Dit hotel staat dan deze keer niet in de Conde Nast tophotels van Dubai. En zo zie je maar hoe stom die lijstjes zijn, want altijd weer afhankelijk van of er genoeg mensen uit de UK en met ’juiste stemmen’ in jouw hotel verbleven. En ik kan uit eigen ervaring zeggen, dit is een top hotel.

Lees maar lekker mee.

CHECK IN

Na een soepele check in worden we naar onze kamer gebracht. Direct valt op hoe ruim de kamer is. Er staan heerlijke Arabische canapés klaar en een fles bubbels, attent en superlekker na de vlucht uit Singapore. Mooi uitzicht op het zwembad met in de verte de zee.

Onze intentie was relaxen in Dubai en weer even de fijne sfeer weer proeven van deze unieke stad. Op mijn buro ligt klaar een Running Map, zodat ik even een rondje kan gaan hardlopen en een resort map, zodat je precies weet wat er in het resort te doen is. Ik weet nu al dat we tijd tekort gaan komen.

HOTEL & LOCATIE: 10/10 

Zeg mij, waar in Dubai heb je een hotel midden in JBR, aan The Walk, vlakbij de Marina en alle bezienswaardigheden plus een heerlijk strand en de beste Beach Club van de stad voor jouw sunset.

Kamer: Fijne ruime kamer, heerlijk zacht en topkwaliteit beddengoed en bedden.

Service: Top, housekeeping is zeer attent en zorgzaam. Service bij het ontbijt met gerechtjes ook top, zeer vriendelijk personeel.

Ontbijt: zo uitgebreid en verfijnd dat kan alleen in The Ritz Dubai. Vers tropisch fruit, eggs Benedict en mijn favoriet hier de Shakshuka maar ook de Chiapudding is yummie. Het hele ontbijt is puur Tasty en Delicious. Vergeten het recept voor Shakshuka aan de chef te vragen maar dat doe ik dus volgende keer als we weer gaan. Ik denk herfstvakantie 2025.

Diner: qua locatie en uitzicht defintely Tamoka en Kana, op het warme strand een cocktail met topmuziek en daarna heerlijk dineren.

Decor: Classic style hotel. De locatie, de tuin en het strand maken dit hotel helemaal af. Het is geen nieuw, modern, strak hotel, dit is een classic hotel, veel hout, bruin en warme kleuren.

General: luxury hotel class, friendly service, happy staff and we had pleasant talks with every staff member.

SAFE

Mag ik dan nog iets zeggen over dat heerlijke bruisende gevoel van Dubai. Alles is er veilig, je wandelt laat in de avond in het donker over straat en dat kan hier gewoon. Overal is het veilig, gezellig, iedereen werkt er hard en wil er een fijn leven leiden en het gezellig hebben. Niemand klaagt, ja alleen in de zomer dat het heet is. Dat internationale hou ik ook zo van. Een taxichauffeur uit Pakistan of Nigeria, een meisje in de ijssalon uit Myanmar, een ober die de beste falafel serveert komt uit Guinea-Bissau. Als je je mobiel vergeet of je tas komen ze hem achter je aanbrengen. I LOVE IT. Misschien toch eens informeren naar emigreren.

TEAM

Prachtig om te horen dat een GM zo geliefd kan zijn. Iedereen die we spreken is dol op de GM Mister Jeroen Elmendorp. Hij is een warme persoonlijkheid, attent naar iedereen, ongeacht je komaf of functie. ‘He really cares for us’, is het meest gegeven compliment. Tijdens onze kennismaking kwam ook stagiair Ashwin even bij ons staan en die wilde niet meer van Jeroens zijde wijken, heel bijzonder.

Raed Kai, Sales Manager and Jeroen Elmendorp, GM thank you and your team for our wonderful stay. I’m glad Raed reminded me that the real Humus is from Lebanon, that is where it was invented and where we all find that the taste is best. But UAE is a good second place.

Rehan, Mahesh, Sandeep, Aweesh and Arul the whole Housekeeping team, you are the best. Also a big big thank you from Lotus she will always remember her room, her bed and how it was made up with love and kindness (all animals in, including her new Ritz Lion).

Mijn persoonlijke adviezen voor jouw perfect stay in The Ritz Carlton?

– heerlijk ontbijten en aan het strand gaan relaxen. Einde middag even opfrissen en naar de Burj Khalifa. Een dag exploring, de Creek, Palm eiland, Atlantis Water Park of pak een mooi museum. Slenteren door en Mall met skibaan. En vooral iedere dag weer heerlijk vers en smaakvol eten want de keuken in het Midden-Oosten is toch zo lekker.

– Ik reserveer voor jullie diner een tafel in het restaurant Tamoka (Zuid-Amerikaans/Caraibisch) wat een mooi design, wat een sfeer en geweldige menukaart

– je eigen Beach Club Kana van The Ritz op het strand en wat een mooi restaurant, verfijnde menukaart. Wat een vrolijk topteam ook hier weer even met ze op de foto gegaan wat een toppers

– we boeken altijd een seaview kamer voor je met uitzicht op de tropische tuin en de zee

– de temperatuur is er tussen oktober en maart heerlijk. Altijd warm en stabiel. Ik zeg even de winter korter maken.

– ga zeker wandelen en dineren bij The Walk en dan tip ik het restaurant Operation Falafel. Na afloop haal je ijsjes bij het kraampje tegenover het hotel en een Iced Coffee Mocca aan de overkant.

– een avond reserveer je voor de Burj Khalifa en genieten van de schitterende fontein

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X