Dag 1

Je vliegt van Amsterdam/Düsseldorf/Brussel naar Sri Lanka.

Dag 2

Welkom in Colombo! De stad die vroeger Ceylon heette en waar onze heerlijke thee vandaan komt. Uw      chauffeur haalt u op en brengt u naar uw hotel in de stad of aan het strand.

Dag 3

Bezoek het fort op de rots van Sigiriya en maak kennis met de lokale mensen in een heel klein dorpje op het platteland.

Leeuwenrots van Sigiriya. U beklimt de beroemde rotsformatie. Dit stenen fort uit de 5e eeuw is een spectaculaire bezienswaardigheid. Aan de entree staat een leeuw gegraveerd, waardoor de rots ook wel Leeuwenrots wordt genoemd. In de vijfde eeuw woonde koning Kashyapa op deze grot, waar hij een paleis op de top had laten bouwen. De rots is omgeven door lusthoven van muren en grachten. Deze rots behoort tot het Unesco Werelderfgoed.

Het meest bijzonder zijn de schilderingen op de muren. Binnen in de rots zijn er fresco’s te vinden   van de ‘wolkenmaagden’, afbeeldingen van eeuwen geleden. In de middag bezoekt u een klein lokaal dorp. Hier is het leven al eeuwen hetzelfde, eenvoudig en vriendelijk en dichtbij de natuur.

Dag 3

Bezoek de antieke stad Pollonaruwa. Dit was in de 11e eeuw de hoofdstad van Sri Lanka. Deze werelderfgoed-plek is beroemd vanwege de antieke beelden, schrijnen, het lotusbad en fresco’s. U bezoekt de verschillende stupa’s van Rnakoth Vehera, Kirivehera en Gal Vihare. Deze Middeleeuwse hoofdstad was omgeven door grachten en muren. U bezoekt de oude stad en de binnenstad: het koninklijk paleis, de zaal van audiënties en de kamers van de royalty.

Dag 4

Bezoek de Dambulla Rots Grot tempel, Matale en de Tempel van de Tand in Kandy.

Dag 5

Bezoek het olifantenweeshuis Pinnawela, de Koninklijke Botanische tuin, Kandy stadstour, ’s avonds een   culturele dans. Sinds 1975 worden in dit weeshuis, gelegen aan de rivier, olifanten opgevangen en verzorgd die verlaten zijn of gewond geraakt. Deze verwonding liepen de dieren op tijdens te zware werkzaamheden of door landmijnen die tijdens de burgeroorlogen gebruikt werden. Tijdens de lunch  wandelen de dieren van het tropische bos naar de rivier om zich te baden.

De olifanten staan centraal in de cultuur van Sri Lanka. Er leven er nog 3.500 op het eiland, dat vooral te danken is aan de religie van de bevolking

Dag 6

Naar de schitterende pure natuur van Ella via Nuwara Eliya (theeplantages)

Dag 7

Vertrek naar Yala via de Kataragama tempel

Dag 8

Yala- Jeep Safari door het Nationaal Park. Het Yala National Park is 1.200 vierkante kilometer groot en ligt in het zuidoosten van het eiland. Het is een van de beste parken om luipaarden in het wild te spotten. De omgeving strekt zich uit van platte vlaktes tot rotsachtige gebieden en van graslanden tot dichte tropische jungle. De rivieren, beken en lagunes bieden kleine en grote zoogdieren en vele soorten vogels een drinkplaats. In het park bevinden zich ongeveer 35 luipaarden in het wild. Natuurlijk ontmoet u tijdens de safari ook apen, herten en mogelijk beren en buffels…. en vele krokodillen.

Dag 9

Tangalle- Het Nederlandse Fort in Galle-Bentota-Kalutara beach

Dag 10

Vrije dag aan zee

Dag 11

Vrije dag aan zee

Dag 12

Transfer naar de luchthaven voor vertrek naar de Malediven of naar huis.

PRIJS bij twee personen: EUR 950 per persoon.

Inclusief: transfers, transport per privé auto met chauffeur incl airco, hotels op basis van logies en ontbijt, entreegelden, excursies, brandstof, taxen en tolgelden.

Hotels: Sigiriya Danawwa Resort, Kandy Serene Grand Hotel, Ella Flower Garden Hotel, Kataragama Neem Villas, Kalutara Coco Royal Beach Resort.

Tickets Amsterdam-Colombo retour vanaf EUR 670 met KLM, Emirates of Qatar Airways.

Verlengen in de Malediven, zeker doen!! 4 dagen vanaf EUR 500 in Sun Island, Paradise Island EUR 800.