Deze reis is een combinatie van een avontuurlijke reis in Luzon naar Manila en de rijstvelden, kleine dorpen en bergstammen in het noorden. Daarna verken je de verschillende tropische eilanden in de Filipijnen, ieder met unieke dieren, natuur en unieke landschappen. Bij deze reis bezoek je de mooiste eilanden van de Filipijnen. Je verblijft in Luzon in kleinschalige hotels en guesthouses, erg simpel en eenvoudig. Dat past ook in de omgeving en er zijn hier geen luxere hotels beschikbaar.

Je bezoekt: Luzon, Bohol, Cebu. Verlening bezoek aan paradijselijk El Nido is optioneel.

SFEER PROEVEN IN DE FILIPIJNEN

Waar in Zuidoost-Azië vele stranden vol zitten met massatoeristen, is deze bestemming nog onbekend bij Europeanen. En dat is precies de reden om nu te gaan. Ga op excursie in de Bacuit Bay en vaar met enkele bootjes naar het prachtige Secret Lagoon. Snorkel boven tientallen walvishaaien in Cebu. In Bohol kun je kajakken naar bomen vol honderden vuurvliegjes. Twinkelende lichtjes knipperen aan en uit. Vuurvliegjes zijn zeldzaam, omdat op de meeste plekken verdelgingsmiddelen en chemicaliën worden gebruikt op plantages. Hier dus niet.

IDEAAL EILANDHOPPEN

Wij regelen de binnenlandse vluchten die maximaal een uurtje duren, de chauffeur staat klaar op de airport en hup je bent op je volgende bestemming! Zo ontdek je de mooiste eilandjes zonder dat het veel moeite en tijd kost. Ieder eiland is anders, echt uniek met eigen diertjes om te spotten, natuur om van te genieten en ook de stranden zijn verschillend.

FILIPIJNEN ONGEREPTE PLEKJES

We houden zelf niet van massatoerisme en we houden van hotels op mooie locaties.
Dus gingen we in een paar trips struinend door de Filipijnen om de mooiste locaties te zoeken en met hulp van onze lokale agent is dat perfect gelukt. Kijk bijvoorbeeld naar Sumilon Island in Cebu of het strand van South Palms in Bohol, vanuit die keuze uit honderden plekken en hotels online wisten we de mooiste te combineren voor jouw reis.

BIJZONDER VERBLIJF

De meest bijzondere plekjes in de Filipijnen zijn die bij de kleine strandjes, waar nog nauwelijks toeristen komen. Je moet ze weten te vinden! De strandjes van en dichtbij het vissersplaatsje zijn zo ongerept en relaxt. Ver weg van de massa.
Ook de binnenlanden, bij zijn onze aanraders. Hier wandel je door de jungle met een gids waar je het ‘oude Filipijnen’ ontdekt. Lokale mensen vragen je of je misschien verdwaald bent, want hier komen geen toeristen. Daarom nemen we je mee naar de binnenlanden van Bohol, vast ook voor jou een van de mooiste plekjes in de reis. Je slaapt er wel aan zee, waar je bij eb tientallen zeesterren kunt bewonderen.

 • Het hoogtepunt van de reis is het bijwonen van Pasen in de Filipijnen: in een klein dorp in het noorden spelen de Filipijnse mensen de Kruisiging van Christus naspelen. Het hele Bijbelse verhaal komt hiermee tot leven en dat is zeer indrukwekkend.
 • In Luzon verken je de hoofdstad Manila met het oude Spaanse stadscentrum. Voor vertrek krijg je van ons een landkaart om deze leuke stad te verkennen.
 • In Banaue en Batad maak je de mooiste trekkings naar de beroemde diepe rijstterrassen en in Sagada zie je de hanging coffins, de unieke begrafenisrituelen.
 • In Bohol bezoek je de spookdiertjes, jungle en kun je kayakken naar de vuurvliegjes. De stranden hier zijn parelwit en snorkelen doe je met tientallen schildpadden.
 • Cebu staat bekend vanwege het canyoneering: vest aan, helm op en klauteren over de rotsen, inderlangs de watervallen en springen hup! In de heerlijke baden. Ook ga je hier naar de walvishaaien waar je mee kunt snorkelen.
 • El Nido is het paradijs in de Filipijnen. Inde Bacuit Archipel vol tropische eilanden zie je hier koralen, grote scholen vissen en kleine en zeldzame vissoorten in allerlei kleuren. Voor vertrek krijg je van ons tips welke snorkelplekken het mooiste zijn en welke van de vele lagunes je zeker moet zien. We hebben dit gebied zelf helemaal uitgekamd en er enorm genoten.
 • Fijne boetiek hotels, kleinschalig en altijd lokaal gerund is wat we voor deze reis geselecteerd hebben. We werken al jaren naar volle tevredenheid met deze resorts en zijn er zelf ook geweest, dus je krijgt advies uit eerste hand.

