Een prachtige stad aan zee, perfect voor een stopover of korte strandtrip in november, januari, februari of maart! Of eigenlijk iedere maand van het jaar behalve juni, juli en augustus als het er 50 graden is.

Waarom Abu Dhabi? Veel mensen kennen Dubai als een wervelende stad met veel leuke en bijzondere plekjes als de oude souk aan de Creek, de Malls, het Palmeiland en geweldige Atlantis Hotel met het Waterpark.

Abu Dhabi is rustiger, ruimer en relaxter dan Dubai, de stad is heel ruim en groen opgezet. De lanen zijn breed, er is veel ruimte en een mooi uitzicht. De stranden zijn er gezellig met strandtenten en restaurants en er is genoeg te beleven, met een paar culturele hoogstandjes.

Louvre Museum

Louvre Museum

Zo bezoek je er het Louvre Museum met een hele mooie collectie. Het allerleukst aan dit Museum is de indeling: namelijk van de oude tijd naar de moderne tijd. Alle culturen, religies en vormen van kunst zijn vertegenwoordigd. Het is gehuisvest in een indrukwekkend gebouw, waar het dak je herinnert aan de sterrenhemel met fonkelende lichtjes. De bouw van het museum kostte vijf jaar en ongeveer een honderd miljoen euro. Er hangt een wisselende collectie van 300 werken uit Parijs. De naam Louvre kostten de sjeik 525 miljoen die hij lachend betaalde. De kunstleningen, collecties en advies kosten 700 miljoen. Op 8 november 2017 werd het bezocht door President Macron van Frankrijk. Onlangs werd een schilderij van Salvador Dali gekocht: Salvator Mundi, redder van de wereld, voor 400 miljoen USD. Ondanks al die duizelingwekkende bedragen, is het de moeite om te bezoeken, gewoon genieten van de mooie sfeer en bijzondere stukken.

De Grote Moskee

De Grote Moskee was voor ons een uitzonderlijk bezoek waar je even stil van wordt. Bij aankomst krijgen alle vrouwelijke bezoekers een Abaya en hoofddoek om je te kleden naar hun etiquette. De jurken zijn nieuw en schoon. Je wandelt langs paradijselijke tuinen en fonteinen en bewondert de binnenplaats. De Moskee is gemaakt van wit marmer en is helemaal ingelegd met kleurrijke edelstenen in de vorm van bloemen. De zuilengalerij is erg mooi, als ook het grootste tapijt van de wereld. Leuk detail is dat in een moskee normaal gesproken geen mensen van een ander geloof mogen komen, maar dat vindt de sjeik van Abu Dhabi niet goed. Hij wil alle mensen welkom heten.

En dit typeert eigenlijk heel Abu Dhabi. Je zit naast toeristen uit de Filippijnen op het strand, kletst met mensen uit Libanon, Zuid-Afrika en de taxi chauffeuse komt uit Nigeria. Iedereen die houdt van hard werken, heeft hier een goede toekomst en iedereen die houdt van een mooi hotel, heerlijk eten en fijn relaxen houdt van Abu Dhabi! Het is een echte multi-culti stad waar iedereen kan genieten van cultuur, lekker eten en relaxen. Een topplek dus.

Kippenvel, nee, ik ga niet eten want we gaan zo in de volgende rollercoaster! Ferrari World, dit moet je gezien hebben. Een leuke, toffe, spannende dag met allerlei mooie attracties. Zie de blog over Abu Dhabi voor een uitgebreide beschrijving van onze ervaringen en plezier.

Culinair

Lekker eten. Eten is een belangrijk aspect in de Arabische landen, en hier kun je de uitstekende Libanese keuken uitproberen met de humus, couscous, tabbouleh, salades en natuurlijk kofte en shawarma. Van een luxe restaurant tot en met een klein cafetaria in de Souk, wij hebben overal lekker gegeten, van wat duurder tot heel betaalbaar.

Over de auteur

Debby is de eigenaresse van Travelboutique. Zij maakt sinds 1998 verre reizen en is gek op Azië. Inmiddels reisde zij 60 keer naar Azië, waarvan 24 keer naar verschillende eilanden in Indonesië en 20 keer naar Bali. Als ‘insider’ deelt Debby op dit blog haar persoonlijke tips en reisverhalen. Ze vertelt je precies waar je de echt bijzondere plekken in Azië kunt vinden, of je nu op zoek bent naar de mooiste stranden, ongerepte natuur, een dosis avontuur en ‘reloaden’ of juist cultuur en tempels. Met al haar lokale contacten en vrienden ter plaatse is Debby de aangewezen persoon om jou te helpen aan bijzondere ervaringen en ze laat je met haar blogs op een authentieke en gelijkwaardige manier kennismaken met de lokale mensen. Ga er lekker voor zitten en laat je inspireren door Debby’s enthousiaste verhalen. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 62.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 49
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38, INDONESIE: 24 KEER