KAMBILI EN UBAIDHULLAH

De eerste walvishaai die we zagen, heet Kambili. Zij heeft een flinke wond aan haar vin. Dat kan door het roer van een boot of door de beet van een haai. Ze was enkele dagen ervoor nog in de Zuid-Ari atol, toch zo’n 180 kilometer naar het zuiden.
De tweede walvishaai is Ubaidhullah (WS569). Een mannetje en voor het eerst gespot in 2021.

Finolhu Resort is het enige Resort waar ik ooit verbleef waar de Manager van het Dive Centre na onze snorkeltrip in Hanifaru Bay chatte met de Rangers die de Baa Atol bewaken. Lachend kwam hij naar me toe en zei: ‘Debby, die walvishaaien dat waren Kambili en Ubaidhullah. En een is nog een jong dier.’
Dat hadden we wel gezien, want ze was kleiner dan normaal.

Finolhu Resort Maldives. The Manager of the Dive Centre’s name is Tiago. The only resort I’ve ever stayed where the dive master knows the name of the whale shark swimming next to me. And that she was spotted a few days back in the South Ari Atol, 180 kilometers down south.

O, Hello, true passion for Sea Life!

It was a great pleasure to meet that O-so-special-team on our Finolhu boat on the 27th June. You made our trip to Hanifaru Bay, Unesco World Heritage under water: unbelievable and unforgettable.

Thank you so much, all of you!

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X