Dag 1 – Vlucht van Amsterdam naar Manila
Vandaag start uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Singapore. Als u eenmaal bent ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht kunt u eindelijk dat boek lezen waar u niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken. (Vluchten staan verderop).

Dag 2 – Aankomst in Manila
De chauffeur haalt je op en brengt je naar het hotel. Ga lekker opfrissen en relaxen. Voor vertrek krijg je van ons de kaart van Manila met de leukste plekjes erop aangegeven. Zoals het oude Spaanse Fort in Intramuros, de SM Mall en heerlijk dineren bij Sofitel Hotel aan zee (reserveren voor het diner buffet vereist).

Dag 3 – Verken Manila
Nog een dagje om Manila te verkennen, het oude stadscentrum Intramuros en een fijn restaurantje want hier kun je heerlijk eten. Je overnacht in Manila (hotels staan verderop vermeld).

Manila
Vandaag verken je op eigen gelegenheid het oude en nieuwe centrum van Manila. De stad telt officieel 2 miljoen inwoners, maar metro-Manila (alle dorpen en steden rondom de      stad meegerekend) telt bijna 12 miljoen inwoners. In de oude stad ziet u de overblijfselen die vanaf 1570 door de Spanjaarden werden gebouwd: het Intramuros, de San Augustin kerk, de gouvernementshuis, zelfs de kanonnen van toen. En de gevangenis, aan het       water. Ook ziet u het oude Chinese kerkhof. Na het oude Manila is het leuk om een bezoek te brengen aan een Mall, bij de S&M Mall kun je heel goedkoop tassen, kleding en schoenen scoren.

Lekker dineren doe je bij het Spiral Restaurant van Sofitel Hotel aan zee.

Reserveren is vereist want dit is het beste restaurant van de stad. Als je nog tijd over hebt, kun je lekker slenteren of winkelen in de moderne winkelstraten van Makati. Aangezien Filipijnse mensen van lekker eten houden, kun je ook hier heerlijk lunchen en shoppen.

Voor vertrek geven we jullie een kaart mee met daarop de leukste plekken aangestipt. Je kunt prima en betaalbaar per taxi de stad verkennen.

