Dag 1 Amsterdam-Siem Reap

Cambodja

Dag 2 Siem Reap aankomst Cambodja

Bij aankomst te Siem Reap vindt de transfer plaats naar uw hotel en wordt u verwelkomd door onze collega’s in Siem Reap.

Overnachting in Siddharta Boutique Hotel

Dag 3 Siem Reap (B)

Na het ontbijt gaat u op stap met een gids voor één van de hoogtepunten van uw vakantie: het bezichtigen van een aantal tempels van het indrukwekkende Angkor complex. De vele tempels en bouwwerken dateren uit de 9de tot 13de eeuw na Christus. De tempels zijn lange tijd overwoekerd geweest door het oerwoud en in de 18de eeuw ‘herontdekt’. Tot op de dag van vandaag zijn sommige tempels nog in dezelfde staat als waarin de Fransman Henri Mouhot ze in 1860 aantrof. Wortels van eeuwenoude bomen grijpen als tentakels in fraai bewerkte muren en geven de al overvloedig bewerkte gebouwen en ruïnes een extra mysterieuze sfeer. Om alle bouwwerken en ruïnes te bezichtigen heeft u dagen nodig aangezien het gehele complex meer dan 25 km2 beslaat. Angkor was zelfs ooit de grootste stad ter wereld! Onder begeleiding van een Engelssprekende gids gaat u dan ook de meest belangrijke bezienswaardigheden bezichtigen. Op het programma staat in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de belangrijkste van allemaal: Angkor Wat. De adembenemende Angkor Wat is niet alleen beroemd vanwege zijn schitterende architectuur maar ook vanwege zijn unieke decoraties en reliëfs.

Overnachting in Siddharta Boutique Hotel

Dag 4 Siem Reap (B)

Een dag ter vrije besteding.

Overnachting in Siddharta Boutique Hotel

Dag 5 Siem Reap – Battambang (B)

Transfer van Siem Reap naar Battambang per boot. Bij een te lage waterstand gaat de boot niet en zal de transfer per prive taxi worden uitgevoerd.

Overnachting in Bambu Hotel

 

Opmerking: Ondanks dat dit een hele mooie tocht is, is deze tocht niet voor iedereen geschikt.

–          De boten zijn zeer eenvoudig. U zit op houten bankjes.

–          Er zijn geen faciliteiten aan boord. Drankjes en snacks zijn niet verkrijgbaar

–          Er wordt onderweg slechts 1 keer gestopt

–          Er gaan vaak meer mensen mee dan er zitplaatsen zijn

 

Optioneel kan de transfer ook per auto uitgevoerd worden.

 Dag 6 Battambang (B)

Dat Battambang meer te bieden heeft dan u in eerste instantie zou denken gaat u vandaag achter komen. Een prachtige rit naar het platteland, onder begeleiding van een lokale gids, voert u onder andere naar het Kam Ping Buy meer, de Sampou en Crocodile berg, de Aek Phnom Tempel en dwars door de groene rijstvelden. In de middag maakt u een prachtige tocht met een bamboetreintje. Dit vervoermiddel, dat niet veel meer is dan een paar assen, een motortje en een platform, wordt nog steeds dagelijks gebruikt door de lokale bevolking. Tijdens een bezoek aan de ‘Killing Rocks’ wordt u er aan herinnerd wat voor gruwelheden zich hier tijdens het Khmer Rouge regime hebben afgespeeld.

Overnachting in Bambu Hotel

Dag 7 Battambang – Phnom Penh (B)

Vandaag vindt de transfer plaats per taxi van Battambang naar Phnom Penh.

