Deze reis is een combinatie van een avontuurlijke reis in Luzon naar Manila en de rijstvelden, kleine dorpen en bergstammen in het noorden. Daarna verken je de verschillende tropische eilanden in de Filipijnen, ieder met unieke dieren, natuur en unieke landschappen. Bij deze reis bezoek je de mooiste eilanden van de Filipijnen. Je verblijft in luxe resorts.

Je bezoekt: Bohol, Cebu en El Nido.

SFEER PROEVEN IN DE FILIPIJNEN

Waar in Zuidoost-Azië vele stranden vol zitten met massatoeristen, is deze bestemming nog onbekend bij Europeanen. En dat is precies de reden om nu te gaan. Ga op excursie in de Bacuit Bay en vaar met enkele bootjes naar het prachtige Secret Lagoon. Snorkel boven tientallen walvishaaien in Cebu. In Bohol kun je kajakken naar bomen vol honderden vuurvliegjes. Twinkelende lichtjes knipperen aan en uit. Vuurvliegjes zijn zeldzaam, omdat op de meeste plekken verdelgingsmiddelen en chemicaliën worden gebruikt op plantages. Hier dus niet.

IDEAAL EILANDHOPPEN

Wij regelen de binnenlandse vluchten die maximaal een uurtje duren, de chauffeur staat klaar op de airport en hup je bent op je volgende bestemming! Zo ontdek je de mooiste eilandjes zonder dat het veel moeite en tijd kost. Ieder eiland is anders, echt uniek met eigen diertjes om te spotten, natuur om van te genieten en ook de stranden zijn verschillend.

FILIPIJNEN ONGEREPTE PLEKJES

We houden zelf niet van massatoerisme en we houden van hotels op mooie locaties.
Dus gingen we in een paar trips struinend door de Filipijnen om de mooiste locaties te zoeken en met hulp van onze lokale agent is dat perfect gelukt. Kijk bijvoorbeeld naar Sumilon Island in Cebu of het strand van South Palms in Bohol, vanuit die keuze uit honderden plekken en hotels online wisten we de mooiste te combineren voor jouw reis.

BIJZONDER VERBLIJF

De meest bijzondere plekjes in de Filipijnen zijn die bij de kleine strandjes, waar nog nauwelijks toeristen komen. Je moet ze weten te vinden! De strandjes van en dichtbij het vissersplaatsje zijn zo ongerept en relaxt. Ver weg van de massa.
Ook de binnenlanden, bij zijn onze aanraders. Hier wandel je door de jungle met een gids waar je het ‘oude Filipijnen’ ontdekt. Lokale mensen vragen je of je misschien verdwaald bent, want hier komen geen toeristen. Daarom nemen we je mee naar de binnenlanden van Bohol, vast ook voor jou een van de mooiste plekjes in de reis. Je slaapt er wel aan zee, waar je bij eb tientallen zeesterren kunt bewonderen.


Luxe Resorts

Bij deze reis verblijf je in Luzon, in het noorden, in eenvoudige guesthouses en hotels omdat er in dit natuurparadijs geen luxe hotels zijn. Daarna laat jij jezelf goed verwennen in de mooiste resorts aan zee op de verschillende tropische locaties. De gekozen resorts horen bij de mooiste van de Filipijnen.

 • In Luzon verken je de hoofdstad Manila met het oude Spaanse stadscentrum. Voor vertrek krijg je van ons een landkaart om deze leuke stad te verkennen.
 • In Banaue en Batad maak je de mooiste trekkings naar de beroemde diepe rijstterrassen en in Sagada zie je de hanging coffins, de unieke begrafenisrituelen.
 • In Bohol bezoek je de spookdiertjes, jungle en kun je kayakken naar de vuurvliegjes. De stranden hier zijn parelwit en snorkelen doe je met tientallen schildpadden.
 • Cebu staat bekend vanwege het canyoneering: vest aan, helm op en klauteren over de rotsen, inderlangs de watervallen en springen hup! In de heerlijke baden. Ook ga je hier naar de walvishaaien waar je mee kunt snorkelen.
 • El Nido is het paradijs in de Filipijnen. In de Bacuit Archipel vol tropische eilanden zie je hier koralen, grote scholen vissen en kleine en zeldzame vissoorten in allerlei kleuren. Voor vertrek krijg je van ons tips welke snorkelplekken het mooiste zijn en welke van de vele lagunes je zeker moet zien. We hebben dit gebied zelf helemaal uitgekamd en er enorm genoten.
 • Fijne boetiek hotels, kleinschalig en luxe en altijd lokaal gerund is wat we voor deze reis geselecteerd hebben. We werken al jaren naar volle tevredenheid met deze resorts en zijn er zelf ook geweest, dus je krijgt advies uit eerste hand.

