‘You have delicious body’ Fluistert ze in mijn oor.

Het is een Spa die er uit ziet als een massagesalon uit de jaren tachtig met bijbehorende groene vitrage en donkergele brede stoelen en kussens. We vragen naar de prijzen van een pedicure en een neck-back-and-shoulder massage. Gisteren zwaaiden ze al naar ons. We kunnen ze nu niet weer teleurstellen. 

Snel vraagt een van de dames of we Laundry hebben, want daar is haar zus goed in. Ja, we hebben na een week reizen in Hanoi en Halong Bay een zakje vol dus dat zullen we ook meebrengen.

Of we verder nog iets zoeken? Ja, een witte zijden Vietnamese jurk en kindertandpasta. Ze zal me achterop de motor wel even naar de winkel brengen. Zij haalt die tandpasta wel want als zij het koopt is die veel goedkoper. Mijn ervaring is, hoe sneller je roept tegen locale mensen wat je zoekt, hoe sneller je op het juiste adres uitkomt. Anders blijf je zoeken. 

De massage begint en Nguyen knijpt al snel de knopen uit mijn schouders. Altijd last van dankzij het werk op de laptop. Dan denk ik altijd: ‘Waarom doe ik dit thuis niet vaker?’ Omdat ik er dan de tijd niet voor neem…

Dan houdt ze Haar hoofd naast me en terwijl ze mijn nek masseert fluistert ze zachtjes in mijn oor: ‘Your body is delicioussssss…’ Ik krijg er direct rode oortjes van. Er zit alleen maar een dun gordijntje tussen ons en de rest van de salon. 

‘Thank you’, zeg ik ongemakkelijk. Mijn glimlach kan ze niet zien. ‘I can do yam, yam, yam, so delicious.’ Met haar ondeugende oogjes doet ze alsof ze hapjes uit mijn schouder en zij neemt. ‘Nice and smooth skin, very goooood.’ Gaat ze weer. Ik probeer te ontspannen. Waar gaat dit heen? Het is stil. Ze komt bovenop me zitten en masseert mijn onderrug. Het kraakt en ik hoor vanalles terug op zijn plaats gaan. 

‘Your husband also think you yammie yammie?’ ‘You really delicious’ en ze pakt me bij m’n middel met beide handen aan beide kanten in mijn zij. Haar handen lijken te meten hoe slank ik ben. Ik kom niet meer bij van het lachen. Zij begint ook te proesten. 

Heerlijk Vietnam. 
En echt een aanrader: Hoi An.

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X