De Filipijnen – Algemene informatie
7.107 eilanden… en ieder eiland heeft een andere sfeer. De Filipijnen zijn niet te vergelijken met de andere landen in Azië. De Spaanse kolonisatie die wel 350 jaar duurde, bracht het katholicisme mee. U vindt er dan ook oude barokke kerken, vele kleurrijke festivals en sfeervolle pleinen. Rond de Tweede Wereldoorlog namen de Verenigde Staten bezit van dit land. Voornamelijk als uitvalsbasis tegen Japan. En daardoor kent het land nu ook een cultuur van shopping malls. De oude legerjeeps zijn omgebouwd tot vrolijk versierde Jeepneys, die nu dienst doen als lokaal openbaar vervoer. De tweede taal op school is Engels, dan maakt het voor de reiziger gemakkelijk!
De Filipino’s zijn een uitbundig, vriendelijk en creatief volk. Hier zegt men niet: ‘Hallo’, hier zegt men: ‘Heb je al gegeten?’. Gastvrij, vrolijk en altijd in voor een geintje. 
In sommige periodes van het jaar heft u de eilanden bijna voor u zelf. De typische eilanden kenmerken zich door een kalkzandsteen en vaak hoog gebergte, begroeid met tropisch regenwoud en jungle. In de binnenlanden zijn er rijstvelden in terrasvormen en akkers. Naar de kust toe vindt u er mooie zandstranden en vele koraalriffen. Dat maakt snorkelen en duiken hier paradijselijk. Het perfecte strand is er niet: het ene heeft de vorm van een baai, het andere een zandbank, het andere is kilometerslang met vele winkeltjes. En die veelzijdigheid is opmerkelijk en maakt dat u geniet van steeds een ander landschap en sfeer. Het belangrijkste geografische aspect is de ligging op de Ring Of Fire, een ketting van vulkanen. Er komen regelmatig aardbevingen voor. In het noorden kunt u de vulkanen beklimmen. Daar ligt ook de Taal-vulkaan, beroemd vanwege de krater die in een meer in een krater ligt. Een zeer bijzonder uitzicht. Voor wie van watersporten houdt is dit land een paradijs. Zo kunt u er perfect: kayakken, surfen, sup-pen (standup-paddlen), wakeboarden, zeilen en natuurlijk zwemmen.
De Filipijnen kennen een tropisch klimaat. De droge, warme periode is van december tot en met april. Dat is ook meteen het hoogseizoen voor de reizigers. In mei en november is het rustiger. De moesson duurt van juni tot en met september. Dan trekken er ook vaak orkanen en typhoons over het land. Het regent en stormt er dan vreselijk.

De Filipijnen zijn uniek. Het land vereist wel dat u zich verplaatst om haar schoonheid te zien.

U zult dan ook binnenlandse vluchten moeten maken. Maar na een paar vluchten lijkt het vliegen net zo eenvoudig als op een bus stappen. De vluchten duren gemiddeld ongeveer een uur.

Dag 4 – Goede Vrijdag San Pedro Cutud Lenten Rites
De chauffeur haalt jullie op en brengt je naar de volgende mooie plaats San Fernando in  Pampanga. Daar is vandaag de grote ceremonie en processie ter ere van Goede Vrijdag, de ‘Lenten Rites’. De kleurrijk uitgedoste Filipijnse mensen vieren dit feest uitbundig en lang. Dompel je onder in dit mooie festijn wat uniek is om op deze plaats mee te maken. Schrik niet, want het is best een heftig tafereel wanneer de lokale mensen, vrijwillig, gekruisigd worden. De chauffeur begeleidt jullie naar de juiste plekjes.

Daarna brengt de chauffeur jullie naar het hotel in Angeles waar je overnacht.

Dag 5 – Natuur trekking Pinatubo vulkaan
Met de 4×4 gaan jullie het avontuur in de pure natuur beleven. Veel reizigers dromen ervan, jullie gaan een vulkaan op vandaag. Tot de uitbarsting van 1991 lag de vulkaan verstopt onder een groene jungle. Ook bezoek je het oude Aeta dorpje met de originele mensen uit deze dorpen die er Afrikaans uitzien. Jullie overnachten in Angeles.

Dag 6 – Op naar de rijstvelden van Banaue
Vandaag is een reisdag op naar het noorden. Jullie rijden ongeveer zeven uur naar van Clark naar Banaue. Daar verblijf je in het hotel en de volgende dag gaan jullie de mooie natuur in.

Dag 7 – Trekking van Cambulo naar Batad
Na het ontbijt gaan jullie met de lokale jeepney, de gerenoveerde Amerikaanse jeeps uit de tweede wereldoorlog, naar Kinakin. Hier start de trekking door Cambulo en naar Batad. Dan gaan jullie lunchen. Aansluitend is er een optionele wandeling naar de waterval (duurt ca. 2 uur totaal). Dineren en overnachting is in een lokaal guesthouse bij de mensen thuis in Batad. Het is er zeer eenvoudig maar o zo sfeervol en de lokale mensen doen alles om het de gasten naar de zin te maken.

Dag 8 – Onvergetelijk mooie trekking Batad-Bangaan via de Mountain Crest Trail
Deze trekking is een van de mooiste van het land. Onvergetelijk mooi uitzicht, kleine huisjes, diepe kloven met rijstvelden. Een dag om goed in het geheugen op te slaan. Het tempo bepalen jullie zelf. Zorg voor voldoende ruimte op de camera. Dit is een prachtige route, groen en ongekend hoe de lokale mensen de rijstvelden met de hand hebben geschept en nog steeds op die traditionele manier onderhouden. Na de lunch gaan jullie met de jeepney terug naar Banaue waar je overnacht.