FILIPIJNEN: Filipijnen: trekking door de rijstvelden en eilandhoppen in Luxe Resorts aan de mooiste stranden | 18 dagen

Dag 1 Vlucht Amsterdam-Manila Filipijnen
Vandaag start uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Manila. Als u eenmaal bent ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht kunt u eindelijk dat boek lezen waar u niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken.

Dag 2 Aankomst in Manila
Aankomst in Manila, de hoofdstad van de Filipijnen. Uw chauffeur haalt u op en brengt u naar het Sofitel Hotel in Manila. Hier verblijft u op basis van logies & ontbijt. De rest van de dag kunt u ontspannen en uitrusten van de reis.

De Filipijnen
7.107 eilanden… en ieder eiland heeft een andere sfeer. De Filipijnen zijn niet te vergelijken met de andere landen in Azië. De Spaanse kolonisatie die wel 350 jaar duurde, bracht het katholicisme mee. U vindt er dan ook oude barokke kerken, vele kleurrijke festivals en sfeervolle pleinen. Rond de Tweede Wereldoorlog namen de Verenigde Staten bezit van dit land. Voornamelijk als uitvalsbasis tegen Japan. En daardoor kent het land nu ook een cultuur van shopping malls. De oude legerjeeps zijn omgebouwd tot vrolijk versierde Jeepneys, die nu dienst doen als lokaal openbaar vervoer. De tweede taal op school is Engels, dan maakt het voor de reiziger gemakkelijk!

De Filipino’s zijn een uitbundig, vriendelijk en creatief volk. Hier zegt men niet: ‘Hallo’, hier zegt men: ‘Heb je al gegeten?’. Gastvrij, vrolijk en altijd in voor een geintje. 
In sommige periodes van het jaar heft u de eilanden bijna voor u zelf. De typische eilanden kenmerken zich door een kalkzandsteen en vaak hoog gebergte, begroeid met tropisch regenwoud en jungle. In de binnenlanden zijn er rijstvelden in terrasvormen en akkers. Naar de kust toe vindt u er mooie zandstranden en vele koraalriffen. Dat maakt snorkelen en duiken hier paradijselijk. Het perfecte strand is er niet: het ene heeft de vorm van een baai, het andere een zandbank, het andere is kilometerslang met vele winkeltjes. En die veelzijdigheid is opmerkelijk en maakt dat u geniet van steeds een ander landschap en sfeer.

De Filipijnen zijn uniek. Het land vereist wel dat u zich verplaatst om haar schoonheid te zien. U zult dan ook binnenlandse vluchten moeten maken. Maar na een paar vluchten lijkt het vliegen net zo eenvoudig als op een bus stappen. De vluchten duren gemiddeld ongeveer een uur.

Dag 3 Manila Hotel inclusief ontbijt.

Dag 4 Manila-Baguio in de bergen
Vandaag brengt de chauffeur u van Manila naar het dorpje Baguio in de bergen. Het is ongeveer vijf uur rijden. Uiteraard is er onderweg tijd en gelegenheid om te stoppen bij een mooi uitzicht of voor een kop koffie of vers tropisch fruit van de markt. U rijdt naar het noorden, de provincie Luzon in. Daar aangekomen bekijkt u in Baguio de   kathedraal en het Burnham Park. Tijdens de rit kunt u op tijd een stopje maken voor een bezoek aan een marktje, een koffie, lunch of foto’s. U overnacht u in het hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 4  Sagada met de speciale rituelen
Vandaag brengt de chauffeur u naar Sagada nog iets noordelijker. U rijdt nu over de   hoogste wegen van de Filipijnen en de rit duurt zes a zeven uur. Deze weg heet de Mountain Trail, een spectaculaire route en uitzicht. Aangekomen bij de bergstammen van Sagada brengt de chauffeur u naar de lokale dorpen waar u de grotten en rots-nissen ziet. Vroeger werden de doden hier begraven in holle boomstammen, de nieuwste zijn gewone   kisten.

