Veel gasten vragen mij: is deze reis ook geschikt met kinderen? Het antwoord is altijd: ‘JA!’. Belangrijk bij het uitstippelen van jullie reis is: wat vinden jullie zelf leuk? En wat willen de kinderen beleven op reis? In gesprek met onze klanten met hun kinderen blijkt vaak dat kinderen meer durven en willen dan je vaak zelf als ouder kunt inschatten. Hoe je het beste kan reizen met kinderen. En dan vooral ontspannen reizen met kinderen.

Travelboutique is expert in reizen met kinderen. Al voor honderden gasten stippelden wij de ideale reis met kinderen uit. De kinderen die op reis gaan zijn heel jong tot wat ouder. Reizen met kinderen is eigenlijk niet zo heel anders als reizen als stel, het kan nog steeds avontuurlijk en spannend. En meestal eindig je dan heerlijk aan zee om te snorkelen en de vissen te bewonderen en naast de zeeschildpadden te zwemmen.

Alle foto’s op deze blog hebben wij mogen ontvangen van tevreden gasten die met kids een verre reis ondernamen. Ontspannen reizen met kinderen, het kan dus zeker! Lees verder hoe wij dat voor jullie kunnen organiseren en pak onzepraktische tips mee voor je volgende trip.

De Gili eilanden: ideaal voor kids om te chillen (met Wifi overal) en te snorkelen naast de zeeschildpadden.
Fietsen is altijd een fijne manier om Bangkok, het noorden van Thailand, Delhi of het platteland van Bali te verkennen.
Gunung Batur, trekking in de vroege ochtend door vader met zoon, en wat een beloning zo’n uitzicht!
De jungle walk met watervallen en de tropische groenten, fruit en kruiden. Een must do met kinderen.
Spectaculair avontuur met het gezin op de Bromo vulkaan met de jeep.
Naar het mooiste theater van Bali met je kids om de spectaculaire dans bij zonsondergang te zien.

1. NATUUR

Kinderen laden zichzelf op in de natuur. Zij zijn de natuur. Baby’s zijn gek op bomen en boomtoppen waar het zonlicht doorheen fonkelt. Ze houden van planten en bloemen en alles met felle kleuren. Op een sarong of grote handdoek in het gras kijken ze naar de wolken en luisteren naar de geluiden van de natuur. 

Grotere kids zijn gek op wandelen, struinen, klimmen en klauteren. Bezoek de jungle, ga naar het strand, fiets door de rijstvelden. De verandering van landschap vinden kinderen ook fijn. Na een dag in de natuur of aan zee, zijn de batterijtjes weer opgeladen en dan slapen baby’s uitstekend. Een van de andere gasten zei: ‘Zorg dat de baby drie keer zwemt op een dag, daar gaan ze heerlijk van snurken.’ En het klopte: na een lange dag aan het zwembad sliep de baby van half elf tot half acht door.

Op een schattig paardje naar de Bromo vulkaan.
Olifanten wassen in Chiang Mai Thailand.

2. DIEREN

Kinderen houden van dieren. Daarom is een bezoek aan dieren in het wild zoals de orang-oetans in Sumatra, zwemmende varkens en dolfijnen in de Bahama’s, apen in de tempels in Bali altijd een goed idee. Neem je kinderen mee, maar laat ze ook vanuit jou ontdekken. Kinderen zitten graag eerst even op jouw schoot en kijken naar de dieren. Zodra ze durven, gaan ze zelf op ontdekking en wandelen eropaf.

Fantastisch snorkelen in de Malediven met de kids. Met de gekke snorkel, maar je zicht is wel 180 graden!

Veranderen van vervoersmiddel, dus een keer met de trein, een keer met de boot vinden kinderen ook altijd geweldig.

Fietsen door het platteland van Yogyakarta of Bali is heerlijk ontspannen en je ziet het echte leven.

Heerlijk raften met het gezin, spannend, leuk en een avontuur om nog lang over na te praten. Wij kennen alle plekjes om te raften in Bali dus kunnen je zeggen welke route heel rustig is en welke juist wat meer spectaculair. We hebben ze zelf ook gevaren.

