JUMEIRAH: BEST OF THE BEST

De entrée van dit hotel is erg bijzonder, mooie glazen decoraties, veel licht en allerlei kleuren lampjes. Daar valt meteen op dat hier oog is voor detail.

De check-in verloopt soepel en onze vriendin uit de Seychellen geeft ons een kamer op de 42e verdieping. Zodra je de lift inloopt, zie je het oog voor detail. Wie verzint het om een lift te maken van edelstenen? We hebben zelden zoiets moois gezien. Zo’n energie. En dan schiet de lift de lucht in en we kijken op de zee en de eilanden voor de kust. Het uitzicht is verbluffend.

De hotelkamer is ruim, je komt eerst in een ruime hal waar je fijn je koffers kunt parkeren. De kastenruimte is groot en hoog. Er is een minibar met niet zo’n armzalige kast met klep maar hier is de minibar een echte bar. Nespresso koffie, snacks, chocolade.

Dan de badkamer, ruim met een bad, een bidet en een enorme stortdouche. En twee luxe wastafels.

De badproducten zijn gemaakt in de vorm van de torens van dit hotel- en appartementencomplex. Wat een gaaf ontwerp! En wat een heerlijke producten,.

Dan doen we de gordijnen open en de ligbank is een fijne plek om te lezen en over de zee uit te kijken. Het bed is dik en zacht en het beddengoed is perfect, de beste kwaliteit. De hele kamer zit vol elektronica en panelen. Gelukkig legt onze room boy alles goed uit, dat scheelt zoeken naar knopjes van verlichting en airco.

Ook is er een bureau, waaraan lekker gewerkt kan worden. Fijn voor de business traveler, maar eigenlijk voor iedereen die zijn laptop graag meeneemt op reis. Om je foto’s te back-uppen of even je mailtjes te beantwoorden.

Wij boeken voor onze gasten een kamer met zeezicht, maar als jij houdt van een city view, wat vooral ’s avonds betoverend is met alle lichtjes, kan dat natuurlijk ook.

Faciliteiten Jumeirah@Etihad Towers Hotel

In het hotel zijn er vele faciliteiten, zoals een shop, conciergie service, laundry, Spa, Room Service, transport etc. De Concierge Desk is erg hulpvaardig, en kan je met alle excursies helpen. Zo vertellen ze je alles over de stad, de Hop On Hop Off Bus, openingstijden en prijzen van verschillende trips als het Louvre, Grote Moskee, Ferrari World.

Restaurant Rose Water

Dit restaurant is in de ochtend een paradijs om te ontbijten. Boek bij je verblijf hier altijd een ontbijt. Vers, veelzijdig, heel lekker en de chefs maken alles op verzoek klaar. We zijn altijd eerlijk in onze reviews: dit is het lekkerste ontbijt dat wij kunnen verzinnen!

Kijk ook gerust op vele websites met reviews, want alle gasten zijn het met ons eens.

 ’s Avonds is er een buffet diner. Dit is niet goedkoop, ongeveer EUR 60 per persoon, maar dan heb je onbeperkt voorgerechten, hoofd – en nagerechten. Er is een saladebar, Arabische gerechten, verse pasta en pizza’s, gegrilde verse vis en vlees, Indiase gerechten. De desserts zijn Arabisch (Um Ali, rijstepap) en je vindt er de lekkerste patisserie en ijs. Wij vinden het een aanrader. Wijnen zijn prijzig in Arabische landen, maar neem hier echt een glaasje, de rode huiswijn is erg lekker.

STRAND

Het hotel heeft een klein strand en twee grote zwembaden om je op te frissen. Er zijn fijne ligbedden aan zee en bij het zwembad. Wie geluk heeft, pakt een luxe groot tweepersoons ligbed bij het zwembad. Een fijne plek om te relaxen.

De poolboys brengen drankjes en lunch rond. Hier wel stevige prijzen, hou er rekening mee. Rond drie uur komt de pool boy met huisgemaakte waterijsjes van vers fruit. Doe mij er nog maar eentje.

Persoonlijke Service

Zoals overal in Abu Dhabi, komt het personeel uit alle windstreken. We ontmoeten de welbekende vriendelijke mensen uit de Filipijnen, Nepal, Libanon, de Oekraine en de Seychellen.

Het team van het Rose Water Restaurant weet al na een ontbijt onze favoriete tafel en eitjes en een espresso voor Hans en een cappuccino voor Debby. Surendra van de Conciërge Desk regelt een taxi en stippelt de perfecte route uit door de stad om in een korte tijd de highlights te zien. De room boy Payel zorgt iedere dag voor een schone kamer, een vriendelijk praatje en chocolaatjes naast mijn bed. Een team waar ieder hotel van droomt. En de gasten dus ook.

Dit verslag is gemaakt op basis van onze eigen ervaring in dit fantastische hotel.
This report is made based on our own stay in this excellent hotel.

********

Why is Jumeirah@Etihad Towers the best hotel in Abu Dhabi?
The location: at sea and close to all beautiful cultural highlights.
What’s to explore in Abu Dhabi?
The beach, the public beach with beach clubs, the restaurants, the Souk, Ferrari World, The Louvre and above all: The Grand Mosque.
Whats the best restaurant in Abu Dhabi? We loved the restaurant in Jumeirah At Etihad Towers Hotel, the buffet breakfast is delicious!
Where to go in Abu Dhabi? Go to the cultural places and the beach. Combine relaxing with sightseeing.
Stay in Jumeirah@Etihad Towers Hotel. Visit Louvre Museum and the Grand Mosque. If you have more time: go dune bashing in the desert, visit Ferrari World if you love a thrill during your holiday.
When to go to Abu Dhabi?
Always travel there between October and April. Our Summer months (June, July and August) are too hot, about 50 degrees C.
When not to go to Abu Dhabi? Don’t go in the summer time, it simply too hot.

Jumeirah at Etihad Towers is het beste hotel van Abu Dhabi.
Waarom is Jumeirah at Etihad Towers het beste hotel van Abu Dhabi? De ligging is perfect, aan zee en vlakbij alle bezienswaardigheden in de stad. Fijne grote kamers, modern en fris, grote badkamer en een zeer uitgebreid ontbijt met geweldige keuze.
Wat kun je beleven in Abu Dhabi?
Zeker prachtig is het Louvre Museum, de Grote Moskee, Ferrari World, het publieke strand met leuke beach clubs, winkelen in de Souk en het WTC. En lekker eten! De Arabische keuken is alom vertegenwoordigd en uit alle windstreken zijn er toprestaurants.
Wat is de top 5 dingen die je moet doen in Abu Dhabi? Zeker de Grote Moskee, die staat echt op 1. Dan Het Louvre, Ferrari World, Viewpoint 300 op de 74e verdieping van Jumeirah at Atihad Towers hotel, Lunchen in Jumeirah Palace, shoppen in WTC & Souk.
Wanneer is de beste tijd om naar Abu Dhabi te gaan? Het hele jaar is het een perfecte bestemming, alleen in de zomermaanden juli-augustus is het er erg heet 40-50 graden.

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X