Sagada heeft maar tien duizend bewoners en de mensen leven hier nog volgens oude tradities. Na het bezichtigen brengt de chauffeur u naar het guesthouse/hotel waar u overnacht op basis van volpension.

Dag 5 Van Sagada naar Bontoc en de kleine dorpen
Van Sagada brengt de chauffeur u via Bontoc in de bergen naar Banaue. In Bontoc bezoekt u het etnologisch museum en gaat u lunchen. Banaue is beroemd vanwege spectaculaire rijstterrassen. Hier rijdt u door de Sierra Madre, de bergketens en    vulkanengebieden. U stopt bij het beroemde viewpoint over de rijstterrassen en ontdekt waarom Unesco deze terrassen tot werelderfgoed heeft verklaard. Als er tijd voor is, bezoekt u hier de lokale markt met handgemaakte kunstnijverheid. Dit bergachtige gebied, de cordillera, is een ideaal landschap voor een trekking. Vroeger was dit het gebied van de koppensnellers, de stammen die hun land met hand en tand verdedigden. De kleine dorpen bezoek je met en jeepney: Bontoc, Mainit (met de heetwaterbronnen), Guinaang en Maligcong. Hier doe je een trekking door de rijstterrassen van 2 uur. Daarna is de pick nick lunch onderweg. De chauffeur brengt je naar Bontoc waar je overnacht.

Dag 6 Etnologisch museum en de berg Pulis, Unesco Wereld Erfgoed Rijstvelden Banaue
Na een ontbijt in het kleine hotelletje bezoeken jullie het etnologisch museum. Daarna rijden jullie naar Banaue met een stop bij de vallei van de berg Pulis. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. Daarna stop je bij het hele beroemde uitzichtpunt van Banaue waar je in 180 graden over de Unesco Werelderfgoed terrassen heen kijkt. Diner en overnachting in Banaue.

Dag 7 Ifugao bergstammen en rijstterrassen
Per jeepney vertrekken jullie vanochtend via de zandwegen naar Batad, waar het traditionele Ifugao volkje woont. De rijstterrassen zijn hier door de lokale mensen met de hand uitgeschept en in de vorm van een amphitheater aangelegd, een van de mooiste in de omgeving. De picknick lunch is bij de watervallen. De hiking duurt ongeveer een uur. Neem uw zwemspullen mee want na de picknicklunch is er gelegenheid om in de watervallen te zwemmen. U wandelt terug naar het dorp waar u overnacht in een lokaal guesthouse. De accommodatie is eenvoudig en u ervaart hoe de lokale mensen wonen. Overnachting in een lokaal guesthouse in Bataad, een dorp van de Ifugao-stam.

Dag 8 Trekking in Bataad en verkennen van dorpje Bangaan
Ontbijt in Batad, waarna je een korte trekking van een half uur maakt over de Bataad Saddle. Daarna ga je per jeepney naar het dorp Bangaan dat je op het gemakje bezoekt en je luncht in een lokaal restaurantje. Je bezoekt de markt van Banaue waar je overnacht in het eenvoudige hotel.           

Dag 9  Van Banaue rijstvelden naar Clark
Vandaag brengt de chauffeur u terug van Banaue naar Clark. De rit duurt ongeveer zes uur. Hier overnacht u in het hotel in Clark voor u de volgende dag naar Cebu gaat. U overnacht op basis van logies en ontbijt.

Dag 10 Vlucht van Clark naar Cebu, op naar het strand en de watervallen
De chauffeur haalt u op en brengt u in twee uur rijden naar de airport voor de vlucht van Manila naar Dumaguete. Het ticket krijgt u ter plaatse van de chauffeur, er is een middagvlucht voor u geboekt. In de middag komt u aan in Dumaguete, de stad in de zuidpunt van het eiland Negros, vlakbij de zuidpunt van Cebu. Daar haalt de chauffeur u op bij de luchthaven en brengt u dan weer met de boot naar de zuidpunt van Cebu. Hier steekje over en staat de chauffeur op de pier in Cebu kaar om jullie op te halen. Je rijdt in vier uur naar het zuiden van Cebu en steekt het water over naar Sumilon Island.

