Anantara Hoi An Resort – onze ervaring 

Zoekende naar het ideale hotel in Hoi An, kom je zeker Anantara tegen. Gelegen aan de rivier, qua uiterlijk klassiek. Uiteraard kennen we de Anantara keten van de Thaise hotels en vele andere bestemmingen in Azie.

Het klassieke hotel in Hoi An heeft een mooie tuin en zwembad. Het ontbijt is erg veelzijdig en smaakvol. Brood in Vietnam is ongelooflijk vers, hier knisperend stokbrood en croissantjes en ook chia pudding en verse yoghurt. Heerlijk tropisch fruit, hier eet je uiteraard verse ananas en sappige rode watermeloen. Ook een kids corner met gezonde gerechtjes en iets lekkers voor bij het zwembad. 

Personeel bij het ontbijtrestaurant is bijzonder aardig en gastvrij. Bij de entree van het resort altijd weer die hulpvaardige concierges. Ook toen mijn koffer niet dichtging, sprong er een collega in die mij hielp. Ze wijzen je ook graag de weg, allen zeer hulpvaardig.

Bij het zwembad lekkere drankjes en goede lunchkaart. Aan de voorkant van het hotel een fijn Italiaans restaurant. Qua inrichting oogt het terras een tikje kaal, maar de pizza’s, pasta, salades en desserts zijn erg lekker en zijn met stip ‘the best in town’. Aan de rivier kun je Vietnamees eten en kijk je ‘s avonds uit over de verlichte bootjes met kleurrijke lampionnen. Hier bij de wijn of bier Heerlijke crackers van garnaal, maar ook van sesam en bamboe. Die van bamboe blijven we van eten! Delicious, en ook hier weer die sausjes.

De kamers zijn ruim en groot, mooi en modern ingericht en worden dagelijks super schoon gemaakt. Fijne brede wastafels, goede grote regen douche.

Top: locatie aan de rivier en vlakbij Old Town Unesco wereld erfgoed, culinair prima plek. Mooie combi Hoi An verkennen en relaxen.

Tip: hotel is klassiek van stijl, op sommige plekken een tikje gedateerd. Kamers kunnen gehorig zijn dus Vraag naar een kamer die rustig ligt.

Naast Anantara bezochten we meerdere hotels en resorts in Hoi An, met allen hun unieke locatie en features. Er is hier echt voor ieder wat wils. Wat een heerlijk, echt, authentiek Vietnamees plaatsje. Aanrader!

#anantara #hoian #luxuryhotel #resort #relaxing #sightseeing #culinary #hospitality #toplocation #friendliness

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X