Wat te doen in Bali?

Wat te doen in Bali: wij geven jou de leukste tips voor jouw mooiste Bali reis. Wij reisden al 25 keer naar Bali, dus deze tips gaan jou zeker helpen in je zoektocht naar de mooiste en leukste plekjes van Bali. En… we nemen je mee naar de nieuwste hipste hotspots van Bali. Reizen naar Bali kun je doen met de massa, maar zeker ook ver weg daarvan.

Zodra je aankomt in Bali adviseren we je altijd eerst een dag of twee-drie te relaxen. Zo kun je even bijkomen van de jetlag, het temperatuurverschil en in het Bali-ritme komen. In Indonesië gaat alles plan-plan, dus je gaat van de vijfde naar de eerste versnelling. Aan het zwembad van het hotel Komaneka at Tanggayuda is het bijvoorbeeld fijn relaxen. Zeker zodra om 16.00 uur de afternoon tea met heerlijke Indonesische hapjes geserveerd wordt.

Je kunt starten aan zee of in de rijtvelden, wat jij wil. En na dat relaxen is het tijd om het eiland eens te gaan verkennen. Want Bali si ontzettend mooi, maar dan moet je wel naar de binnenlanden en het noorden. Je kunt niet vanuit je badplaats in het zuiden, zoals Seminyak of Sanur het echte Bali verkennen, dat is onmogelijk.

1. Ga schommelen!

Heb je ooit in een schommel gezeten met dit uitzicht? Juist, dat bedoelen wij dus. Dit is een van de leukste dingen om te doen in Bali! Er zijn hoge en kleine, grote en lange schommels. Door de plek waar je staat als je een foto maakt lijkt het erg diep, maar gelukkig is dat feitelijk niet (altijd) zo. Er zijn in Bali vele locaties waar je leuk kunt schommelen, maar er is er maar een waar het uitzicht het mooist is en de constructie echt veilig.

2. Ga snorkelen

Koop een snorkel in Nederland bij Decathlon of een professionele duikshop (voor alle weersomstandigheden beter) en bereid je voor op de mooiste onderwaterwereld van Bali. We nemen je mee naar een plek waar niet de massa komt. Niet Lembongan, daar is al het koraal al platgetrapt door de toeristen. Niet het zuiden van Bali. Nee, deze plek is uniek.

3. Ga fietsen in de binnenlanden

We pakken met de gids de binnenwegen, dwars door de kleine dorpen en langs de rijstvelden. De massa-toerist die de fietsroutes pakken in grote groepen ‘alleen maar naar beneden’ rondom Ubud, laten we ver van ons vandaan. Wij gaan naar een dorpje in centraal Bali, daar waar de lokale Balinezen op de rijstvelden verrast kijken als ze een Belanda zien, een Nederlander!

Roetsj naar beneden, ruik de wierook en zie de mensen in hun dagelijkse werk. Vrouwen wassen het beddengoed in de rivier. Kinderen laten de eendjes uit. Dit is het echte Bali. En dan ga je lunchen heerlijk op het platteland in een bale-bale. Smullen zeg, en wat een uitzicht!

Wie van meer PK houdt, kan een motor huren. Let erop dat je een goede reisverzekering afsluit.

4. Ga raften

We hebben twee toffe locaties om dit te doen. De ene ligt in het oosten, die is wel spectaculair. Riemen vast want hier zitten een paar flinke afdalingen bij waarbij de boot even loskomt. Hier kom je ijsvogels tegen en enorme hagedissen. Het is even rijden erheen, tegen de slopen van de vulkaan omhoog, maar daar krijg je ook een prachtige natuur voor terug.

De tweede locatie is kalm en rustig, prachtig groen en een genot voor wie van varen houdt maar niet te spectaculair.

5. Maak een ceremonie mee

Het is in Bali heel gewoon om ceremonies te vieren. Iedere dag zie je wel ergens een processie of ceremonie als je op het eiland reist. Wij adviseren een ceremonie mee te maken, omdat dat zo bij Bali hoort. En omdat er geen mooiere manier is om het leven en de vakantie te vieren als met de Balinezen samen. Bel ons voor advies, dan zorgen we dat je dit echte Bali meemaakt. We hebben de spirituele kalender van Bali op ons kantoor hangen en weten zo precies op welke dag in het jaar de festivals en ceremonies zijn in welke tempel.

6. Apenbos!

Wie gek is op dieren moet naar het apenbos. Er zijn er velen, in de Uluwatu Tempel zitten apen, in Alas Kedato en in Sanggeh Monkey Forest. Maar de favoriet blijft voor ons: Monkey Forest in Ubud. Er is recent een nieuw pad aangelegd, er is bewaking en er zijn fijne bankjes om op je gemak te zitten en de dieren met hun jongen te bewonderen. En om te lachen natuurlijk om die gekke apenstreken.

BOEK JE REIS BIJ TRAVELBOUTIQUE

Wil je nog meer leuke tripjes plannen? Nou we kennen nog veel meer leuke avonturen, zoals een trekking naar de watervallen en Nature Walk waarbij je alle tropische vruchten, kruiden en planten ontdekt met de gids. Of gaat paardrijden, parasailen, surfles nemen of jetskien. Laat je verwennen met een massage, bezoek een bijzondere (en niet drukke) tempel. Wij zijn meer dan vijfentwintig keer in Bali en de andere eilanden van Indonesie geweest, dus wil je advies uit ervaring, dan kun je ons altijd bellen of mailen.

Ga je voor spectaculair? Boek een vlucht met een helikopter over Bali en zie de schoonheid van het eiland vanuit de lucht!

DE MOOISTE TOURS IN BALI

De mooiste tours in Bali zijn die waar je enorm van verbaasd bent, om gelachen hebt, een hele nieuwe ervaring was en een die leuker was dan je had kunnen vermoeden. Wij weten precies welke plekjes je dan moet bezoeken! Bel ons voor advies, kom langs of mail met een reisaanvraag, dan plannen we samen de ideale reis. Heb je vragen over het visum, paspoort, inentingen, andere leuke belevenissen die je wil doen? Of ben je bang dat de tourtjes die jij erg leuk vindt misschien wel heel massaal zijn in de zomer? Bel ons en we geven je er advies over.

GILI EILANDEN

Wil je je reis uitbreiden en een bezoek brengen aan de geweldig relaxte Gili eilanden? Daar kun je snorkelen met zeeschildpadden boven een prachtig koraalrif. Liever leuke foto’s maken op de schommel? Kan bij Ombak Sunset Hotel op het strand. Wij tippen je voor de leukste hotels, restaurants en bovendien welk eilandje van de Gili’s het beste bij jullie past. En waar je exact de zeeschildpadden het beste kunt zien.

BOEK JE REIS BIJ TRAVELBOUTIQUE

Kom gezellig langs of bel of mail over jouw ideale reis in Bali van de ene naar de andere mooie unieke plek, dan gaan we die samen uitstippelen en boeken. Laat de periode weten dat je wil reizen en we stellen de mooiste reis samen. Ons advies past uitstekend bij reizigers die houden van advies uit ervaring en de mooiste plekjes van Bali (of gecombineerd met de andere eilanden) willen zien en alles voor vertrek geregeld willen hebben, zodat je aan boord gaat en alleen nog maar hoeft te genieten.

Met vriendelijke reisgroeten!

Debby

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X