HOE KOM JE OP DE GALAPAGOS EILANDEN?

Wij boeken voor jou de tickets van Amsterdam naar Quito (hoofdstad van Ecuador) en de tickets van Quito naar Baltra (Galapagos).

WELK SEIZOEN IS HET BESTE IN GALAPAGOS?

De archipel kent 2 seizoenen: warm en nat in november tot en met juni en droog en koel van juli tot en met oktober. Gedurende het hele jaar kun je dieren goed spotten.

In mei-juni is de warme tijd. De zon schijnt veel en relaxen op het strand of op je cruiseschip in de zon kan prima. Let er wel op dat het water koel is door de stromingen, rond de 20 graden. Dus een wetsuit is zeker aan te raden (is bij de cruises altijd inbegrepen).

WELKE DIEREN SPOT JE WANNEER?

Baby zeeleeuwtjes: worden geboren in augustus, met ze zwemmen kan in november
Walvissen: juni-september
Blauwpoot Jan-van-Gent: paartijd maart-april, kuikens april-juni
Mantaroggen, haaien en walvissen: juni-november (vanwege koelwater met veel plankton)
Groene schildpadden: leggen eieren in januari

Wil jij een specifiek diertje zien? Laat het ons weten en we plannen het in je reis.

WAT KOST EEN REIS NAAR GALAPAGOSI

Indicatie vanaf prijzen:
Bij een bezoek aan Galapagos moet je onder andere aan de volgende kosten denken. Wil je meer lezen over voorbeelden van reizen, klik dan op deze link: xxx.

 1. Retourticket Amsterdam-Quito (Ecuador) vanaf EUR 700 (KLM directe vlucht of Iberia via Madrid)
 2. Retourticket Ecuador (Quito of Guayaqil)- Baltra Airport Galapagos USD 400 tot 500 voor een retourticket
 3. National Park Galapagos entreebewijs: USD 100 cash
 4. Ingala Card Fee: USD 20 cash
 5. Cruise Mary-Anne: 4 dagen inclusief transfers airport, volpension, gids, hut (soms stapelbedden), excursies, begeleiding aan boord vanaf EUR 1200 per persoon.
  Cruise WildAid Passion: 4 dagen volpension: EUR 3.050, 8 dagen EUR 6.580. Inclusief transfers airport, hut met volpension, alle excursies, gids en begeleiding aan boord.

Zie de voorbeeldreizen voor meer routes en prijzen.

WELK HOTEL IN QUITO IS HET LEUKST?

Wie een overstap of stopover maakt in Quito, zouden wij aanraden of in het oude Spaanse centrum te gaan overnachten bij het mooie Artotel La Mama Cuchara of in het moderne deel van de stad te overnachten bij Sheraton Quiot, vlakbij de Mall en in de straat vol leuke restaurantjes.

GOUDEN BESPAARTIP: BOEK VROEG

De vluchten tussen Quito en Galapagos zijn beperkt. Dus hoe korter van tevoren je boekt, hoe duurder diezelfde stoel. Starttarief ligt op EUR 300 voor een retour, een maand voor vertrek kan je al meer dan EUR 600 kosten. Zo bespaar je al snel op je tickets. Wij hanteren lokale tarieven, dus hebben de scherpste prijzen voor je.

Ook de hotels in Galapagos hanteren goedkopere tarieven bij vroeg boeken, ze hebben zelfs aanbiedingen voor vroegboekers. Dus: prik je datum en boek vroeg vooruit, liefst een jaar vooruit.

Heb jij na het lezen van deze blog ook zin om te gaan? Bel ons voor advies, mail of maak een afspraak.

Over de auteur

Debby is de eigenaresse van Travelboutique. Zij maakt sinds 1998 verre reizen en is gek op Azië. Inmiddels reisde zij 60 keer naar Azië, waarvan 24 keer naar verschillende eilanden in Indonesië en 20 keer naar Bali. Als ‘insider’ deelt Debby op dit blog haar persoonlijke tips en reisverhalen. Ze vertelt je precies waar je de echt bijzondere plekken in Azië kunt vinden, of je nu op zoek bent naar de mooiste stranden, ongerepte natuur, een dosis avontuur en ‘reloaden’ of juist cultuur en tempels. Met al haar lokale contacten en vrienden ter plaatse is Debby de aangewezen persoon om jou te helpen aan bijzondere ervaringen en ze laat je met haar blogs op een authentieke en gelijkwaardige manier kennismaken met de lokale mensen. Ga er lekker voor zitten en laat je inspireren door Debby’s enthousiaste verhalen. Trips van Debby
 • Bezocht: 39 landen
 • Afstand: 1.100.000 km
 • Vertraging: 4 keer
 • Koffer kwijt: 0 keer
 • Upgrades: 6 keer
 • Foto's: 62.000
 • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
 • Aantal airlines: 49
 • Aantal stops: SINGAPORE: 38, INDONESIE: 24 KEER