Dag 9 – Malicgong Museum en op naar Sagada
Vandaag na het ontbijt gaan jullie in Bontoc naar het Museum en Malicgong traditionele dorp. Daarna gaan jullie lunchen en reis je naar Sagada door de bergen. Je overnacht in Sagada.

Dag 10 – De highlights van Sagada
Na het ontbijt bezoeken jullie de belangrijke plekjes in Sagada, zoals de Echo Valley, de begraafplaats met hangende doodskisten en het dorp waar men op traditionele wonen en werken. De middag is ter vrije besteding. Diner en overnachting in Sagada.

Dag 11 – De Spaanse koloniale architectuur van Vigan
Van Sagada brengt de chauffeur jullie naar Vigan. Dit is een van de mooie oude Spaanse stadjes, niet voor niets Unesco wereld erfgoed verklaard in 1991. Deze stad verkennen jullie op eigen gelegenheid te voet. Jullie overnachten in Vigan.

Dag 12 – Vlucht Laoag airport-Manila airport
Vandaag is een reisdag. Je vliegt van het noorden van Luzon naar Manila. Hier overnacht je om de volgende dag door te vliegen naar Cebu in het midden van de Filipijnen. In Manila haalt de chauffeur jullie op en brengt je naar het hotel.

Dag 13 -Vlucht Manila-Cebu
De chauffeur haalt jullie op en brengt je naar de airport voor de vlucht naar Dumaguete. Daar haalt de chauffeur jullie op en brengt je naar het resortje in het zuiden van Cebu.

Dag 14 – Cebu, hotel met volpension.

Optionele excursie: Snorkelen met de walvishaaien.

Ter plaatse kun je bij het resort een  excursie boeken naar de Whalesharks- zwemmen met de walvishaaien van Oslob. Dit kun je prima ter plaatse bij jullie hotel reserveren en betalen.

Zwemmen met de walvishaaien    
Vandaag brengt de chauffeur u al vroeg naar het strand van Oslob. Daar krijgt u instructies voor het zwemmen of snorkelen met de walvishaaien. U moet de zonnebrand afspoelen, u mag niet dichter dan vier meter bij de dieren zwemmen en de flits op de camera moet uit. Als u wilt kunt u hier een cameraman inhuren voor ongeveer EUR 5 die foto’s van u maakt tijdens het zwemmen met de walvishaaien. Met een banka, een lokaal bootje gaat u het water op. De butanding, de walvishaaien, komen aangezwommen op de kril af die de vissers in het water gooien.  De walvishaaien van Oslob worden beschermd door overheidsinstanties, biologen en ecologisch toerisme-instanties. Na dit unieke avontuur brengt de chauffeur u naar uw resort.

Dag 15 – Cebu, hotel met volpension.

Optionele excursie Cebu Kawasan Watervallen: te boeken bij het hotel.

Vandaag wandelen jullie door de natuur en jungle naar de Kawasan watervallen waar je heerlijk kunt zwemmen en relaxen. Je wandelt ongeveer 15 kilometer langs een voetpad door de natuur omhoog met mooie uitzichten over de noordkust van het eiland Cebu. Neem waterschoentjes mee want het is hier nat en er zijn veel stenen. Ook zwemkleding en een handdoek komen goed van pas hier. In de middag wandel je weer terug naar het hotel.

Dag 16 – Cebu relaxdag.
Vandaag kun je lekker op het gemak ontbijten, naar het strand of het zwembad. Mocht je nog zin hebben in avontuur, kun je dolfijnen gaan spotten bij zonsondergang (bij het hotel kun je dit tourtje reserveren) of nog een keer naar de walvishaaien zoals wij deden, want we konden er geen genoeg van krijgen, zo bijzonder.

Dag 17 – Cebu relaxdag.

