De mooiste plekjes van Abu Dhabi die je gezien moet hebben!

Waarom een stopover in Abu Dhabi? Veel mensen kennen Dubai als een wervelende stad met veel leuke en bijzondere plekjes als de oude souk aan de Creek, de Malls, het Palmeiland en geweldige Atlantis Hotel met het Waterpark. Tijd om Abu Dhabi te ontdekken!

Abu Dhabi is veel rustige, ruime en relaxter dan Dubai, de stad is heel ruim en groen opgezet. De lanen zijn breed, er is veel ruimte en een mooi uitzicht. De stranden zijn er gezellig met strandtenten en restaurants en er is genoeg te beleven, zoals een bezoek aan het Louvre Museum, het authentieke dorp met kleine Arabische winkeltjes The Village, Ferrari World en uiteraard de Grote Moskee, wat een mooi ‘House of God’. Abu Dhabi ligt op een uur rijden van Dubai.

Louvre Museum

Zo bezoek je er het Louvre Museum met een hele mooie collectie. Het allerleukst aan dit Museum is de indeling: namelijk van de oude tijd naar de moderne tijd. Alle culturen, religies en vormen van kunst zijn vertegenwoordigd. Het is gehuisvest in een indrukwekkend gebouw, waar het dak je herinnert aan de sterrenhemel met fonkelende lichtjes. Een van de mooiste afdelingen vonden wij die met Indiase kunst en de spectaculaire oude kaarten en verhalen van ontdekkingsreizigers. Een inspiratie voor iedere reiziger.

De Grote Moskee

De Grote Moskee was voor ons een uitzonderlijk bezoek waar je even stil van wordt. Bij aankomst krijgen alle vrouwelijke bezoekers een Abaya en hoofddoek om je te kleden naar hun etiquette. De jurken zijn nieuw en schoon. Je wandelt langs paradijselijke tuinen en fonteinen en bewondert de binnenplaats. De Moskee is gemaakt van wit marmer en is helemaal ingelegd met kleurrijke edelstenen in de vorm van bloemen. De zuilengalerij is erg mooi, als ook het grootste tapijt van de wereld. Leuk detail is dat in een moskee normaal gesproken geen mensen van een ander geloof mogen komen, maar dat vindt de sjeik van Abu Dhabi niet goed. Hij wil alle mensen welkom heten.

En dit typeert eigenlijk heel Abu Dhabi. Je zit naast toeristen uit de Filipijnen op het strand, kletst met mensen uit Libanon, Zuid-Afrika en de taxi chauffeuse komt uit Nigeria. Iedereen die houdt van hard werken, heeft hier een goede toekomst en iedereen die houdt van een mooi hotel, heerlijk eten en fijn relaxen houdt van Abu Dhabi! Het is een echte multi-culti stad waar iedereen kan genieten van cultuur, lekker eten en relaxen. Een topplek dus.

Ferrari World

Terwijl je buiten staat om je kaartje te kopen hoor je al race geluiden, adrenaline gegarandeerd vandaag!  Samen met onze vrienden uit Nepal zijn we er helemaal klaar voor, want zo’n park bezoek je niet alleen. Een kaartje kost ongeveer EUR 75 voor volwassenen. Let op: met je boarding pass van Etihad Airways krijg je korting op je entreekaartje, maar dan moet je wel je paspoort meenemen.

Dan kom je binnen in een rode wereld, overal het logo van Ferrari. Op de borden overal promoties van Ferrari. 12 voetbalvelden groot: het is het grootste indoor pretpark ter wereld, met binnen en buitenattracties. Het in 2010 geopend en ligt op YAS eiland, een kunstmatig opgespoten eiland. Hier wordt ieder jaar de Formule 1 gereden. Het attractiepark is druk in de ochtend, maar rustiger in de middag. Wij bezochten het park op vrijdagmiddag en toen was het erg rustig, dus je kon in 5 tot 10 minuten plaatsnemen in de attracties.

Voor iedereen die van snelheid en spannende attracties houdt, is Ferrari World een aanrader. Eenmaal binnen in het park voel je de opwinding en de vrolijke sfeer van de bezoekers. Overal zijn er eettentjes en barretjes. Je mag geen eten en drinken meenemen het park in. Je hoort gegil bij het wachten op een attractie.

