Wat te doen in SINGAPORE: wij geven jou de leukste tips voor jouw mooiste SINGAPORE tripje. Wij reisden al 25 keer naar Singapore, dus deze tips gaan jou zeker helpen in je zoektocht naar de mooiste en leukste plekjes van Singapore En… we nemen je mee naar de nieuwste hipste hotspots van Singapore. Reizen naar Singapore kun je doen met de massa, maar zeker ook ver weg daarvan.

Singapore is een uniek stadsstaat in Azië, het is een stad en een land in een.

Reizen naar Singapore is heerlijk, het is een paradijselijk stadje waar je veel kunt beleven: geschiedenis, ontdekkingen, moderne gebouwen, architectuur, geweldig eten.

Vliegen naar Singapore

Vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel vlieg je naar Singapore met Singapore Airlines. Je kunt ook naar Singapore met Thai Airways, Emirates Airlines, Qatar Airways, Etihad Airways. Ook KLM vliegt op Singapore airport. Wij adviseren altijd een Aziatische or Arabische airline te kiezen vanwege de geweldige service aan boord. Daarover vertellen we je graag meer tijdens een persoonlijk advies uit ervaring met alle genoemde airlines.

1. Jewel at Changi Airport

Jewel is een prachtige, nieuwe terminal op de beroemde en veel gekroonde airport van Singapore. Wie ooit geland is in Singapore en de grote orchideeën heeft gezien, het hoogpolig tapijt, de fijne winkels, restaurants en koffietentjes weet dat het hier goed toeven is. Op Singapore Airport heb je ook veel punten om je energie op te laten. Je kunt naar de Chinese voetreflex massage, een douche nemen in een heerlijke grote inloopdouche, je lekker opfrissen want de toiletten hier zijn schoon en ruim.

Welzijn is een belangrijk thema bij de overheid van Singapore. Er wordt hier goed geluisterd naar de bewoners. Zij hebben aangegeven meer groen in de stad te willen en dus is Gardens by the Bay aangelegd als enorme tropische tuin om in te wandelen of langs het water te kunnen joggen want Singapore inwoners graag doen.

En toen kwam Jewel. Een briljante architect en enkele slimme notabelen uit de stad hebben bedacht dat als wij als mensen energie opdoen in de natuur, de natuur dichterbij de airport gebracht moet worden. Er was al een orchideeën tuin, een vlindertuin en een zwembad bij de airport. Nu is er Jewel, een enorme terminal met een klaterende waterval. Er omheen zijn zitjes gemaakt tussen de tropische planten waar je een kop koffie kunt drinken wachtende op je volgende vlucht. Prachtig aangelegd. Naast de planten krijg je van het water en de combinatie met het frisse daglicht dat door het dak valt een enorm goed gevoel.

Zeker een plek om te bezoeken in Singapore!

2. Singapore Rivier

Aan deze rivier begon er ooit handel. Het was een kruispunt in handel tussen China, Maleisië en Indonesië. Uiteraard kwamen er ook handelaren uit Arabische landen. Zo ontmoette men elkaar en op oude ‘hawkers’, kleine Chinese boten, werd er in de haven gehandeld in zijde, wierook, kruiden, lekker eten en van alles en nog wat.

Wandelend langs de rivier kom je nu eerst bij de oude brug uit, dan het Fullerton Hotel. Steek door en wandel langs de restaurants van Clark Quay en Boat Quay. Overdag en ’s avonds erg gezellig. In deze buurt zijn ook mooie musea. Voor wie een goede conditie heeft, je kunt vanaf hier doorsteken naar China Town en de kleine schattige winkeltjes vol antiek, thee en geneesmiddelen vinden.

Heerlijk lunchen of koffie drink je bij The Fullerton Hotel, the placet to be. Wie een beetje aanzien heeft in Singapore trouwt in dit hotel. Cappuccino met een beertje!

3. Gardens by the Bay

De Garden By The Bay liggen naast het Marina Bay Sands Hotel. Je kunt met de metro of taxi naar de grote bekende bomen en het planten-bloemen park. Wij raden aan in de avond te gaan voor de lichtshow met muziek, het is echt een geweldige ervaring.

Wie enorm van tropische planten en bloemen houdt gaat ’s de volgende ochtend nog een keer terug en kan deze gaan bewonderen in de vele tuinen en kassen. Het is een plek waar je veel energie van krijgt. 

