Vaak als mensen bij ons op kantoor komen, kan ik al zien wie ontspant door gave avonturen en wie toe is aan rust, een blauwe horizon.

De één doet energie op door enorme inspanning te leveren, iets enorm spannends te doen, buiten zijn comfort zone. De ander krijgt energie van rust, zee, varen.

Een van onze klanten had een zware tijd achter de rug. Een overlijden in de familie, een wisseling van een baan en een verhuizing. Dan is de emmer vol. Zij kwam langs om een reis te bespreken en te kijken hoe ze ook hiervoor tijd kon nemen.

Energie is altijd in beweging. Met je gedachten, gevoelens, fysieke inspanning gaat energie op en neer. Wanneer je doet wat je graag doet, krijg je een extra dosis. De tijd staat stil, een uur lijkt in vijf minuten voorbij. Dan ben je in de ‘flow’.

Wanneer omstandigheden veranderen, je iets meemaakt dat je niet zelf plant en ook niet is wat jij verwacht had (een baan verliezen, een vriend) kan dat een piek in stress geven. Je hebt er geen controle over en dat verhoogt de stress in je lichaam.

Ik raad iedereen aan een keer op reis stilte op te zoeken. In de natuur, bij de zee of in een meditatieles. Ga op je rug liggen. Tel af van 10 naar 1. Luister naar je ademhaling en de geluiden om te heen.

Neem een massage. Laat spanningen, emoties, piekeronderwerpen, plannen, organiseren, lijstjes maken allemaal even los.

Die stilte en rust die je jezelf gunt, gaat in je cellen zitten. En die hebben dat hard nodig, van top tot teen. Emoties slaan we op in ons lichaam.

Want ik kan uit ervaring zeggen: every issue is in the tissue.

Onze klant kwam uitgerust thuis. Door de afwisseling in de reis, twee spectaculaire bezienswaardigheden en een paar unieke natuur-locaties, merkte zij dat ze veel achter zich kon laten. Letterlijk.

Daar kan niets tegenop. Met dank aan het reizen.

Lieve reisgroeten,

Debby
Travelboutique

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 62.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 49
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38, INDONESIE: 24 KEER