Wie met kids op reis gaat, checkt altijd voor de hele familie ‘of er wel iets leuks te doen is’. ‘En is het dan niet te saai na een paar dagen’.

Voor iedereen die graag reist en met kids reist, is de Malediven IDEAAL. Eigenlijk in alle opzichten. Laat ik je een paar voorbeelden geven.

3 Redenen om met kids naar de Malediven te gaan

1. Hygiene en lekker eten voor kinderen 

Hier hoef je op reis nergens aan te denken. De hygienenormen zijn hier namelijk op en top. Schone kamers, schoon beddengoed, de service en kwaliteit zijn van de hoogste normen. De Safe Haven Strategie-van de Malediven is streng. Ieder eiland resort dat open is, voldoet aan de strengste normen van vaccinatie, testen en regels voor tijdens het verblijf en interactie met de gasten. Ik vertel je er graag face-to-face meer over, maar kan je met een gerust hart zeggen dat wij perfect en veilig verbleven in de resorts.

Dat betekent ook dat jouw kind alles kan eten op reis. Van vers tropisch fruit tot gebakken vis, rijst, brood en crepes. Je kunt bij het ontbijt, lunch of diner bestellen voor je kinderen wat je wil, de chef kok maakt het met plezier voor je klaar. Pasta-lover? Een frietje erbij? Je hoeft het maar te vragen en ze maken het voor je. Of deze keer toch weer eens verse groenten? Een grote saladebar staat voor je klaar.

Wij verbleven bij ons bezoek als eerste in het verfijnde Kandima Resort en onze dochter (2) begon het diner met een bordje sushi en sashimi van rauwe tonijn. Daarna lustte ze graag pasta of rijst met gestoomde groenten en vis. Ook de soepjes vielen goed in de smaak. Er was een kids-corner met dagelijks gerechtjes voor de kids.

Voor de mama’s: neem een lunchbox mee en vul die bij het ontbijt met wat broodjes of fruit voor tussendoor. En ja, ook dat vindt iedereen hier prima. Zo lekker relaxed. 

2. Rust en avontuur 

Voor de kleintjes: Zandkastelen bouwen, schelpen zoeken, zwemmen in zee, met schep/emmer/favoriete speelgoedjes in het pierenbad spelen. Uren kun je hier bij het water doorbrengen.

Voor de grotere kids: het zwembad, de kids club, een fiets pakken, in de hangmat liggen, sporten, watersportcentrum.

En dan kun je met kleine en grote kinderen naar de kids club. 

Kandima Resort
Bij Kandima Resort is er de grootste kiesclub van de Malediven. Inclusief buitenspeelplaats met waterspuiters en enorm piratenschip. Voor de oudere kinderen is er een game room, helemaal fijn om te chillen! Wekelijks is er een schema met activiteiten als naar het krabbekstrand, stenen schilderen, allerlei leuke dingen die met de natuur van het eiland te maken hebben.

SAii Lagoon
Bij SAii Lagoon Resort is er een cosy Kids Club waar ik zelfs heel graag kwam. De dames zijn hier super gezellig. De hele ruimte is ingericht naar het thema van de zee, alles is beschilderd met vissen en koralen, zeesterren en een vrolijke walvishaai. Er is een game room voor grotere kinderen, een basket. een buitentuin met speeltoestellen. Er is voor kleintjes een puzzelhoek, een keuken, poppenhuis, een leesboeken-hoekje.Er is airco in deze ruimte, er is een toilet en verschoon-ruimte. En er is een glaasje water. Ontzettend schattig detail: zodra je je kamer binnen loopt liggen er met de hand gemaakte puzzels van visjes en mantaroggen. Die mag je lenen voor tijdens je verblijf. En ze zijn leuk! (tevens te koop in de winkel van het hotel).

Hard Rock Hotel Maldives
In Hard Rock Hotel is er Rockity, een compleet minidorp. Kids kunnen er onbeperkt muziek maken. En niet zo maar wat geluid. Welnee, ze krijgen les van de professionele muzikanten van de Hard Rock Hotel bandleden. Helemaal te gek. Ik zag ze bezig en dacht was ik maar weer tien! Dan kunnen ze ook spellen doen, een video kijken, buiten spelen, oneindig veel leuke activiteiten voor kids.

Bij ieder resort dat we aanraden kennen we de kids club en activiteiten voor kinderen, dus vraag gerust als je de details van een ander resort wil weten.

Aan het einde van de middag kun je:

 • de zonsondergang bewonderen samen
 • een speciaal strandje bezoeken (Kandima Resort) waar heel veel kreeftjes komen, het Kakuni strandje

’s Avonds laat kun je over de grote brug wandelen en dankzij de grote lampen op het water vissen, pijlstaartroggen, haaien, krabbetjes en reigers spotten (SAii Lagoon Resort/HRH Maldives)

Een wandeling maken in de Marina, de gezellige jachthaven (SAii Lagoon Resort).

Een afzakkertje nemen in de bar en lekker chillen met zijn allen.

Kortom, ieder resort heeft heerlijke plekjes om met de kids te bezoeken, avonturen beleven, chillen en vooral en boven alles mooie dieren en de natuur te bewonderen.

3. Vriendelijke mensen

Jullie gaan dineren en jij neemt voldoende puzzels, kleurpotloden en de iPad mee en hoopt dat het een fijn diner wordt en de kids het een beetje gaan volhouden aan tafel. Herkenbaar? Franse en Italiaanse kids kunnen dat ook, dus waarom die van jou niet?

Nou, in de Malediven gaat dit helemaal goed komen. Terwijl jij namelijk heerlijk zit te dineren, met een goed glas wijn erbij en een briesje van zee, komt er een ober aan die een hengel heeft gemaakt met een mantarog, vis of ster eraan van palmbladeren geknoopt. Jouw kleintje vindt dat prachtig. Ook als ze na een half uur op de grond willen zitten en spelen, is dat hier helemaal OK. 

Valt er een beker om? Hier lachen ze een keer en maken het schoon, geen enkel probleem. De meeste personeelsleden hebben zelf kids en kunnen overal prima om lachen. Ook als het een keer een knoeiboel wordt dankzij spaghetti met tomatensaus.

Kortom, wie reist naar de Malediven zal een heerlijke reis hebben, zonder en met kinderen.

Wil je meer advies?

Laat het me weten en dan geef ik je graag advies en boeken we die onvergetelijke reis voor jullie.

Malediven, Once in a Lifetime.

Lieve reisgroeten!

Debby

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
 • Bezocht: 39 landen
 • Afstand: 1.100.000 km
 • Vertraging: 4 keer
 • Koffer kwijt: 0 keer
 • Upgrades: 6 keer
 • Foto's: 120.000
 • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
 • Aantal airlines: 50
 • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X