Gisteren hebben we de kinderen de cadeautjes uit Bali gegeven. Wat was het raar om weer thuis te zijn in deze toestand. We hebben een prachtige reis gehad en wat is Bali een prachtig eiland. Zo ’n mooie natuur en zulke vriendelijke mensen. We hebben mooie tourtjes over het eiland gemaakt en een keer bij de lokale mensen thuis een bezoek gebracht. Ook hebben we op de night market gegeten, een hele belevenis. 

We vinden het voor de lokale mensen heel erg als het toerisme tijdelijk afneemt. Ze hebben dan meteen geen inkomen meer. Wie niks verkoopt op het strand heeft die dag niet te eten. Daar staan wij wel bij stil. En de mensen zijn er berustend in. Ze vertrouwen erop dat het weer goed komt. Erg knap is dat.

Op reis hebben we niets gemerkt van het virus. Alleen toen KLM mailde dat de vlucht geannuleerd was. Gelukkig bleek dat een fout in de communicatie te zijn en konden we met de geplande vlucht naar huis.

Travelboutique achterhaalde bij KLM dat alleen de niet- Nederlanders niet meer op de vlucht naar Amsterdam konden omdat NL zou sluiten voor toeristen.

We willen zeker nog een keer op reis met jullie. 

Marc en Susan Oosterom

Waddinxveen
Bali, Indonesie, maart 2020