaan, hij kreeg daar mooie reacties op. In Nederland wonen een maar trouwe fans van zijn werk. 

Enthousiast vertelt hij dat het meisje op de foto zes jaar is en de olifant 31. De foto heeft de sfeer van Azie direct weer, en de kwetsbaarheid. Zo kwetsbaar zijn deze mooie dieren.

Reizen en Fotografie, een mooie combi.

En speciaal voor onze reizigers: we regelen voor jullie een persoonlijke ontmoeting met fotograaf Rehahn, in zijn studio of Museum in Hoi An of Da Nang, waar hij met veel plezier zijn werken zal toelichten. Een kijkje behind the scenes.

#rehahn #travel #photography #vietnam #hoian #gallery #museum #native #people #animal #nature

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X