REISADVIES FILIPIJNEN

Er is nogal wat onduidelijkheid over de informatie die je online kunt vinden over de Filipijnen. En in een land dat bestaat uit meer dan 7.000 eilanden is het ook wel heel handig om te weten hoe de situatie nu eigenlijk feitelijk is.

Laten we duidelijk zijn, je kunt online van allerlei bronnen verschillende informatie halen en veel websites spreken elkaar tegen. Daarom zetten wij het reisadvies hier voor je op een rij. Ook kun je als je zoekt op het reisadvies per EU-land verschillende adviezen vinden. Zo zijn de reisadviezen van Nederland, Belgie en Spanje totaal verschillend waarbij Nederlandse BuZa veel negatiever is over het land dan de andere EU landen.

EXPERT IN DE FILIPIJNEN

Al jaren organiseren wij reizen naar de Filipijnen. We weten precies welke eilanden veilig zijn en hoe je er veilig kunt reizen. Ook reisden we er regelmatig heen voor zakenreizen en onze eigen vakanties en hotelinspecties. Plus bezochten we het land regelmatig voor toerisme beurzen in samenwerking met PTPB (Het Ministerie van Toerisme in de Filipijnen). Daarbij reisden we ook alleen, dus ook daarover kunnen we je adviseren.

De Filipijnen zijn een prachtige bestemming in Azië om te reizen. Je vindt er schitterende eilanden met de mooiste natuur, fijne stranden, mooie snorkel- en duikplekken. De mensen zijn er bijzonder gastvrij, zorgzaam, het eten is er geweldig, de resorts en stranden ultiem, puur en uniek.

ZIJN DE FILIPIJNEN VEILIG OM TE REIZEN?

Ja, de Filipijnen zijn een veilig land om te reizen. Uiteraard moet je je wel houden aan de spelregels van het land. Je loopt niet met een echte Rolex over straat in Manila, je gaat niet de getto’s in, je loopt niet ’s avonds laat in de buitenwijken als toerist. Dingen die je in Amsterdam of Rotterdam ook niet zou doen, dus in het buitenland ook niet. Kijk voor meer tips altijd op de website van BuZa.nl.

ZIJN DE FILIPIJNEN VOOR IEDEREEN VEILIG?

Wij adviseren onze gasten altijd samen te reizen, dus niet alleen. Een man alleen kan beter in de Filipijnen reizen dan een vrouw. Als vrouw en man alleen op zakenreis in de Filipijnen hebben wij perfecte reizen gemaakt, superveilig gevoeld en nooit lastiggevallen. Wij zouden het niet aanraden voor jonge, knappe, blonde studentes om alleen door de Filipijnen te trekken met een rugzak. Waarom niet? Omdat het verschil tussen arm en rijk enorm is en het dus op sommige plekken niet veilig is (overval, diefstal) en je zonder intentie in de verkeerde situatie kan komen.

ZIJN ALLE EILANDEN IN DE FILIPIJNEN VEILIG OM TE REIZEN?

NEE. Wij bieden geen reizen aan naar gebieden die volgens BuZa rood gekleurd zijn, zoals het eiland Mindanao en Davao. Hier is een langdurig conflict gaande. Daar heb je als reiziger bovendien ook niks te ontdekken, want het is er niet veilig en er zijn geen bijzondere locaties waar je perse heen moet.

WELKE EILANDEN ZIJN WEL VEILIG IN DE FILIPIJNEN?

Alle overige eilanden met een gele kleur zijn veilig en daar organiseren wij al jaren reizen naartoe. Kijk op de Reviews-pagina voor de heerlijke avonturen die onze gasten beleven in de Filipijnen. In tegenstelling tot andere landen in Zuidoost-Azië, is de Filipijnen nog nauwelijks ontdekt door toeristen en al helemaal niet door Nederlandse toeristen dus je vindt er pure baaitjes, uniek koraal en vissen, kleinschalige resorts en een pure natuur die je nergens anders in Azië vindt.

Alle landen in Zuidoost-Azië (Maleisië, Indonesië, Cambodia, Thailand) hebben de code GEEL. Check voordat je je reis boekt altijd wat het reisadvies is voor het land waar jij naartoe wil reizen.

De code van het reisadvies kan ook invloed hebben op de dekking van je reis- en annuleringsverzekering. Vraag dit altijd na bij je eigen verzekeringsmaatschappij.

WAT ZIJN DE MOOISTE EILANDEN VAN DE FILIPIJNEN?

Wij zijn er inmiddels vele keren geweest en kunnen je adviseren uit onze eigen ervaring van meerdere reizen. Wij organiseren jouw ideale reis naar de mooiste eilanden in middenklasse tot en met luxe hotels. Wie meer gereisd heeft in Azie zal verrast worden door de schoonheid en puurheid van de eilanden. Wel moet je rekening houden dat je van eiland naar eiland reist en dus wat meer tijd kwijt bent met je verplaatsing. De binnenlandse vluchten duren meestal maar een uur, dus wie op tijd boekt en ’s ochtends vliegt zit ’s middags te lunchen op de volgende paradijselijke plek.

