Michiel, Agaath en Schaap, Breda
Reis door Java en Bali & Lembongan 2017

Wij hebben na onze ontmoeting met Debby op de vakantiebeurs in Breda onze reis naar Java en Bali door Travelboutique laten verzorgen. De ervaring, het enthousiasme en inlevingsvermogen voor onze vakantie hebben de doorslag gegeven. Ons zelf opgestelde reisschema is hier en daar aangepast, en na een persoonlijk bezoek aan huis kon de reis beginnen!!

Vanaf het moment dat we op het vliegveld in Jakarta zijn geland is onze reis vlekkeloos verlopen. We hebben 1 dag Jakarta bekeken, en zijn via Bogor naar Bandung gegaan via de Puncak pas. Onderweg langs theeplantages, kopi Luwak, Hot springs en een bezoek aan een Angklung voorstelling.
Na een prachtige treinreis zijn we in Yogyakarta aangekomen. Uiteraard brengen we een bezoek aan de Borobudur, Prambanan en het Kraton. De tempels zijn onwaarschijnlijk groot en indrukwekkend.

Dan reizen we door naar het oosten van Java, met z’n prachtige vulkanen. Als eerste de zonsopgang bij de Bromo vulkaan en een bezoek aan de krater van de Bromo, waar een hels lawaai uit komt, want deze vulkaan is nog actief! Als verassing voor onze dochter heeft Debby geregeld dat we op paardjes kunnen rijden. Super!

Een bezoek aan het national park Sukamade is weer een hoogtepunt. In een jeep rijden we langs palmsuiker- en koffie plantages, zien we neushoornvogels en apen, en rijden op het dak van de jeep door de rivier. ’s Avonds brengen we een bezoek aan het strand waar we zeeschildpadden eieren zien leggen. ’s Morgens mogen we baby schildpadden op het strand loslaten, wat een ervaring!

Als laatste op Java brengen we een nachtelijk bezoek aan de Ijen vulkaan, wauw, dat is onvergetelijk! We dalen af naar de plek waar zwavel wordt gewonnen. Beneden aangekomen kunnen we het blauwe vuur zien, heel bijzonder. Als we weer boven zijn aangekomen aanschouwen we de zonsopgang nog.

En dan Bali! We hebben gesnorkeld bij Menjangan, en reizen via de rijstvelden van Jatiluwi naar Ubud. Massage, raften, fietsen in de rijstvelden, shoppen en lekker eten. En natuurlijk het apenbos! Ook een verjaardagstaart ontbrak niet voor onze dochter!

Na ruim 3 weken was deze fantastische reis aan het eind gekomen. Het was onvergetelijk!!!

Bedankt Debby voor het regelen van alles, en je goede adviezen!