Dag 11 Cebu. Ochtend met de walvishaaien.
Ter plaatse kun je bij het resort een excursie boeken naar de Whalesharks- zwemmen met de walvishaaien van Oslob. Dit kun je prima ter plaatse bij jullie hotel reserveren en betalen.

Wij raden aan deze excursie altijd te doen! Het is een unieke plek in de wereld om zulke mooie walvishaaien te zien.

Excursie optioneel: Zwemmen met de walvishaaien
Vandaag brengt de chauffeur u al vroeg naar het strand van Oslob. Daar krijgt u instructies voor het zwemmen of snorkelen met de walvishaaien. U moet de zonnebrand afspoelen, u mag niet dichter dan vier meter bij de dieren zwemmen en de flits op de camera moet uit. Als u wilt kunt u hier een cameraman inhuren voor ongeveer EUR 5 die foto’s van u maakt tijdens het zwemmen met de walvishaaien. Met een banka, een lokaal bootje gaat u het water op. De butanding, de walvishaaien, komen aangezwommen op de kril af die de vissers in het water gooien.  De walvishaaien van Oslob worden beschermd door overheidsinstanties, biologen en ecologisch toerisme-instanties. Deze raden af te duiken onder de walvishaaien omdat de zuurstofbelletjes die duikers produceren de dieren enorm veel stress geven. Na dit unieke avontuur brengt de chauffeur u naar uw resort.

Excursie optioneel: Kawasan Watervallen
Vandaag kunnen jullie vanuit het hotel een trip maken naar de Kawasan Watervallen waar je kunt zwemmen en relaxen of je kunt bij het hotel een Canyoneering Trip naar de watervallen reserveren. Klimmen, springen en lekker veel zwemmen: op deze manier maak je kennis met de pure natuur van de Filipijnen. Het water is turquoise blauw. Zorg wel voor een goede uitrusting (zonnebrand, zwemkleding, short en t-shirt, schoenen met profiel die nat mogen worden).

Dag 12 Van Cebu naar Bohol
Na het ontbijt brengt de chauffeur jullie naar de pier van Cebu in de zuidpunt. Daar neem je de jetfoil naar Dumaguete en aansluitend naar Bohol, naar de haven van Tagbilaran. Er is geen rechtstreekse jetfoil van Cebu naar Bohol in de zuidpunt maar het is maar kort varen (Cebu-Dumaguete 1 uur, Dumaguete-Tagbilaran 2 uur). De jetfoils zijn goed onderhouden schepen, op basis van motoren. Onderweg zijn er stoelen aan boord en worden er films getoond. Je kunt ook lekker een boekje lezen natuurlijk. Aangekomen in de haven van Tagbilaran staat de chauffeur al klaar voor jullie en brengt je naar het mooiste strand van Bohol. Hier overnacht je inclusief ontbijt.

Dag 13 Bohol, hotel inclusief ontbijt.

Dag 14 Chocolate Hills, spookdiertjes en lunchen         
Vandaag bezoekt u de Chocolate Hills. Bohol, Chocolate Hills. Vandaag gaat u de beroemde Chocolate Hills bewonderen, een onvergelijkbaar landschap. Dit is uniek en nergens anders ter wereld te zien. Onderweg stopt u bij een lokale koloniale kerk. En brengt u een kort bezoek aan het Tarsier Rahabilitation Centre waar de spookdiertjes beschermd worden. Dit zijn de kleinste zoogdiertjes ter wereld. De lunch is vandaag inclusief. Ook gaat u varen over de Loboc rivier, een mooi natuurgebied.

 • Optioneel: als je een goede conditie hebt, kun je gaan fietsen, met een quad rijden en ziplinen door de Chocolate Hills. Dit is een zeer heuvelachtig gebied en dus is fietsen echt voor gasten met een goede condities. Dit bespreek je met de gids ter plaatse dan regelt hij dit meteen voor je en betaal je ter plaatse. Dit boek je voor eigen rekening en risico.

Dag 15 Bohol, hotel op basis van logies en ontbijt. Stranddag.

