De eerste keer dat ik de Malediven bezocht, was in 2004 en ik was direct helemaal verliefd op dit unieke land. Later ging ik vele keren terug, naar verschillende resorts. Mijn recente bezoek was dus zeker niet mijn eerste keer in de Malediven, maar de ervaring was wel anders. 

De Malediven, bestaande uit 1.200 eilandjes, ook wel de ‘Turquoise ketting’ genoemd, is zó mooi vanuit de lucht gezien. Wanneer je bijna gaat landen op Male airport, vallen direct de prachtige koraaleilanden op. De Malediven zijn vooral bekend vanwege de witte tropische stranden, blauwe zee, verse kokosnoten en de onvergetelijk mooie koraalriffen en vissen.

Door de pandemie werd reizen naar dit land afgeraden, maar wij besloten onlangs toch te gaan. Het land is voor toeristen open sinds juli 2020, weliswaar met strenge regels en voor mij is dit voor de toerisme industrie een mooi voorbeeld van hoe het wél kan.

Ook de Malediven hebben niet stilgestaan, naast de belangrijke maatregelen van hygiëne en protocollen, is bijna ieder eiland duurzaam ingericht. Van de lokale groenten-, fruit- en kruiden tuinen, zero-waste aanpak, van plastic naar glazen flessen voor mineraalwater, airco’s die werken met opgepompt koud zeewater. Kortom, wij waren zeer onder de indruk van alle geweldige nieuwe ontwikkelingen. 

FOTOS VAN KANDIMA RESORT MALEDIVEN

My kind of place: Kandima Resort pool & Breeze bar
Kandima Resort: snorkelplatform 
Kandima Resort Beach Villa met zwembad, your home away from home

Honeymoon of niet, maak jouw reis onvergetelijk. Wij boeken een Aqua Villa voor je met swirlpool op je veranda. Iedere dag: Plons! Je achtertuin in, heerlijk snorkelen.

Kandima Resort: iedere dag weer een plezier om aan het strand bij de Breeze Club te gaan zitten. Cappuccino’s, vers ananassap, aardbeiensoftijs, mojito’s: alles is hier heerlijk! En wij kunnen het weten 😉


In 2017 bezochten we het land ook, en bij aankomst op de airport was het toen druk, massa’s mensen die zochten naar de juiste speedboot. Afvalbakken die uitpuilden van de plastic flesjes en tasjes. En dagelijks toch wel plastic afval dat aanspoelde aan het strand van ons resort. Dus, gingen we iedere dag weer het strand schoonmaken. In 2004 werd ons nog gevraagd bij het inchecken, of we eventueel plastic afval mee terug naar ons eigen land wilden nemen. Ze konden het toen niet afvoeren.

Nu, als eerste gevaccineerde Nederlandse reizigster in de Malediven, was de aankomst echt anders. Nu stond een collega van het hotel ons op te wachten met een glimlach (met mondkapje) en voer de speedboot ons privé naar het resort.

Inchecken is contactloos en via een App kun je over alles met de receptie communiceren, een tafel reserveren of om extra handdoeken vragen. Ik vond het allemaal uitstekend geregeld. Innovatief en toch heel persoonlijk. Tijdens het verblijf in het resort valt ook op dat je de stranden en zwembaden regelmatig helemaal voor jezelf hebt.

Ik voelde ook de rust, ruimte en heerlijke natuur als het beste medicijn als je een echte break nodig hebt. Nu voelt reizen voor mij als thuiskomen, maar ik had vooral de pure natuur nodig, afstand nemen. Of het nu een wandeling over het eiland was heel 

’s ochtends vroeg, iedere dag snorkelen boven de koraalriffen en zo veel gekleurde vissen tegenkomen, of die kick-box les, mijn batterij was constant aan het opladen. Na vier dagen dacht: ,Ik virus? Welk virus?’

Wij hebben totaal drie resorts bezocht tijdens onze trip. Uiteraard heb ik de general managers van de verschillende resorts gesproken tijdens ons verblijf, gewoon om te horen hoe het voor hén is in deze tijden, en hun teams uiteraard. Jean-Louis Ripoche en Jamie Crisp van Kandima Resort zeiden: ‘Debby, it’s the best you can have: you have the whole island to yourself’. En zij hadden gelijk, de natuur, de mooie jungle, de stranden, het is puur genieten. Zeker als het zo rustig is. De bezetting was op dat moment 20%.

Patrick de Staerke van SAii Lagoon Resort voegde er nog iets aan toe: “Waar in de Malediven heb je zo’n relaxed resort, in Mediterrane sfeer, met een jachthaven erbij, en dat op 15 minuten varen van Male airport? Wie slim is gaat nu naar de Malediven, nu het nog rustig is en toch alle voorzieningen open zijn.’