De mooiste is de Formula Rossa, de snelst gelanceerde achtbaan ter wereld. De Flying Ace achtbaan is zeker zo eng vanwege het feit dat hij de steilste achtbaan ter wereld is met ook de langste looping ter wereld, een echt heftige kurkentrekker.

Wat ook een leuke attractie is, is die waar je door de motor rijdt in een karretje. Het lijkt op een droomvlucht door de motor van een Ferrari. Je ziet hoe de motor van een Ferrari geproduceerd wordt en hoe die werkt.

De attractie ‘Vaggio in Italia’  is ook echt heel bijzonder: het is een 3D simulatie en het lijkt alsof je met je stoeltje in een drone zit. Je vliegt boven alle hoogtepunten van Italie zoals de kerken, landschappen als San Marino, Rome, Florence en nog veel meer mooie plaatsjes.

Voor jong en oud, voor racelefhebbers en pretparklovers een perfecte dag uit!

YAS ISLAND

Als je van een combinatie van activiteiten op een dag houdt, kun je een bezoek aan Ferrari World ook combineren met een bezoek aan de Yas Mall, een enorm winkelcentrum en aan het Yas Waterpark met glijbanen en zwembaden.

Traditioneel dorp: Heritage Village

Als je het leuk vindt om te zien hoe de mensen in Abu Dhabi vroeger woonden, ga je naar het Heritage Village. Hier zijn huizen te zien zoals in de woestijn, irrigatiesystemen van vroeger, glasblazers, pottenbakkers en mandenvlechters.

SHOPPEN

Shoppen kun je hier prima, met vele juwelenzaken als Bulgari en Van Cleef & Arpels, van Zara en H&M tot en met Ted Baker en Missoni. Mooie malls zijn: WTC (en bezoek dan ook de Souk die er tegenover ligt echt heel leuk), Abu Dhabi Mall, YAS Mall en Marina Mall.

In de Souk koop je verse Saffraan bij deze Iranese winkel:

Culinair

Lekker eten. Eten is een belangrijk aspect in de Arabische landen, en hier kun je de uitstekende Libanese keuken uitproberen met de humus, couscous, tabbouleh, salades en natuurlijk kofte en shawarma. Van een luxe restaurant tot en met een klein cafetaria in de

Souk, wij hebben overal lekker gegeten, van wat duurder tot heel betaalbaar. Topplek om te lunchen vinden wij Tower 2 van Jumeirah@Etihad Towers: met uitzicht over de hele stad, het paleis van de sjeik en de zee.

Of je bezoekt het superdeluxe en heel prijziger Emirates Palace Hotel. Maar dan lunch wel in een paleis…

Airline

Naar Abu Dhabi vlieg je rechtstreeks met Etihad Airways of je vliegt met Emirates Airlines naar Dubai en neemt de taxi (uur rijden). De vlucht duurt 6,5 uur. Voor de VAE heb je alleen een paspoort nodig dat nog zes maanden geldig is. Inentingen heb je niet nodig. Raadpleeg uiteraard altijd je eigen arts voor advies over gezondheid.

Why is Jumeirah@Etihad Towers the best hotel in Abu Dhabi?
What’s to explore in Abu Dhabi?
Whats the best restaurants in Abu Dhabi?
Where to go in Abu Dhabi?
Stay in Jumeirah@Etihad Towers Hotel. Visit Louvre Museum,
When to go to Abu Dhabi?
Always travel there between October and April. Our Summer months (June, July and August) are too hot, about 50 degrees C.
When not to go to Abu Dhabi? Don’t go in the summer time, it simply too hot.
Jumeirah at Etihad Towers is het beste hotel van Abu Dhabi
Waarom is Jumeirah at Etihad Towers het beste hotel van Abu Dhabi?
Wat kun je beleven in Abu Dhabi?
Wat is de top 5 dingen die je moet doen in Abu Dhabi?
Wat moet ik zien in Abu Dhabi?
Wanneer is de beste tijd om naar Abu Dhabi te gaan?

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X