Dag 18 – Cebu hotel-Cebu Airport-Amsterdam.
Na het ontbijt brengt de chauffeur jullie naar de airport van Cebu voor de vlucht naar Amsterdam. De rit duurt ongeveer vier uur van het zuiden van Cebu naar de airport in het noorden.

(Bij deze vlucht kunnen we kiezen voor de route Cebu-Singapore-Amsterdam, maar kan ook via de andere airlines met een stop in Manila, Dubai etc. Maar gezien de vlucht heen via Singapore, is het aan te raden ook via Singapore terug te vliegen uiteraard vanwege de kosten).  Uitgaande van een rechtstreekse vlucht, pak je de vlucht Cebu naar Amsterdam via Singapore. Singapore airlines vliegt  niet dagelijks de route Cebu-Singapore, helaas niet op 02-05, wel op 03-05.)

Dag 19 – Aankomst in Amsterdam.

Einde van deze unieke, prachtige reis in de Filipijnen.

WAT KOST DE REIS VOOR TWEE PERSONEN

De reis kost vanaf EUR 2.800 per persoon bij reizen in het laagseizoen (feb-mei & september-november).

Duur van de reis: 19 dagen

Vertrek: dagelijks, maatwerkreis


INCLUSIEF

 • Meet & Assist op het vliegveld van Manila waar je wordt opgehaald door onze collega van Travelboutique
 • privétransport per auto met airco en met privéchauffeur voor alle transfers (airport-hotel), vervoer van plaats naar plaats en tijdens excursies.
 • 15 overnachtingen, verblijf in resorts in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • activiteiten en tours zoals beschreven in het programma
 • Engelssprekende gids bij excursies
 • Excursie inclusief met begeleiding van Engelssprekende gids in Luzon.
 • Transfers airport/hotel Manila
 • Alle transfer zoals benoemd (per boot en auto)
 • Alle binnenlandse vluchten zoals beschreven: Manila-Cebu (bij alle vluchten 20 kg bagage) evt overbagage is voor eigen rekening
 • Alle hotelovernachtingen zoals beschreven op basis van logies en ontbijt tweepersoonskamer,
 • Alle excursies zoals beschreven
 • Route door de rijstvelden Manila-Banaue met prive chauffeur, auto met airco en ter plaatse gidsen op locatie bij de trekkings
 • Tijdens de trip in Luzon door de rijstvelden zijn de lunch en diner vier keer inbegrepen

De reissom is exclusief: visa, persoonlijke uitgaven, fooien en overige maaltijden. Niet inclusief: optionele excursies zoals Oslob walvishaaien en watervallen. Dit kun je eenvoudig bij het hotel boeken op de datum dat je dat wil.

Bij de oversteek per boot (jetfoil) betaal je PHP100 per stuk bagage tot 15 kilo plus PHP20 per kilo overgewicht plus PHP15 taks voor de overvaart. Dit betaal je ter plaatse dus zorg bij de oversteek dat je kleingeld in Filippijnse pesos hebt.

Verlenging El Nido

Het is mogelijk de reis met vier dagen te verlengen om een bezoek te brengen aan de Bacuit Archipel, de mooie lagunes en koraalriffen, eilanden en stranden van het paradijselijke noorden van Palawan, El Nido.

Dag 1  De chauffeur haalt jullie op en je rijdt in vier uur tijd van het zuiden van Cebu naar de airport van Cebu of je steekt over naar Dumaguete airport. Daar neem je de middagvlucht naar El Nido. De vlucht duurt ongeveer een uurtje. Aangekomen in El Nido haalt de chauffeur jullie op en brengt jullie naar het hotel in El Nido waar je verblijft inclusief ontbijt.

El Nido
Een van de meest sublieme plekken van de wereld: El Nido. Ten noorden van het eiland Palawan ligt deze baai met eilanden. Ongerept, beschermd en indrukwekkend. In het Spaans betekent de naam ‘Het Nest’ en het is de perfecte plek om de Bacuit Archipel te ontdekken. Tussen torenhoge karstgebergtes en baaien liggen kleine stranden en vele koraalriffen om te ontdekken.

In het stadje El Nido zijn er enkele eenvoudige hotels en restaurants. Maar niets is mooier dan een verblijf in de eilanden-archipel zelf!

