Onze goede doelen

TRAVELBOUTQUE is niet alleen betrokken bij de bestemmingen als reisorganisatie in Breda, wij vinden het belangrijk ook betrokken te zijn bij de samenleving op bestemming.

ONS GOEDE DOEL IN BALI
Zo ondersteunen wij sinds 2006 ‘Oog voor Bali’, een kleinschalig privéproject in Bali voor oogoperaties in samenwerking met oogchirurg mevrouw doctor A.A. Mas Putra (tevens docent aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit van Denpasar, Bali). Het team van artsen kan door de sponsoring voorzien in oogoperaties voor de lokale mensen wanneer zij niet over voldoende financiële middelen beschikken. Onze sponsors zijn onder andere: Weekblad Margriet, Golfclub Landgoed Bergvliet en vele vrienden en kennissen. Door de sponsoring kunnen we Balinese mensen weer laten zien, waardoor zij weer meetellen in de maatschappij en kunnen voorzien in hun levensonderhoud.

ONS GOEDE DOEL IN INDIA
Wij ondersteunen het inititief van de stichting Pete in de sloppenwijk van New Delhi. We boeken voor onze gasten een wandeling met een gids door de sloppenwijk en de opbrengsten ervan gaan naar het lokale schooltje Nirvan School zodat de lokale kinderen onderwijs kunnen genieten.

GOEDE DOEL IN LOMBOK
De stichting Belajar Yuk dragen wij een bijzonder warm hart toe. Het bestuur dat in Tilburg is gevestigd organiseert ieder jaar met de grootste zorg projecten voor de mensen in Lombok en Bali die het hard nodig hebben. Denk niet dat heel Bali rijk is van het toerisme, want in de binnenlanden van Bali bij Peninjoan hebben de mensen geen schoon drinkwater, medische zorg en een school. Tot twee jaar geleden, allemaal dankzij Belajar Yuk. Ook tijdens de aardbeving in Lombok gaven zij direct, zonder strijkstok, hulp aan de getroffenen.

MARGRIETS BETERE WERELD
Het tijdschrift Margriet koos ons project uit voor ondersteuning. Dankzij de gift van Margriet hebben we in Breda een groot golftoernooi georganiseerd in samenwerking met Golfclub Landgoed Bergvliet in Teteringen, waarbij we een enorme opbrengst hebben opgehaald voor ons goede doel (EUR 6.000). Hiervan hebben we een zeer geavanceerde slit-lamp kunnen kopen voor de oogkliniek, waardoor de artsen een betere diagnose van de achterkant van de ogen kunnen stellen. Ook hebben we tientallen staar- en glaucoomoperaties uitgevoerd. Fijn om zo ook iets terug te kunnen doen voor de mensen van de landen waar we zo veel om geven. Foto: de artsen van de oogkliniek met hun exemplaar van tijdschrift Margriet.