Vanaf het water kun je veel mooie plekjes ontdekken. Glijdend zie je het landschap aan je voorbij trekken. Turquoise zee, spiegelend wateroppervlak, kustlijnen, baaien en kabbelende rivieren.

Wij raden deze routes met de boot aan:

Myanmar – Bagan-Mandalay: over de rivier Irawaddy zie je kleine dorpen, tempels, vissers en vrouwen die de was doen. Bij zonsondergang

heb je de mooiste, rode-oranje gloed op het water. 

De Mergui-Archipel, nog niet zo bekend bij reizigers, ligt in het zuiden van Myanmar. Er zijn kleine eilanden met ongerepte koraalriffen. Hier wonen alleen kleine gemeenschappen, voornamelijk zeezigeuners. Dus wie graag voor onontdekte plekken gaat is dit een bijzondere kust om nu te bezoeken.

Indonesië- de Gili eilanden heerlijk! Vanuit Bali maak je een heerlijke tocht over het water van bijna 2 uur. Zwemvest aan, hup daar gaan we. De boot klapt op de golven. Op naar het paradijs zonder gemotoriseerd verkeer.

Aangekomen bij het strand gooit een man je tas in het zand. Veel plezier. Expeditie Robinson maar dan luxe.

In het water rondom de eilanden zijn er mooie koraalriffen vol kleurrijke vissen, je kunt er op het strand relaxen, SUP-en of duiken. Een lekkere watersport-dag, wie houdt er niet van?

Komodo: het eiland dat je ALTIJD met de boot bezoekt. Niet vanuit een hotel want dan zie je werkelijk niks van de schoonheid van deze eilanden. Je vaart langs eilanden die groen zijn en de vorm hebben van een drakenrug. Aangemeerd op Komodo of Rinca maak je een onvergetelijke trekking naar de varanen. De meest giftige varanen ter wereld, dankzij hun speeksel dat nogal wat bacteriën bevat.

Bij Kalong Island zie je duizenden vleermuizen en bij Pink Beach is het koraal ongerept en roze van kleur!

Raja Ampat: koninklijke eilanden, de mooiste, meest ongerepte plek van Indonesië op dit moment. Ontdekkingsreizigers gingen je voor en spotten paradijsvogels en dolfijnen en kaketoes. Dansende papoea’s heten je welkom op hun eilandje. Kinderen zwemmen er graag met walvishaaien en mantaroggen, zo tam als onze poes en hond! Verblijf in de Kiri Eco Lodge of vaar met Seatrek de mooiste route. Bel ons voor advies uit ervaring!

De eilanden die al in de vorige eeuw werden beschreven om hun schoonheid en de Paradijsvogels door de Engelse bioloog en onderzoeker: Alfred Wallace.

En dan springen we naar Charles Darwin: Galapagos eilanden. Tijdgenoot van Alfred Wallace, en daarmee ga je in de voetsporen van deze ontdekkingsreiziger eilanden verkennen, vulkanen beklimmen en zelfs in een krater snorkelen! Wie wil hier niet de Jan-van-genten zien, de vele zee- en landleguanen, hamerhaaien en orca’s. Een onvergetelijk mooie reis.

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X