Dag 16 Bohol, hotel op basis van logies en ontbijt. Stranddag.

Optioneel excursies in Bohol:

 • Ter plaatse kun je bij het resort als je dat wil een excursie boeken om te gaan snorkelen/duiken bij Balicasag eiland (de mooiste plek). Balicasag is een klein eiland voor de kust van Alona Beach, op ongeveer een half uur varen. Het staat bekend om de mooie koraalriffen, grote scholen vissen en er zitten veel zeeschildpadden.  (Afbeelding: Balicasag eiland met de koraalriffen rondom)
 • Ook kun je op de Maribojoc rivier gaan kayakken op zoek naar de vuurvliegjes. Een mooie manier om in de natuur te zijn, op het water bij schemering. Als je wil, kun je er ter plaatse voor kiezen om niet samen in een kayak plaats te nemen, maar allebei met een ervaren kayakgids te peddelen. Daardoor hou je meer tijd over om te kijken en fotograferen. De tours van Asiakayak zijn uitstekend en zij weten de beste plekjes. (er zijn twee plekken, dit is de mooiste).

Dag 17 Van Bohol naar het paradijs: El Nido
Vandaag reizen jullie naar El Nido. De chauffeur brengt jullie naar de haven van Tagbilaran, waar je de JetFoil boot neem naar Cebu. Bij de haven van Cebu haalt de chauffeur je op en brengt je naar de luchthaven van Cebu, die op een kwartier rijden ligt. Bij de haven van Cebu kan de chauffeur niet tot de pier komen, dus loop met de bagage naar de voorkant van het gebouw. Er zijn eventueel bagagesjouwers die voor een kleine vergoeding de bagage naar de auto brengen. Jullie vliegen om 15.15 uur van Cebu in twee uur naar El Nido Airport in het noorden van het eiland Palawan. De chauffeur haalt jullie op en brengt je naar het hotel in El Nido waar je verblijft inclusief volpension en georganiseerde tours/excursies door het hotel.

El Nido
Een van de meest sublieme plekken van de wereld: El Nido. Ten noorden van het eiland Palawan ligt deze baai met eilanden. Ongerept, beschermd en indrukwekkend. In het Spaans betekent de naam ‘Het Nest’ en het is de perfecte plek om de Bacuit Archipel te ontdekken. Tussen torenhoge karstgebergtes en baaien liggen kleine stranden en vele koraalriffen om te ontdekken. In het stadje El Nido zijn er enkele eenvoudige hotels en restaurants. Maar niets is mooier dan een verblijf in de eilanden-archipel zelf!

Een van de meest sublieme plekken van de wereld: El Nido. Ten noorden van het eiland Palawan ligt deze baai met eilanden. Ongerept, beschermd en indrukwekkend. In het Spaans betekent de naam ‘Het Nest’ en het is de perfecte plek om de Bacuit Archipel te ontdekken. Tussen torenhoge karstgebergtes en baaien liggen kleine stranden en vele koraalriffen om te ontdekken. In het stadje El Nido zijn er enkele eenvoudige hotels en restaurants. Maar niets is mooier dan een verblijf in de eilanden-archipel zelf!

Voor vertrek geven we je tips welke plekjes je in een snorkel- of eilandhoppingtour zeker moet gaan bezoeken. Deze tours boek je, als je met een groepje wil gaan, eenvoudig bij je hotel.

Dag 18 El Nido, hotel op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner) en georganiseerde tours.

Dag 19 El Nido, hotel op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner) en georganiseerde tours.

Dag 20 El Nido, hotel op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner) en georganiseerde tours.

Dag 21 El Nido, hotel op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner) en georganiseerde tours.

Dag 22 Vlucht van El Nido naar Manila
De chauffeur brengt jullie naar de airport van El Nido voor de vlucht naar Manila. De chauffeur brengt jullie naar het hotel in Manila waar je nog een nacht verblijft voor je de volgende dag naar Amsterdam vliegt.

