Goedemorgen Debby, 

‘We zijn net thuis van een fantastische reis dankzij jullie. Superbedankt en we hebben snel contact om even na te kletsen.’

Dat nakletsen hebben we gedaan. Het werd een gezellig uurtje met uitwisselen van tips en ervaringen in Maleisië onder het genot van een heerlijke cappuccino. Leon en Liesbeth zijn pure ondernemers en eigenaren van De Pastakantine in Breda. Wij raden iedereen aan hier een keer lekker te gaan eten! 

Leon en Liesbeth hebben een reis gemaakt door het pure Maleisie, Sarawak en het schiereiland. Zo ontdekten zij de mooiste plekjes en de meest ongerepte. 

Het hoogtepunt van hun reis, zo vertelden ze mij, was absoluut het bezoek aan de Ibanstam in de pure jungle van Sarawak. Het was een hele lange reis naar de jungle en de omstandigheden zijn basic. Je moet hier niet te hoge verwachtingen hebben van de faciliteiten en het hotel. Als tip geven ze onze reizigers mee hier altijd extra toiletpapier en hygiënische doekjes mee naartoe te nemen. Het bezoek aan de orang oetans is zeker ook een aanrader. We hadden een hele leuke gids naar deze plekjes toe. 

 Enkele leuke tips van Leon en Liesbeth:

  • Plan zeker een bezoek aan Kuching. Dit is een erg leuke stad en vlakbij het hotel zijn leuke souvenir-winkels en kunstzaakjes: erg leuk om rond te kijken. Wij hadden geluk want precies tijdens ons verblijf was er het Light Festival.
  • Op de helicopterlandplaats in Kuala Lumpur kun je met een cocktail ind hand de zonsondergang over de stad zien, prachtig!
  • Rawa eiland is een paradijsje, echt een bounty eiland. We hebben gesnorkeld en gedoken, een boek gelezen en geluierd. Ook het eiland ernaast is leuk om te bezoeken. 
  • M Hotel midden in de stad was goed gekozen door jullie, het ligt midden in de stad en je kunt er lekker eten (sushi!)
  • Er zit een zalige Mexicaan op Lovelane in Penang
  • Wat zij zelf ontdekten: Het strandje bij het nationaal park in Penang is een aanrader, zo puur en ongerept nog! Je moet eerst een half uur door de jungle lopen en komt dan bij een parelwit zandstrand. Er zit een rastafari type waar je een drankje kunt kopen en er zijn goedkope plastic stoeltjes te huur. Daar hebben we veel gelachen en het heel gezellig gehad.
  • De reis was een mooie afwisseling van avonturen en rust. Achteraf was het wel een vol programma, dat is toch altijd heel lastig in te schatten van te voren!

Familie Hable uit Ulvenhout
Reis naar Maleisie Sarawak en Peninsula, zomer 2019

Foto credit Sarawak Tourism Board, Four Seasons Hotel Kuala Lumpur