1. VEILIG, SCHOON EN VOLLEDIG VOLGENS ‘SAFE HAVEN’-STRATEGY

Direct bij de uitbraak van het virus ging het Bureau voor Toerisme in de Malediven aan de slag. Om zo veilig mogelijk het reizen weer toe te staan. Dit land denkt in mogelijkheden, dat is duidelijk. 

De Malediven zijn voor 70% van de banen, 30% van het inkomen en 90% van de overheidstaxen afhankelijk van toerisme. Geen wonder dat het dus aan de slag ging om strakke protocollen uit te werken.

En dat is gelukt. 

Een paar maatregelen die wij hebben ervaren op een rij, zonder te pretenderen compleet te zijn, want dit kan wekelijks wijzigen:

  • Een PCR test is vereist, met negatief resultaat en labverklaring in het Engels, de speciale PCR voor op reis (wij hebben een adres met VVKR-korting voor je)
  • Voor vertrek dien je een gezondheidsverklaring in, uiterlijk 24 uur voor vertrek.
  • In het toestel is alles gereinigd en volg je de regels
  • Bij aankomst ga je door Immigration. At random krijg je een temperatuur check of PCR test (daar moet je dus aan meewerken)
  • Je hebt een privé-transfer of een met afstand van 2 meter ten opzichte van andere gasten.
  • Aangekomen in het resort vul je de akkoordverklaring in met mogelijke corona maatregelen indien jij toch ziek mocht worden, met akkoord voor extra kosten

En dan ga je inchecken, naar je kamer en genieten. Alleen maar genieten.

Dagelijks is er bij de entree van een restaurant een temperatuur check en reinig jij je handen. In het hotel staan in iedere ruimte pompjes met anti-bacteriele gel, allemaal keurig geregeld.

2. De besmettingen in de Malediven zijn op lokale eilanden

De Malediven bestaan uit 1.200 eilanden.

Dat zijn eilanden waar jij als toerist niet kan en mag komen. Lokale eilanden zijn afgesloten van de resorts. 

In de Malediven zijn de resorts gelegen op een eigen eiland waar je met een speedboot of vliegtuig heen gaat. Je moet voor vertrek een boekingsbewijs hebben, anders kom je niet bij een resort binnen.

In Male, de hoofdstad die op het eiland MALE ligt, komen besmettingen voor. En op kleine lokale eilanden. Voordeel: toeristen mogen er niet heen en lokale mensen mogen er niet af.

Dus. De aantallen besmettingen in de Malediven zijn niet in de resorts. Ieder resort ligt op een eigen eiland. Iedere toerist die toch positief test tijdens zijn verblijf, gaat direct naar een apart gebouw of resort om beter te worden (quarantaine 14 dagen). 

Dit werkt, is gebleken. Tot nu toe zijn er enkele reizigers positief getest (ondanks testen voor vertrek en vaccinaties). 

3. VEILIG IN HET RESORT

Het personeel dat in het resort werkt is 100% gevaccineerd. 100%.

Het personeel krijgt twee keer per week een PCR test.

Het personeel mag niet van het eiland af, en wanneer ze dat wel doen om naar huis te gaan op vakantie, gaan zij bij terugkeer twee weken in quarantaine. 

Jij gaat gezond op reis en komt heerlijk uitgerust weer thuis.

4. Checklist Reizen Malediven

Voor je op reis gaat geeft ik je een checklist. Een A4tje met alle stapjes die je moet nemen voor je op reis kunt met tips voor tijdens de vlucht, in het hotel en tips voor de terugreis. En die linkjes erbij, en de downloads van documenten. 

Wij zijn net op reis geweest naar de Malediven en het was er fan-tas-tisch. Laat de papierwinkel je niet weerhouden om weer heerlijk op reis te gaan. Want zodra jij aan het het tropische strand zit, met je nieuwe bikini aan en je voeten in het zachte witte zand, ben je die namelijk totaal vergeten.

Wij houden ervan om dingen simpel te maken. Niet ingewikkeld. Want het klinkt allemaal ingewikkeld, maar het is heel simpel.

Vinkjes zetten, koffer inpakken en heerlijk op reis. 

Veel reisplezier!

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X