Hij mailt mij. Hij weet zeker dat zij ook JA gaat zeggen. Het ligt allemaal wat ingewikkeld zegt hij, maar ze willen wel trouwen op Bali.

Het belangrijkste bij een huwelijk in het buitenland is de vraag wat verwacht je er precies van. Welk plaatje heb jij in je hoofd? Met je voeten op een wit zandstrand? Of juist in een tropische tuin vol kleurrijke bloemen? Met zijn tweeen of komen er ook familieleden of vrienden over?

Een huwelijksceremonie is pas geslaagd als je mij exact het plaatje geeft dat je in je hoofd hebt. Hoe ziet het altaar eruit, wat is het uitzicht. Is het zonnig of gaat de zon al onder?

In Bali vind je de allermooiste plekjes om te trouwen en er zijn al heel wat huwelijken die we voor onze klanten hebben mogen regelen. Op allerlei mooie plekjes.

Mensen vragen of ze ook goedkoop kunnen trouwen in Bali? Dat bestaat niet. Een goedkoop huwelijk krijg je nergens. Die kun je wel via internet boeken, maar dan staat er in Bali niemand op de airport om jou op te halen…

Terug naar mijn klant. Hij geeft me precies aan hoe hij het graag wil. Natuurlijk bespreken zij het wel eens, maar ze willen geen grote ceremonie, liever iets kleins. Het gaat hen om het gevoel en de sfeer. Liefde voor elkaar is er toch wel. In overvloed.

Ik ga aan de slag met mijn ceremoniemeester in Bali. Zij is geweldig, haar wil je hebben. Ze plant de kleding, kapper, make up artist. Het wordt een korte ceremonie in Hindoe stijl. Net als de lokale mensen dat doen. De lokale vrouwen maken de mooie torens vol fruit, rijst en tropische bloemen zoals bij de heilige dagen. De aankleding is echt Balinees.

Na de ceremonie regel ik een diner in het hotel. En bij Komaneka Bisma Hotel is dat niet zo maar een diner. We versieren het zwembad met lichtjes, een wandelpad met bloemenblaadjes en zachte muziek. De prosecco staat klaar. We serveren Balinese gerechtjes en het hoofdgerecht is hun favoriet: Ikan pepesan met een zalige Australische wijn.

 Wat de klanten ervan vonden?

Hier lees je hun reactie:

‘Je hebt onze reis perfect samengesteld. Jouw inschattingsvermogen is ontzettend goed. Je weet precies wat bij ons past. Het fijne is dat je goede tips gaf van te voren en we op plekjes zijn geweest war we anders nooit waren gekomen. Alles klopte van A tot Z.’

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X