3. AVONTUUR

Raften over een rivier en gieren van het lachen zodra de spetters van de peddels over je heen kletteren.  Varen naar een eilandje en snorkelen boven het rif, zeeschildpadden spotten. Boterham mee en al die gekleurde vissen spotten, alsof je in een aquarium zwemt.

Een wandeling met de gids naar de jungle en de watervallen is ook erg leuk, even zwemmen en onder de waterval gaan staan is een verfrissend bad na een wandeling in de tropen.

Bezoek aan het Kartini Museum in Jakarta voor een project (Mevrouw Kartini was de vrouw die emancipatie in Indonesie voorstreefde, een vrouw die nog steeds wordt geeerd ieder jaar op een vaste datum.)
Kinderen hebben op reizen bij Travelboutique veel contact met de lokale bevolking.

4. INPAKKEN

Voor de ouders is er maar 1 regel heel belangrijk om relaxt te reizen. Begin op tijd met voorbereiden en inpakken en hou er een inpak-bagage-lijst naast. 

 • Boek 6-9 maanden voor vertrek je reis. Zorg dat je dan ook direct je paspoort en visumregels checkt.
 • Regel 2 maanden voor vertrek je visum en zorg dat het paspoort bij thuiskomst nog 6 maanden geldig is.
 • Regel 6 weken voor vertrek je vaccinaties en inentingen
 • Leg 3 weken voor vertrek jouw koffer open en die van de kids en leg alles erin wat op de inpaklijst staat.

Ook de stekkers, opladers, slippers, snorkel. Haal ook de zonnebrand factor 50 en de muggenspray en kids-apotheek spulletjes. Gooi het in een toilettas. Klaar. 

5. VOORBEREIDEN

Ga na het eten even met de kids zitten. Pak de landkaart erbij. Neem de reis stap voor stap door. Leg uit welke kleding ze moeten klaarleggen, anti-muggenmiddel, gympen, zonnebril en zonnebrand en een petje.

Bereid ze mentaal en fysiek voor. Maak een wandeling in de natuur bij jou in de buurt en ga ergens lunchen waar ze de menukaart niet kennen. Leg uit dat de vlucht lang gaat duren en vraag wat zij tijdens de vlucht willen doen. Laat ze meedenken en ideeën geven. Maak de voorpret dikke pret samen.

Leg uit dat reizen naar de tropen ook betekent dat we ons aan de regels houden:

 1. we drinken veel water of Pocari-Sweat of water met een zakje ORS de hele dag door tegen uitdroging en zonnesteek (geen suikerhoudende dranken dus)
 2. we dragen een petje tegen zonnesteek
 3. we smeren de hele dag om de twee uur factor 50 zonnebrand
 4. we sprayen drie keer per dag tegen de muggen Deet 45+

Dat zijn de gouden regels.

Ga genieten. Heb plezier. En complimenten dat je je kinderen nu al zulke mooie avonturen laat beleven, die voor altijd onvergetelijk zullen zijn.

MEER INFO?

Wil je meer lezen over reizen met kinderen? Ga dan naar de Reviews en zie hoeveel fijne reizen wij al boekten voor vele families en gezinnen, en uiteraard ook een-ouder-gezinnen. 

Bekijk reviews

BEL TRAVELBOUTIQUE

Geen zin om het zelf te organiseren? Bel voor een afspraak en breng je kinderen gezellig mee dan gaan we met zijn allen die ideale reis bespreken en samen in elkaar zetten. Wij leggen de landkaarten klaar en horen graag jullie wensen onder het genot van een koffie/sapje en iets lekkers.
Aan de foto’s en verhalen van deze blog zie je dat we al vele reizen voor families hebben georganiseerd, dus we hebben hier veel ervaring in. We zien of horen graag van je, stuur en mail of bel.

Met vriendelijke reisgroeten!

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
 • Bezocht: 39 landen
 • Afstand: 1.100.000 km
 • Vertraging: 4 keer
 • Koffer kwijt: 0 keer
 • Upgrades: 6 keer
 • Foto's: 62.000
 • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
 • Aantal airlines: 49
 • Aantal stops: SINGAPORE: 38, INDONESIE: 24 KEER