We gingen op reis naar Singapore voor de stopover. Daar hadden we achteraf nog wel een dag langer willen blijven, wat een leuke stad en mooie architectuur. We hebben er een boot&fietstour gedaan en veel van de stad gezien. Restaurant Jaan is zeker een aanrader, heerlijk gegeten.
De eerste dag in Yogya was een relaxdag en dat was ook echt fijn. De gids in Yogya was heel leuk en wat zaten we bij D’Omah Hotel Yogya in een mooi hotel, helemaal in de Javaanse sfeer. Ook hadden we goede gidsen bij de Borobudur en de Prambanan tempels. De afstanden in Java zijn wel lang en ook de reis naar Malang was best ver. De theeplantages waren erg mooi. Ook het bezoek aan de Tugu hotel was heel speciaal. Jiwa Jawa hotel bij de Bromo vulkaan was erg mooi, wat een bijzonder hotel. De kinderen vonden de reis op Java wel een beetje zwaar want ze moesten vaak vroeg op.
Bij het zien van de zonsopgang op de Bromo waren ze het wel snel vergeten.
De aankomst in Bali bij Menjangan was prachtig, wat een mooi resort. Hebben we toch nog gekampeerd, al was het wel luxe hoor. Daar hebben we ook mooi gesnorkeld en gedoken. Ook Sambangan in de bergen vonden we een mooie plek, ongerept en ver weg van de massa. De natural trekking vonden we ook heel leuk om te doen naar de watervallen en door de jungle. Fietsen in de rijstvelden was ook weer een hele mooie en leuke trip, zo ver buiten de bekende plekken, helemaal achteraf. Jammer dat we door de aardbeving niet naar de Gili eilanden konden, daar waren we ook wel graag heen geweest. Gelukkig konden we het wel snel omboeken naar een luxe villa in Sanur. Het strand in Seminyak vonden we ook erg leuk en daar hebben we heerlijk gegeten bij Merah Putih restaurant.

Onze highlights?

  1. Bromo vulkaan
  2. Yogya de stad en al zijn bezienswaardigheden
  3. Noorden van Bali, Menjangan en Sambangan
  4. Raften in de binnenlanden
  5. Fietstochten, want fietsen is overal leuk!
  6. Singapore

Familie Schul
Breda
Reis naar Singapore, Java en Bali