Overnachting in The 252

Dag 8 Phnom Penh (B)

Voor vandaag staat een Phnom Penh city tour op het programma per tuk tuk. Deze traditionele Aziatische brommertaxi is uitermate geschikt om deze fascinerende stad op passende wijze te gaan ontdekken. U brengt o.a. een bezoek aan het Koninklijk Paleis. Op het terrein van dit ‘Royal Palace’ bevindt zich ook de ‘Silver Pagoda’, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer. Ook brengt u een bezoek aan de belangrijkste tempel van deze stad: Wat Phnom. Dat Phnom Penh niet alleen leuke en mooie dingen te bieden heeft blijkt al gauw tijdens een bezoek aan het Toul Sleng museum. Deze voormalige school werd tijdens het Khmer Rouge regime omgedoopt tot een gevangenis waar duizenden mensen gemarteld en gedood werden. Ook tijdens een bezoek aan de ‘Killing Fields’ krijgt u een goede indruk van alle gruwelheden die zich hier tijdens het Khmer Rouge regime hebben afgespeeld. Mocht er nog tijd over zijn dan kunt u ook nog een bezoek brengen aan de ‘Russian Market’. In deze gezellige wirwar van gangetjes en kraampjes bent u op het goede adres voor souvenirs of andere koopjes.
Overnachting in The 252

Dag 9 Phnom Penh – Bangkok (B)

Transfer van uw hotel, naar de airport.

Op het vliegveld Suvarnabhumi wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiging. De transfer naar het hotel gaat per airconditioned minivan. Tijdens de rit naar het hotel doet u al uw eerste indrukken op van de immense metropool Bangkok. Zodra de uitgestrekte buitenwijken plaats maken voor de vele knetterende tuk-tuks, kleurrijke eetstalletjes en overal glimlachende Thai waant u zich al direct in een andere wereld.
Na het inchecken heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om zelf de stad te verkennen en nieuwe indrukken op te doen en te genieten van een echte Thaise maaltijd.
U verblijft 2 nachten in het Royal Princess Hotel.

Dag 10: Bangkok (BL)

Eigenlijk is het onmogelijk om al deze kanalen zelf te verkennen. Daarom is deze tour speciaal ontworpen, bezoekers een onvergetelijk inzicht te presenteren in het leven aan de klongen (kanalen) van Bangkok.
Er wordt met verschillende boten gevaren, de Chao Praya Expres boot, langstaart boten en kleine 3-4 persoons bootjes om kleinste kanalen te verkennen. Omdat we de route vaak veranderen is het lastig om een precieze omschrijving te geven.

De gids neemt je mee de wal op om een tempel, dorpje, school, boomgaarden of marktje te bezoeken. Het gewone leven van de Thai aan het water staat centraal in deze tour.
Rond 14.00 uur eindigt de tour bij de pier van Chinatown. U kunt nu zelf Chinatown gaan verkennen (en vooral ook heel lekker gaan dineren). Een tocht die je niet mag missen om een goede indruk van Bangkok te krijgen, en tevens een dagje uit de drukke stad te zijn. Lokale lunch inbegrepen.

Fietsen in Bangkok, het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt mogelijk en vandaag stapt u zelf op de fiets om deze Aziatische metropool te verkennen !

Dag 11: Bangkok – Ko Chang (B)

U wordt bij het hotel opgehaald en gaat per aircon coachbus (SIC) richting Ko Chang. U wordt helemaal tot aan de pier gebracht en de ferry tickets zijn inclusief. Eenmaal op Ko Chang aangekomen staat onze chauffeur klaarom jullie naar het hotel te brengen.

Hier verblijft u 5 nachten in het Kacha Resort.

 

Kacha resort

Dag 12-15: Koh Chang (B)

Deze dagen heeft u vrij te besteden en kunt u volop genieten van zon zee en strand.

Er zijn mogelijkheden genoeg om dit mooie eiland en de omgeving te ontdekken. Met name het snorkelen en duiken bij de eilanden Ko Kud en Ko Maak zijn ervaringen om nooit te vergeten

Dag 16: Ko Chang – Bangkok

Vandaag neemt u afscheid van het witte strand u reist per minivan naar de pier waar u zich meld bij de counter van de ferry. Zij zorgen dat u op de ferry geraakt en ook in de coachbus (SIC) die naar Bangkok rijdt. Het eind van de middag komt u aan en moet u nog even naar het hotel. Overnachting in het Royal Princess Hotel.

 

U komt met de coachbus aan in Bangkok het laatste stukje naar het hotel dient u zelf per taxi te doen.
Een meter taxi (zet de meter aan) of reguliere taxi zouden op maximaal 250 baht uit mogen komen voor
dit ritje van 10-15 minuten.

