Jaren geleden sprak ik een leuk en vlot jong stel.

Ze waren naar de Galapagos eilanden geweest. Ze vonden het helemaal niks zeiden ze. Het viel ze enorm tegen. Het was er toeristisch en ze hadden niet echt veel dieren gezien. Ze hadden een pakketreis geboekt van 14 dagen naar Ecuador en de Galapagos.

‘Wat erg’, dacht ik nog. Dan spaar je zó lang voor een reis. Dan vlieg je helemaal naar Ecuador en dan nog eens twee uur naar de Galapagos eilanden en dan vind je het tegenvallen…

Toen ontmoette ik Carlos op de Vakantiebeurs. Hij komt uit Ecuador en werkt al 20 jaar in het toerisme op Galapagos. Elke maand reist hij tussen Ecuador en Galapagos eilanden. OP de Vakantiebeurs verwenden we elkaar. Iedere ochtend kreeg ik van hem pure chocolade bij mijn koffie en hij van mij een stroopwafel.

Half in het Engels, half in het Spaans vertelt hij enthousiast over de eilanden. Enkele jaren later besluiten we hem en zijn leuke vrouw Yokasta in Quito op te gaan zoeken met  uiteraard een trip naar die beroemde Galpagos eilanden te bezoeken. Direct besloten we met elkaar te gaan samenwerken, we hadden een goede klik.

En nu snap ik waarom het die toeristen zo tegen viel.

Er is een groot verschil tussen de ene reis en de anderen. Wie een pakket boekt met een groepsreis van 10 dagen Ecuador en 3 dagen Galapagos, denkt toch niet echt de Galapagos eilanden te kunnen ontdekken? Nee toch?

Nee. De enige manier is een trip van minimaal acht dagen op een schip.

Dan zie je zó veel dieren, dat je soms je ogen niet kunt geloven. En dan kun je op het strand naast de zeeleuwen gaan liggen rollebollen.

Dan ontdek je eiland na eiland, kust na kust een totaal ander landschap. Van golvende zwarte lava tot tropisch witte stranden.

Dat zijn de echte Galapagos eilanden. Zo reis je als een ontdekkingsreiziger.

Wij reisden in de voetsporen van Darwin, op een van de schepen van Carlos. Samen met hem inspecteerden we nog enkele mooie schepen met verschillende vaarroutes.

Wie kan er nou zeggen dat hij ooit in een verzonken vulkaankrater heeft gesnorkeld? Jij!

Wie heeft er ooit duizenden kwekkende Blauwpoot Jan van Genten met kuikens gezien? Jij!

Wie heeft er tussen twee honderd zwarte, spugende zeeleguanen gezeten? Jij!

En wie kan er zeggen dat hij op een reis fregatvogels, rifhaaien, schildpadden, hamerhaaien, poffervissen, aalscholvers, pinguins, walvissen en nog veel meer dieren zag? Jij!

Als een ontdekkingsreiziger de ware schoonheid van de Galapagos ontdekken?

Bel maar, dan nemen we je mee op reis. Een reis die je nooit van je leven zal vergeten. En we zorgen ervoor dat je een tastbare herinnering meekrijgt om je er altijd aan te herinneren.

Lieve reisgroeten,

Debby Travelboutique

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X