Sommige eilanden kun je bereiken met de boot, dat is ook veilig en ideaal vervoer.

Wij vinden de mooiste eilanden Boracay, Bohol, Cebu, Siquijor, Luzon en uiteraard Palawan. Op Palawan zijn de eilandengroepen van El Nido en Coron erg puur en prachtig. Per eiland zijn er weer regio’s en strandjes, eilandjes en natuurgebieden die we aanraden.

BESTE REISTIJD FILIPIJNEN

Beste reistijd Filipijnen: in welk seizoen kun je het beste gaan?

De Filipijnen bestaan uit meer dan 7.000 eilanden. Dat betekent dat het altijd wel zonnig is en warm, je bent immers in een tropisch land dus het is er gemiddeld altijd 28 graden. Heerlijk!
Je kunt het hele jaar perfect reizen in de Filipijnen.

De Filipijnen kennen we helaas ook van het typhoon-seizoen en enkele grote rampen die deze enorme stormen en regens hebben aangericht (Tacloban/Leyte). Het regenseizoen start eind juni en duurt tot begin oktober. Een seizoen laat zich niet beperken, dus het kan eerder en later starten. Per maand valt niet te voorspellen hoeveel het gaat regenen. Maar dat het enkele dagen achter elkaar kan regenen is wel een feit.

Weer Filipijnen Travelboutique

Onze klanten die eerder in de zomer reisden omdat zij gebonden zijn aan de zomervakantie, hebben gemiddeld wel wat regen op reis meegemaakt, maar zeker ook zonnige dagen. Toch moet je er wel rekening mee houden dat het in die periode meer regent. Wij verkopen graag reizen, maar nog liever eerlijk advies. Collega-reisorganisaties denken daar anders over, maar wij hebben graag tevreden gasten. Bovendien hebben sommige eilanden aan de oostkant van het land veel meer last van hevige regens dan die aan de westkant.

Wil je een zonnige vakantie met stralend blauwe luchten en turquoise zee? Dan reis je dus het beste tussen oktober en mei.

Snorkelen in El Nido, een paradijs onder water.

KERST EN OUD&NIEUW VIEREN IN DE FILIPIJNEN

Kerstmis vieren de Katholieke mensen in de Filipijnen ook heel graag net als wij. Dat betekent dat alle hotels en resorts rondom kerst al ver van tevoren volgeboekt zijn. De prijzen van hotels rond deze periode zijn veel hoger (soms wel drie keer zo hoog) als buiten het kerstseizoen van 15 december tot en met 8 januari. Kerst is dus een dure periode om te reizen in de Filipijnen en vroeg boeken is een must.

Boracay beach, het hele eiland Boracay is een jaar gesloten geweest en totaal schoongemaakt en gerenoveerd.

DE BESTE PERIODE OM TE REIZEN IN DE FILIPIJNEN

De beste periode gezien het weer en de prijzen van tickets en hotels zijn februari-maart-april en mei (stralend weer, rustig met toeristen, behalve met Pasen) en oktober-november. In de Filipijnen kunnen we met de hotels altijd extreem voordelige vroegboek-kortingen krijgen voor wie zes tot negen maanden voor vertrek boekt.

REISADVIES VOOR EEN REIS IN DE FILIPIJNEN

In de Filipijnen is het toerisme nog lang niet zo ver ontwikkeld als in de rest van Zuidoost-Azië. Bovendien moet je hier van eiland naar eiland verplaatsen per binnenlandse vlucht of boot, die nogal eens door de regen, wind of andere omstandigheden uitvallen of vertraging hebben. Daarom adviseren wij een reis te boeken die van tevoren georganiseerd is, zodat je kunt terugvallen op assistentie in het land. Wij hebben een kantoor in Manila en we hebben 24-7 Assistentie in de Filipijnen. Je kunt ons uiteraard altijd bellen in geval van nood of pech onderweg, maar we hebben ook vertegenwoordiging van ons op ieder eiland waar we reizen boeken.

Wil jij advies uit ervaring en een reis die van tevoren geregeld is, zodat je heerlijk aan boord stapt en alleen nog maar hoeft te gaan genieten zodra je landt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben zelf de Filipijnen bezocht en geven je over de hele reisadvies. Van de start (tickets, visum, paspoort, medisch advies) tot de route (welke eilanden, wat kun je er beleven, waar eet je?, welk hotel is het leukst, welk strandje het mooist? En altijd binnen jullie wensen van budget, dat kun je van tevoren duidelijk aangeven. Wij organiseren maatwerk reizen dus alles is mogelijk.

CONTACT

Bel of mail ons en we gaan samen de ideale reis naar de Filipijnen plannen en boeken.

Wij adviseren ook tickets en kunnen tickets tegen zeer scherpe tarieven boeken bij alle airlines. Wij zijn tevens aangesloten bij SGR, Calamiteitenfonds en VVKR dus ook uw zekerheden zijn goed geregeld.

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 120.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 50
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38X, INDONESIE: 24X