Ga nu, dit is het perfecte moment.

Het bezoek aan de Malediven was dan ook onvergetelijk. Door nu te gaan, heb ik een andere Malediven-ervaring dan je ooit kunt hebben. En tja, het is even een werkje, maar inmiddels hebben we voor onze gasten een Malediven-Reis-Checklist, dus het is een kwestie van vinkjes zetten, QR-codes downloaden, wat papieren printen, koffer inpakken en gaan. Ja, risico’s zullen er altijd blijven bij reizen, maar wie het geluk heeft om nu te gaan, zal blij zijn dat hij dat gedaan heeft.

DEBBY: ‘WIE HET GELUK HEEFT OM NU NAAR DE MALEDIVEN TE GAAN, ZAL BLIJ ZIJN DAT HIJ DAT GEDAAN HEEFT.’

FOTOS SAII LAGOON RESORT MALDIVES

De witte stranden en turquoise lagune: kleuren zijn oogverblindend mooi hier.
Vanaf ons balkon een uitzicht op de zee.

Onvergetelijk wordt het zeker voor wie een water villa boekt. 

Wat je moet weten voor je gaat?

Sinds juli 2020 zijn reizigers van bijna alle landen welkom in de Malediven. Met negatieve PCR test uiterlijk 72 uur voor vertrek, vaccinatie is niet verplicht. Er is geen quarantaine, jij gaat direct van je vakantie genieten. Je moet enkele reisdocumenten regelen, maar daar ga ik je bij helpen. Een PCR-test is ook verplicht voor kids vanaf 1. Bij Speodtest.nl deed de arts het zo leuk dat zelfs mijn dochter van 2 het prima vond. 

Personeel van de resorts is 100% gevaccineerd en krijgt twee maal per week een test. 

Bij aankomst op de airport in Male, is het mogelijk dat je temperatuur wordt gemeten of dat je een PCR-test krijgt, at random. Wanneer dit gevraagd wordt, moet je er aan meewerken.

Een ander risico blijft dat je, thuis voor je vertrekt of tijdens de vliegreis toch in aanraking komt met iemand die besmet is. Ga dan ook een week voor je vertrekt in thuisquarantaine en ontmoet zo weinig mogelijk mensen. Let er op dat dit altijd een risico blijft.

Hoe reis je naar de Malediven

Ik vloog met Emirates Airlines. Er zijn meerdere goede airlines zoals Qatar Airways, Etihad Airways die deze route vliegen vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Bij inchecken op de airport laat jij je stapel geprinte documenten zien en kun je aan boord. Dan kan bij Emirates het feest beginnen: heerlijk eten, het geweldige ICE-entertainment systeem met de nieuwste films en series, lekkere drankjes en snackjes, fijne stoelen en vooral niet te vergeten: supervriendelijk personeel in de lucht. Wie met kids vliegt: je zet een film aan, ze krijgen een leuk speelgoedje, Ipad erbij, lekkere kids maaltijd en voor je het weet zit de eerste 6,5 uur naar Dubai er al weer op. 

De hele vlucht een mondkapje?

Ja, de hele vlucht draag je een mondkapje. Ik gebruikte de medische mondkapjes, die blauwe, die voelen lekker licht aan en als je die iedere twee uur verwisselt en wat pepermuntjes meeneemt gaat dat echt prima.

Het was de eerste lange vlucht die ik maakte sinds de pandemie, en het had niet fijner gekund dan met Emirates Airlines. Op Dubai Airport aangekomen hebben we een overstap van vier uur. Op de airport, waar iedereen een mondmasker draagt is de sfeer prima. Dan valt op dat we toch niet de enige reizigers zijn. Gezellig, eerst lekker een cappuccino drinken, even relaxen en dan gezellig TaxFree shoppen. Winkels als Chanel, parfums en electronica zijn gewoon open, ook wel op afstand uiteraard. Om die tien meter staat keurig een paal met een pompje met anti-bacteriële gel. Alles perfect in orde.

Aangekomen in de hotels, valt er direct een last van je schouders. Aankomen bij zo’n mooie houten steiger, de witte stranden, de schitterende lobby van het Kandima Resort, de prachtige groene palmbomen. En dan die kamer, met uitzicht op de zee. We frissen ons op, gaan lekker aan zee zitten. De vakantie is begonnen.

Lieve reisgroeten,
Debby

Onvergetelijke reizen: de Malediven.

Wil jij dat ook meemaken? Bel of mail, dan gaan we dat regelen.


Wil je meer lezen over onze reis? Ook over de andere resorts die we bezochten? Wij bezochten Kandima Resort in de Malediven, SAii Lagoon Resort en Hard Rock Hotel Malediven

Ga dan naar de Malediven pagina of lees de Blogs voor nog veel meer heerlijke avonturen in de Malediven.

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X