Voor vertrek geven we je tips welke plekjes je in een snorkel- of eilandhoppingtour zeker moet gaan bezoeken. Deze tours boek je, als je met een groepje wil gaan, eenvoudig bij je hotel. Als je prive-excursie wilt, kunnen wij dat voor jullie boeken.

Dag 2  El Nido, hotel inclusief ontbijt.

Dag 3  El Nido, hotel inclusief ontbijt.

Dag 4  De chauffeur brengt jullie naar El Nido Airport voor de vlucht naar Manila. Je neemt de vlucht naar Manila die een uurtje duurt. Daar aangekomen neem je de vlucht naar Amsterdam. Afhankelijk van de vluchttijden zullen we bekijken of er nog een overnachting in Manila nodig is, voor als de vlucht uit El Nido vertraging heeft (kan door het weer gebeuren, hebben we zelf ook meegemaakt).

PRIJS Pakketje: 3 nachten Hotel Casa Kalaw El Nido met ontbijt, Vlucht Cebu-El Nido/El Nido-Manila, transfers airport El Nido -hotel vv. Prijs EUR 680 per persoon.

Meerprijs upgrade verblijf in El Nido Miniloc garden cottage EUR 580 per persoon. Dit verlbijf is op basis van volpension, ontbijt, lunch en diner plus alle excursies, eilandhoppen en snorkelen, grotten kijken, wandelingen en trekkings. Je verblijft dan in de Bacuit Arhcipel op een eiland in de zee.

Luxe resorts El Nido (prijs El Nido Lagen op aanvraag)

El Nido Lagen of El Nido Miniloc
Wil je in El Nido midden in het paradijs slapen, dan raden we het hotel El Nido Lagen aan. Dit eiland-resort ligt naast de mooiste lagunes en heeft een schitterend huisrif. De natuur is hier overweldigend, de huisjes gemaakt van natuurlijke materialen als hout, bamboe, steen en de koloniale stijl met shutters. Er is een zwembad en een klein strand.

Alle excursies inbegrepen: lunch in Entalula, snorkel in de prachtige Big en Small Lagoon
Alle excursies, watersporten en trips naar eilanden, stranden, lagunes, grotten en snorkelplaatsen inclusief lunch zijn inbegrepen. Een verblijf is altijd op basis van volpension.

Voorbeeld van excursies: 09.00 uur-15.00 uur: Varen naar de Secret Lagoon, Big & Small Lagoon, lunchen op Entalula Island. Daarna snorkelen voor het strand, relaxen. Andere excursies bezoek je grotten, de grote zandbank, koraalriffen en snorkelplekken.

El Nido Miniloc is vergelijkbaar met Lagen, alleen zijn de huisjes gemaakt van natuurlijke materialen en ligt er een groot huisrif aan de pier recht voor je huisje. Hier komen geweldige scholen en variëteit aan vis voor.

Dekking SGR/Calamiteitenfonds tickets
Deze reis valt geheel onder de dekking van SGR en van Calamiteitenfonds. Bij de losse boeking van tickets is dat niet het geval.


EXCLUSIEF

Internationale vliegtickets
Wij nemen de vluchten bewust niet op in onze totaalprijs, omdat de prijs afhankelijk is van de periode waarin je reist. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de tickets. In jet laagseizoen vanaf EUR 695 retour per persoon (Cathay Pacific, Singapore Airlines, Emirates Airlines), in het hoogseizoen tot 1.575 per persoon. Wij boeken tickets voor je met alle gewenste airlines en alle luchthavens als Amsterdam, Brussel en Dusseldorf. Laat je voorkeur weten en we sturen je de voordeligste opties en met de beste aansluitingen. Met iedere airline hebben we de scherpste contractprijzen.

Een businessclass ticket naar Manila is er al voor EUR 2.100 per persoon met Emirates Airlines. Je vliegt dan met de A380 in een zeer luxe seat met veel privacy en fijn entertainmentsysteem en heerlijke maaltijden en dranken. Ook kun je borrelen in de bar in het vliegtuig.

Transfers  
Uw persoonlijke chauffeur brengt u naar uw hotel en terug naar de airport.