Ook leuk is dat in dit park (dat gratis toegang kent) de lokale Singaporees ook graag komt om te wandelen. Het gebied er rondom aan het water is populair bij joggers, vooral ’s avonds.

De Gardens kennen de beroemde Super Trees, enorme metalen bomen met grote takken. Deze bomen zijn gemaakt van allerlei soorten bomen en planten. Samen vormen zij de boom. Er zitten varens, orchideeën, wijngaarden en andere planten in de bomen en zij vangen regen op. Het hele park is ecologisch ingericht en er wordt fotosynthese in de supertrees toegepast om energie op te wekken. Het hele park is voorzien van technologische snufjes die de natuur ondersteunen en andersom!

Tip! Ga om 19.30 uur en pak de eerste geluid- en ichthsow mee, dineer heerlijk bij de lokale eettentjes (wij namen de Japanse box toppertje). Dan pak je om 21.00 uur nog een keer de muziekshow mee.

Tip! Boek een nacht in Marina Bay Sands, of twee. Verwen jezelf en geniet van dit unieke, mooie hotel met een onvergetelijke ervaring: je kijkt je hele verblijf op de stad Singapore. En wat een uitzicht is dat zeg!

4. Raffles Hotel en Singapore Sling cocktail

Wie met Singapore Airlines vliegt kan deze cocktail ook aan boord bestellen, maar het blijft natuurlijk een unieke belevenis om dit drankje in het Rafftles Hotel te drinken. Dit hotel is onlangs geopend na een renovatie van twee jaar. Het pand is volledig gerenoveerd en ook de kamers zijn vernieuwd. Er is een grote souvenirwinkel waar je je ogen uitkijkt met mooie boeken over de stad en Sir Raffles, leuke mokjes, kerstversiering, kaarten.

Op de eerste verdieping zit de Long Bar met de beroemde cocktail. Binnenkort gaat het restaurant in de binnentuin weer open en kun je er fijn lunchen. De gallerijen die nieuw zijn, zijn ook fijn om langs de wandelen om de mooie boutiques te bewonderen.

Wie wil lunchen kan ook prima aan de overkant op een terrasje plaatsnemen bij de Raffles City Mall. Daar zijn lekkere eettentjes met uitzicht op het Raffles Hotel.

In de rij voor een Singapore Sling.

5. Orchard Road en de boekwinkel

De winkelstraat van Azie en wie slim is gaat met de Sale shoppen. Uit heel Azië komen de toeristen hier winkelen wat het aanbod is enorm en winkelen geweldig in de grote malls, winkels en met het lekkere eten en drinken. De lokale mensen spreken graag af met vriendinnen in de mall, lekker koud van de airco en lekkere koffies.

Onze favoriet is de Takashimaya Mall met de wereldberoemde, grootste boekenwinkel van Azie. Ga er zeker een kijkje nemen.

Tijd over? Er zijn nog veel meer mooie plekjes zoals Little India en Bencoolen, de botanische tuin. Bel of mail voor advies en we geven je alle tips voor deze toffe stad.

KORTING OP ENTREES EN GRATIS TOURS

Ga jij op reis naar Singapore en wil je advies van de experts die er al 25 keer geweest zijn?

Bel ons dan voor advies, dan stellen we samen jouw droomreis samen naar de mooiste plekjes van Singapore.

Kortingen voor entrees

Een van die tips is… je boekt je ticket bij ons met een van de genoemde airlines. Wij regelen dan een voucher waarmee je kunt winkelen op Singapore Airport van EUR 20 per persoon plus krijg je een boekje met kortingsbonnen die je ter plaatse kan gebruiken bij entrees van allerlei attracties. Dat is alvast mooi meegenomen op reis.

Ook geven we je een plattegrond met twee toffe wandelroutes waarbij je de highlights van de stad op een heel efficiënte, fijne manier bezoekt zonder tijd te verliezen met zoeken en puzzelen. Met de super efficiente en goedkope metro.

Ga jij naar Singapore en wil je advies van een expert?

Na vele bezoeken aan deze stad kennen we hem van binnen en van buiten. We zijn onlangs nog geweest in Singapore dus voor de meest recente nieuwtjes en tips neem je contact met ons op.

Want we weten ook de leukste hotels, resortjes, restaurants, strandjes, winkels… ! Bellen of mailen dus.

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 62.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 49
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38, INDONESIE: 24 KEER