Een prachtige stad aan zee, perfect voor een stopover of korte strandtrip in november, januari, februari of maart! Of eigenlijk iedere maand van het jaar behalve juni, juli en augustus als het er 50 graden is.

Waarom Abu Dhabi? Veel mensen kennen Dubai als een wervelende stad met veel leuke en bijzondere plekjes als de oude souk aan de Creek, de Malls, het Palmeiland en geweldige Atlantis Hotel met het Waterpark.

Abu Dhabi is rustiger, ruimer en relaxter dan Dubai, de stad is heel ruim en groen opgezet. De lanen zijn breed, er is veel ruimte en een mooi uitzicht. De stranden zijn er gezellig met strandtenten en restaurants en er is genoeg te beleven, met een paar culturele hoogstandjes.

Louvre Museum

Zo bezoek je er het Louvre Museum met een hele mooie collectie. Het allerleukst aan dit Museum is de indeling: namelijk van de oude tijd naar de moderne tijd. Alle culturen, religies en vormen van kunst zijn vertegenwoordigd. Het is gehuisvest in een indrukwekkend gebouw, waar het dak je herinnert aan de sterrenhemel met fonkelende lichtjes. De bouw van het museum kostte vijf jaar en ongeveer een honderd miljoen euro. Er hangt een wisselende collectie van 300 werken uit Parijs. De naam Louvre kostten de sjeik 525 miljoen die hij lachend betaalde. De kunstleningen, collecties en advies kosten 700 miljoen. Op 8 november 2017 werd het bezocht door President Macron van Frankrijk. Onlangs werd een schilderij van Salvador Dali gekocht: Salvator Mundi, redder van de wereld, voor 400 miljoen USD. Ondanks al die duizelingwekkende bedragen, is het de moeite om te bezoeken, gewoon genieten van de mooie sfeer en bijzondere stukken.

De Grote Moskee

De Grote Moskee was voor ons een uitzonderlijk bezoek waar je even stil van wordt. Bij aankomst krijgen alle vrouwelijke bezoekers een Abaya en hoofddoek om je te kleden naar hun etiquette. De jurken zijn nieuw en schoon. Je wandelt langs paradijselijke tuinen en fonteinen en bewondert de binnenplaats. De Moskee is gemaakt van wit marmer en is helemaal ingelegd met kleurrijke edelstenen in de vorm van bloemen. De zuilengalerij is erg mooi, als ook het grootste tapijt van de wereld. Leuk detail is dat in een moskee normaal gesproken geen mensen van een ander geloof mogen komen, maar dat vindt de sjeik van Abu Dhabi niet goed. Hij wil alle mensen welkom heten.

En dit typeert eigenlijk heel Abu Dhabi. Je zit naast toeristen uit de Filipijnen op het strand, kletst met mensen uit Libanon, Zuid-Afrika en de taxi chauffeuse komt uit Nigeria. Iedereen die houdt van hard werken, heeft hier een goede toekomst en iedereen die houdt van een mooi hotel, heerlijk eten en fijn relaxen houdt van Abu Dhabi! Het is een echte multi-culti stad waar iedereen kan genieten van cultuur, lekker eten en relaxen. Een topplek dus.

Kippenvel, nee, ik ga niet eten want we gaan zo in de volgende rollercoaster! Ferrari World, dit moet je gezien hebben. Een leuke, toffe, spannende dag met allerlei mooie attracties. Zie de blog over Abu Dhabi voor een uitgebreide beschrijving van onze ervaringen en plezier.

Culinair

Lekker eten. Eten is een belangrijk aspect in de Arabische landen, en hier kun je de uitstekende Libanese keuken uitproberen met de humus, couscous, tabbouleh, salades en natuurlijk kofte en shawarma. Van een luxe restaurant tot en met een klein cafetaria in de Souk, wij hebben overal lekker gegeten, van wat duurder tot heel betaalbaar.

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 62.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 49
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38, INDONESIE: 24 KEER