Visumkosten
Het visum is bij verblijf korter dan 30 dagen niet nodig voor deze reis

Paspoort
Het paspoort moet zes maanden na terugkomst geldig zijn.

Entreegeld bezienswaardigheden tijdens excursies
De entreegelden voor de bezienswaardigheden tijdens de inbegrepen excursies zijn inbegrepen.

Fooiengeld voor hotels, chauffeurs, gidsen etc.
Het is gebruikelijk om fooi te geven. Voor deze reis is dit +/- € 5 tot 10 euro per dag per persoon voor de chauffeur en eventueel gids.

SGR garanties en het Calamiteitenfonds
Deze zekerheden zijn bij de reis inbegrepen. U betaalt EUR 2,50 eenmalig per boeking.

Boekingskosten
De boekingskosten bedragen EUR 25 per persoon.

Reis- of annuleringsverzekering
Het hebben van een goede verzekering is essentieel bij reizen naar verre bestemmingen. Bespaart u hier niet op en neem een verzekering met uitgebreide dekking: werelddekking, geneeskundige kosten en annulering. Controleert u ook het verzekerd bedrag.

Overige kosten
Overige kosten als lunches & diners, persoonlijke uitgaven als fooien voor de chauffeur en gids (circa EUR 5-10 per dag per persoon), donaties etc. zijn in de reissom niet inbegrepen.

Niet inclusief: Airport taxen (zijn niet bij tickets inclusief), overige maaltijden, drankjes, reisverzekering, toeslagen voor overbagage. Tours als snorkelen met walvishaaien zijn optioneel en ter plaatse te boeken en

Plaats Hotel inclusief ontbijt
Manila 3 nachten City Garden Hotel
Angeles Radisson Park Inn
Banaue Fairview Inn
Batad guesthouse Guesthouse zeer eenvoudig
Sagada St Joseph Guesthouse
Vigan Hotel Luna
Cebu Sumilon Island Blue Water Resort deluxe kamer

Cebu: Blue Water Sumilon Resort
Dit resort ligt op een eiland voor de kust. Het is een Marine Reserve met een eigen jungle en huisrif waar je prachtig kunt snorkelen. Er is een prachtig wit zandstrand, schitterend uitzicht en een grote, oogverblindende zandbank die eens in de zes uur met het getij zichtbaar is. Voor vele gasten het hoogtepunt van de reis.

Upgraden hotels

Als je liever in viersterrenhotels overnacht, adviseren wij:
Manila: Sofitel Hotel (omdat het aan zee ligt, een zwembad heft en een fantastisch diner buffet dat je eens in je leven moet proberen. Het kost wel wat, EUR 60 per persoon maar dan heb je onbeperkt aantal gangen en toegang tot alle ‘stations’, van authentiek Filipijns (waarbij je alles kan proeven), Indonesisch, Japans, salades, brood, toetjes. Het is een prachtig diner en iedereen in Manila praat er over.

De gehele reis valt onder de dekking van SGR en Calamiteitenfonds.

AANVULLENDE INFORMATIE

 • Als jullie op de tour in Bohol willen, kun je het ter plaatse uitbreiden met ziplinen en biking (mountain biken in de Chocolate Hills). Dit geef je bij ons aan en wij boeken dit voor je. Let op: check of je reisverzekering deze activiteiten dekt. Dat geldt ook voor het zwemmen met walvishaaien. Daarvoor zijn wij niet aansprakelijk.
 • Actie hiking, trekkings maken is echt wel het allermooiste op El Nido Resort Lagen. De natuur is uniek, je komt veel dieren en zeldzame vogelsoorten tegen. Bij het resort zijn alle excursies op en om het eiland ook inclusief. Met een gids loop je dan het eiland helemaal op en bewondert de flora en fauna.

TRAVELBOUTIQUE en onze lokale agent doen onze uiterste best de voorgestelde reis en route zorgvuldig te boeken. Wij houden ons het recht voorbehouden, mochten er onverwachtse prijsstijgingen zijn van hotels, luchtvaartmaatschappijen of overheidstaxen, deze aan u door te belasten.

