Als je dan eenmaal weet in welk resort in de Malediven je wil verblijven, komt die onvermijdelijke vraag: In welk kamertype?

De meeste gasten dromen al hun hele leven om een keer te overnachten in: ‘zo’n prachtig huisje in de zee op palen’.

Bij Finolhu is het top, hier is het instap-level een water villa. Dus de eerste klasse kamers: de Lagoon Villa. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dit is een TOP Water Villa. Van de hoogste kwaliteit denkbaar, prachtig afgewerkt, schitterend ingericht. En als je nu denkt, Debby, je bent bevooroordeeld, nee.

Sinds 2004 bezoek ik de Malediven, en steeds verschillende resorts. Dit resort kreeg ik als tip van een vriend die weer werkt bij SAii Lagoon Maldives. Saii Lagoon is een grote favoriet van me, mijn tweede thuis.

Waarom is die Water Villa bij Finolhu dan zo mooi?

LAGOON VILLA

NATUURLIJKE MATERIALEN- De steigers zijn van prachtige natuurlijke materialen. Pas op dag twee besef jij hoe mooi die plek is, want dan weet je dat het huisrif vlakbij ligt, de turquoise lagune voor je en de zandbank in de verte. Dat betekent ook dat je enorme scholen vissen ziet en met geluk rogjes.

Je opent de deur van je villa en hebt een fijne gang die direct leidt naar een grote kamer. Heerlijke indeling met enorme kledingkasten, een bureau en een dressoir met koffieapparraat (dagelijks verse cupjes).

Een heerlijk groot bed met top deluxe beddengoed, zachte topmatras en stevig bed gewoonweg perfect – heerlijk!

Ernaast een fijn bankje om wat te relaxen of lezen met een schitterend houtsnijwerk met turquoise en houttinten, verfijnd en prachtig. Het geeft enorm mooie kleur en sfeer aan de water villa.

Buiten een grote veranda, heerlijke bank met kussens die stipjes hebben als de rug van een walvishaai. Volgende keer vraag ik of ik er een mag kopen. Twee schommelstoelen, twee zonnebedden en een buitendouche. Ja een Buitendouche word ik heel erg blij van en is zo heerlijk aan de Malediven, ieder moment van de dag buiten dat gespetter. Met het vele snorkelen trouwens ook wel een must, net als Kerastase shampoo en haarmaskers.

Dan die mooie teakhouten trap naar beneden, zo straight de zee in. Snorkel op en gaan!

Het gebruik van de materialen, allen lokaal en duurzaam, de grote villa, de grote badkamer, ik geef deze Lagoon Villa echt een 10. Er is hier geen enkele opmerking te maken, dan alleen een heel groot Compliment.

BEACH VILLA

BEACH VILLA – Ook hier hebben we een nacht geslapen. Ook weer die prachtige inrichting, met in plaats van turquoise tinten, hier zacht groen geinspireeerd op de natuur van de tuin. Mooi terras met ook weer een bank en stoelen. Daarachter een stuk strand voor jezelf, met ligbedden. Voldoende privacy met een afgeschermde tuin en een pad naar de zee. Ook hier een buitendouche om je af te spoelen na het snorkelen of zwemmen in zee.

De Beach Villa heeft ook grote kastruimte en hier een grote badkamer, met ligbad en douche: binnen én buiten.

TWO BEDROOM EN ROCK STAR VILLA

Tijdens de ocular ofwel hotelinspectie heb ik alle kamertypes gezien. Alle kamers hebben dezelfde stijl van inrichting en design. Deze kamertypes Two Bedroom Villa en Rock Star Villa in Finolhu zijn groter en hebben dus meer slaapkamers.

Wie een uitgebreide presentatie wil van de verschillende kamertypes, neemt gerust contact op. Ik heb er foto’s en ook video’s van gemaakt.

Ben jij toe aan een droomreis? En heb je hulp nodig om die uit te stippelen? Bel/mail me en wij gaan je helpen en die droomreis voor jou boeken. Met onze persoonlijke tips krijg jij de mooiste ervaring in de Malediven.

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X