Onze kapitein heet Max. Als ik een paar jaar jonger was, nou dan wist ik het wel. Hij zit strak in zijn kapiteinspak zal ik maar zeggen. Nou heb ik wat met kapiteins en piloten. Hij spreekt alleen Spaans trouwens. Af en toe heeft hij tijd voor een kletspraatje en ik vind dat reuzegezellig.

Zodra we aan boord stappen van ons schip De Passion, zeg ik tegen de kapitein en de crew van het schip dat als er iets spannends is in en om het schip, ze mij MOETEN komen roepen. Of ik nu in mijn hut ben of slaap, haal me a.u.b. uit mijn nest! Ik weet het nog van mijn expeditie-cruise met Seatrek in Raja Ampat. Toen de rest van de gasten lag te snurken hebben wij enorm veel dolfijnen gespot om 6 uur ’s ochtends die met ons schip mee zwommen en hele grote groepen witte kaketoes bewonderd in de jungle. Geweldig!

En dan, de tweede nacht is het raak. Een zachte klop op mijn deur. ‘Debby!’. Met een slaperig hoofd doe ik de deur open. Max is me komen halen, ik moet mee naar de brug. En wat ik daar zie is ongelooflijk.

Op nog geen kilometer afstand is een vulkaanuitbarsting aan de gang. Het eiland Isabella lijkt in vuur en vlam te staan. Grote spuiters vloeibaar steen spuiten tot wel 20 meter de lucht in. Ik tel er vijf. Onze gids Samuel zegt dat het de tweede keer is in zijn leven dat hij dit ziet. ‘Je moet wel heel veel geluk hebben om dit op reis mee te maken’, zegt hij, en geeft me een dikke knipoog.

Samen met de crew drinken we koffie en stoten elkaar aan: een vulkaanuitbarsting!

De volgende dag gaan we weer van boord en wandelen die dikke gestolde zwarte lava, het is magisch. Darwin ontwierp hier de evolutietheorie in dit geweldige ecosysteem. En wij zien het live aan het werk.

Galapagos, al vanaf dag twee een onvergetelijk avontuur.

Wil jij een onvergetelijk avontuur en de allermooiste plekjes en dieren van Moeder Aarde zien? Ga dan voor advies uit ervaring. Wij hebben er genoten en weten precies waar je wel en zeker ook niet moet zijn. Dat is de kracht van de leden van de VVKR.

Lieve reisgroeten,
Debby

Travelboutique

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X