Belangrijk

 • Op de binnenlandse vluchten geldt een beperking van maximaal 20 KG bagage die u incheckt. De kosten van extra bagage zijn ongeveer 5 USD per kilo.
 • De ticketprijzen van binnenlandse vluchten zijn zeer aan wijzigingen onderhevig. Prijzen bij boeking kunnen dus afwijken van bovengenoemde prijzen. Wij berekenen afwijkingen altijd door. Een wijziging of annulering van een ticket op datum, naam of tijdstip brengt extra kosten met zich mee. Deze berekenen wij aan u door.
 • Geeft u ons bij boeking een kopie van uw paspoort om fouten in de ticketing te voorkomen.
 • Reguliere check in tijd in een hotel is altijd 14.00 uur en check out tijd is 12.00 uur.
 • Iedere leverancier van deze reis (hotel, transport, airlines etc) heeft eigen annuleringsvoorwaarden die zeer strikt worden nageleefd. Zodra de boeking is bevestigd en binnen dertig dagen voor aanvang van de reis gelden strenge voorwaarden voor annulering. Neemt u altijd een annuleringsverzekering.
 • Bij vertrek uit de Filipijnen moet uw paspoort op vertrekdatum nog zes maanden geldig zijn.
 • Bij vertrek betaalt u een vertrekbelasting van PHP 550 ofwel USD 15 per persoon.

Luchtvaartmaatschappijen in de Filipijnen
De luchtvaartmaatschappijen in de Filipijnen staan niet allemaal onder toezicht van de EU-goedgekeurde lijst van luchtvaartmaatschappijen. De maatschappij Philippine Airlines en Cebu Pacific zijn wel goedgekeurd. We zullen dan ook altijd adviseren met deze maatschappijen te vliegen.

Reisdocumenten: paspoort & visum
Voorafgaand aan de reis dient u in het bezit te zijn van de juiste reisdocumenten, waar u zelf voor verantwoordelijk bent. Bij een reis moet het paspoort bij aankomst in die landen nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Raadpleeg voor de meest recente informatie altijd de ambassade en/of consulaat, al naar gelang uw nationaliteit.
Een visum is ter plaatse verkrijgbaar bij aankomst op de luchthaven, dit is gratis bij een verblijf tot 30 dagen.

Inentingen en vaccinaties
Wie op reis gaat naar de (sub)tropen moet zo goed mogelijk beschermd zijn tegen ziekten die daar heersen. Voor een goed advies kunt u terecht bij uw huisarts of vaccinatiebureau in uw regio. De adviezen zijn gebaseerd op landelijke richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizen. Op de website van deze instantie (www.lcr.nl) vindt u alle adviezen op het gebied van gezondheid en reizen. Wij raden u zeker aan deze tips goed door te nemen voordat u de reis aanvangt.

Reis- en annuleringsverzekering
Als u een reis bij TRAVELBOUTIQUE boekt, is het hebben van een reis- en annuleringsverzekering een voorwaarde. Met een reisverzekering bent u verzekerd tegen materiële schade en letselschade: bagagedekking, medische kosten, repatriëring en hulpverlening. De annuleringsverzekering dekt het risico dat u de reis moet onderbreken, afbreken, uitstellen of annuleren. Let u goed op de voorwaarden en het verzekerde bedrag van de reissom. U dient de verzekeringen te hebben afgesloten voordat u de reis boekt. Wanneer u meer dan twee reizen per jaar maakt, kunt u het beste kiezen voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Als u al een doorlopende reisverzekering heeft, let u er dan op dat er sprake is van een werelddekking (in plaats van Europa-dekking).

SGR, Calamiteitenfonds en Algemene voorwaarden
Wij zijn aangesloten bij deze garantie-instanties. Raadpleegt u de websites van deze instanties en die van ons voor meer details.

Vertrekpapieren en Gratis Informatiepakket
Bij een boeking met TRAVELBOUTIQUE ontvangt u tevens het TRAVELBOUTIQUE Informatiepakket. Dit pakket bestaat uit:

 • het document ‘Behind the Seen’, een handig overzicht van tips voor het reizen in de Filipijnen
 • The Inspirational Book List’, een lijst speciaal voor uw reis geselecteerde boeken, om u extra te inspireren tijdens uw reis naar Filipijnen
 • Plattegrond van Manila met daarop de mooiste plekjes