Finolhu. De vorm van het eiland. De schitterende zandbank. Het heerlijke ontbijt en fantastische Japanse restaurant. In restaurant ‘Beach Shack’ lunchen met een koud drankje op de zandbank. Alles, echt alles hier is perfect. De service vriendelijk, attent en grappig. Een resort met echt een goede vibe.

‘Dat eten was zo lekker daar he’. We zijn al weer twee maanden thuis en nog hebben we het erover. Maar ook het snorkelen met de mantaroggen in Hanifaru Bay. Wat een hoogtepunt was dat. Het huisrif is er zo mooi. Het restaurant met de mooie inrichting met witte balken en gekleurde lampenkappen.

De Lagoon Villa leek wel een tweede huis. We stapten er binnen, klapten de koffers open en sprongen de trap af, zo de turquoise zee in.
Ik zou er heel graag nog eens heen gaan, dit is echt een topplek.

Veel resorts die we bezoeken zeggen we soms tegen elkaar, ja maar dit en dit mag wel een tikje beter. Bij Finolhu is het gewoonweg perfect.

10/10.
En als je dan het watervliegtuig ziet aankomen… ja dan baal je wel even stevig. Met een hoofd vol van de mooiste herinneringen vertrek je. Maar echt, wat is dit een topplek. En wat hebben jullie ons verwend.

5 Redenen om voor Finolhu te kiezen?

 1. De locatie midden in de Baa atol, die bekend staat vanwege het Unesco Biosphere reservaat, de mooiste onderwaterwereld van de Indische oceaan
 2. De vorm van dit eilandje, met een mooie zandbank, schitterende stranden. Een mooi huisrif, een fijn zwembad met groot strand.
 3. Culinair is dit de top. Beach Kitchen serveert een uitgebreid, vers en verfijnd ontbijt. Of het nu een biffet is in Italiaanse stijl met heerlijke salades, pasta en vers gebakken brood of Kanusan waar je a la Carte Japans eet, het is iedere avond verfijnd en smaakvol. Met een lieve glimlach.
 4. Het personeel. Het klinkt bijna gek, want in de Malediven is het personeel altijd ontzettend aardig, maar in Finolhu hangt een opgewekte en vriendelijke sfeer. Dat is ook aan de gasten te zien, iedereen is heel vriendelijk en beleefd met elkaar. Grapjes maken, tips of adviezen geven over het resort en wat je er kunt beleven, iedereen die hier werkt heeft er echt zin in.
 5. Beach Bubble, Sand Bank en Beach Shack. Het hele eiland is top, maar deze plekjes moet je echt gezien en van genoten hebben. Het is wat dit eiland zo uniek maakt.
 6. Het schitterende design van de Water Villa en de Beach Villa. Het ontwerp is modern, mooie kleuren en fijne tinten. Grote kamers, heerlijk ruim. Mooi groot terras en grote badkamer. Een uitstekende keus.

Denk jij, hier wil ik mee over weten? Of kun je moeilijk kiezen tussen de verschillende kamertypes of resorts in de Malediven? Ik help je erbij. Bel of mail en we gaan die reis uitstippelen.


En als je dan het watervliegtuig ziet aankomen… ja dan baal je wel even stevig. Met een hoofd en hart vol van de mooiste herinneringen vertrek je. Maar echt, wat is dit een topplek. En wat hebben jullie ons verwend.

When you see the seaplane coming… you feel sad. With a head and a heart full of beautiful memories, you’ll be leaving Finolhu Resort. But hey, this was a superb stay. How wonderful was our travel trip and how immensely spoilt were we.

A last a HUGE THANK YOU! To the fantastic crew of all departments thinkable: of Housekeeping, our private butler, the buggy-guys, Front-Office, Dive Centre, Beach Kitchen, Kanusan, Beach Shack, sales and PR-reps. You all made our stay éxtra unforgettable, and we deeply thank you for that and really, really enjoyed a superb and lovely stay with you. Finolhu definitely feels like our Home in the Baa atol.

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
 • Bezocht: 39 landen
 • Afstand: 1.100.000 km
 • Vertraging: 4 keer
 • Koffer kwijt: 0 keer
 • Upgrades: 6 keer
 • Foto's: 120.000
 • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
 • Aantal airlines: 50
 • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X