 

Het is ook mogelijk tegen meerkosten om prive naar en van Ko Chang te reizen (EUR 120 per persoon).

Dag 17: Bangkok – naar Huis

Vandaag wordt u bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor vlucht naar huis.

 

HOTELS

Plaats Hotel 4 sterren
Siem Reap Siddharta Boutique Hotel
Battambang Bambu Hotel
Phnom Penh The 252
Bangkok Royal Princess Hotel
Koh Chang Kacha Resort

 

Inclusief
Overnachting in hotels inclusief ontbijt, Transfers en transport zoals vermeld, Engelssprekende gids in Cambodja op dag 3, 6, en 8, Entreegelden.

Exclusief: Visumkosten voor Cambodia, overige maaltijden en drankjes, persoonlijke uitgaven, overige excursies en entreegelden.

 

PRIJS EUR 1.399 per persoon op basis van twee personen in het laagseizoen, EUR 1.499 in het hoogseizoen. In sommige periodes (kerst/zomer) kan er toeslag gelden.

Een ticket kost ongeveer EUR 600 retour Bangkok, maar als je op tijd bent, kunnen we soms nog goedkopere tarieven boeken voor je.

 

Reisdocumenten: paspoort & visum

Voorafgaand aan de reis dient u in het bezit te zijn van de juiste reisdocumenten, waar u zelf voor verantwoordelijk bent. Bij een reis naar Indonesië moet het paspoort bij aankomst in die landen nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Raadpleeg voor de meest recente informatie altijd de ambassade en/of consulaat, al naar gelang uw nationaliteit.

Een visum voor Thailand is ter plaatse verkrijgbaar bij aankomst op de luchthaven, dit is gratis bij een verblijf tot 30 dagen.

Inentingen en vaccinaties

Wie op reis gaat naar de (sub)tropen moet zo goed mogelijk beschermd zijn tegen ziekten die daar heersen. Voor een goed advies kunt u terecht bij uw huisarts of vaccinatiebureau in uw regio. De adviezen zijn gebaseerd op landelijke richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizen. Op de website van deze instantie (www.lcr.nl) vindt u alle adviezen op het gebied van gezondheid en reizen. Wij raden u zeker aan deze tips goed door te nemen voordat u de reis aanvangt.

Reis- en annuleringsverzekering

Als u een reis bij TRAVELBOUTIQUE boekt, is het hebben van een reis- en annuleringsverzekering een voorwaarde. Met een reisverzekering bent u verzekerd tegen materiële schade en letselschade: bagagedekking, medische kosten, repatriëring en hulpverlening. De annuleringsverzekering dekt het risico dat u de reis moet onderbreken, afbreken, uitstellen of annuleren. Let u goed op de voorwaarden en het verzekerde bedrag van de reissom. U dient de verzekeringen te hebben afgesloten voordat u de reis boekt. Wanneer u meer dan twee reizen per jaar maakt, kunt u het beste kiezen voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Als u al een doorlopende reisverzekering heeft, let u er dan op dat er sprake is van een werelddekking (in plaats van Europa-dekking).

SGR, Calamiteitenfonds en Algemene voorwaarden

Wij zijn aangesloten bij deze garantie-instanties. Raadpleegt u de websites van deze instanties en die van ons voor meer details.

Bij een boeking met TRAVELBOUTIQUE ontvangt u tevens het TRAVELBOUTIQUE Informatiepakket. Dit pakket bestaat uit het document ‘Behind the Seen’, een handig overzicht van tips voor het reizen in Indonesië en ‘The Inspirational Book List’, een lijst speciaal voor uw reis geselecteerde boeken, om u extra te inspireren tijdens uw reis naar Thailand en Cambodja. Tevens ontvangt u de ‘Shopping List’ voor een geslaagde en doelgerichte winkelmiddag in Bangkok.

Graag bespreek ik het voorstel met u persoonlijk. Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, neemt u dan gerust contact met ons op. Het voorstel is altijd een concept en passen wij volledig naar jullie wensen aan.