Manila- Algemene Info
Vandaag verken je op eigen gelegenheid het oude en nieuwe centrum van Manila. De stad telt officieel 2 miljoen inwoners, maar metro-Manila (alle dorpen en steden rondom de      stad meegerekend) telt bijna 12 miljoen inwoners. In de oude stad ziet u de overblijfselen die vanaf 1570 door de Spanjaarden werden gebouwd: het Intramuros, de San Augustin kerk, de gouvernementshuis, zelfs de kanonnen van toen. En de gevangenis, aan het       water. Ook ziet u het oude Chinese kerkhof. Na het oude Manila is het leuk om een bezoek te brengen aan een Mall, bij de S&M Mall kun je heel goedkoop tassen, kleding en schoenen scoren.

Lekker dineren doe je bij het Spiral Restaurant van Sofitel Hotel aan zee. Reserveren is vereist want dit is het beste restaurant van de stad. Als je nog tijd over hebt, kun je lekker slenteren of winkelen in de moderne winkelstraten van Makati. Aangezien Filipijnse mensen van lekker eten houden, kun je ook hier heerlijk lunchen en shoppen.

Voor vertrek geven we jullie een kaart mee met daarop de leukste plekken aangestipt. Je kunt prima en betaalbaar per taxi de stad verkennen.

Dag 23 Vlucht van Manila naar Amsterdam

Vandaag kunnen jullie tot 18.00 uur gebruik maken van de kamer in het Manila Hotel. De chauffeur brengt jullie naar het vliegveld van Manila. Op deze moderne airport check je de bagage in en je vliegt naar Amsterdam.

Dag 24 Aankomst in Amsterdam.

Einde van de reis.

WAT KOST DE REIS VOOR TWEE PERSONEN

De reis kost vanaf EUR 5.200 per persoon bij reizen in het laagseizoen (feb-mei & september-november).

Duur van de reis: 24 dagen

Vertrek: dagelijks, maatwerkreis


INCLUSIEF

 • Meet & Assist op het vliegveld van Manila waar je wordt opgehaald door onze collega van Travelboutique
 • privétransport per auto met airco en met privéchauffeur voor alle transfers (airport-hotel), vervoer van plaats naar plaats en tijdens excursies.
 • 15 overnachtingen, verblijf in luxe resorts in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • activiteiten en tours zoals beschreven in het programma
 • Engelssprekende gids bij excursies
 • Excursie inclusief met begeleiding van Engelssprekende gids in Bohol.naar de Choclate Hills en spookdiertjes. Indien gewenst kunnen we de excursies in Bohol, Cebu en El Nido van te voren voor je boeken.
 • Transfers airport/hotel Manila
 • Alle transfer zoals benoemd (per boot en auto)
 • Alle transfers tussen de eilanden per jetfoil (Dumaguete-Cebu-Bohol)
 • Alle binnenlandse vluchten zoals beschreven: Manila-Dumaguete, Cebu-El Nido, El Nido-Manila (bij alle vluchten 20 kg bagage) evt overbagage is voor eigen rekening
 • Alle hotelovernachtingen zoals beschreven op basis van logies en ontbijt
 • Gedurende de trekking in Banaue: 5 dagen op basis van volpension
 • Alle excursies zoals beschreven

De reissom is exclusief: visa, persoonlijke uitgaven, fooien en overige maaltijden. Niet inclusief: Excursies snorkelen Bohol, Vuurvliegjes Bohol, Oslob walvishaaien. Dit kun je eenvoudig bij het hotel boeken op de datum dat je dat wil.

Bij de oversteek per boot (jetfoil) betaal je PHP100 per stuk bagage tot 15 kilo plus PHP20 per kilo overgewicht plus PHP15 taks voor de overvaart. Dit betaal je ter plaatse dus zorg bij de oversteek dat je kleingeld in Filippijnse pesos hebt.

Dekking SGR/Calamiteitenfonds tickets

Deze reis valt geheel onder de dekking van SGR en van Calamiteitenfonds. Bij de losse boeking van tickets is dat niet het geval.


EXCLUSIEF

Internationale vliegtickets
Wij nemen de vluchten bewust niet op in onze totaalprijs, omdat de prijs afhankelijk is van de periode waarin je reist. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de tickets. In jet laagseizoen vanaf EUR 695 retour per persoon (Cathay Pacific, Singapore Airlines, Emirates Airlines), in het hoogseizoen tot 1.575 per persoon. Wij boeken tickets voor je met alle gewenste airlines en alle luchthavens als Amsterdam, Brussel en Dusseldorf. Laat je voorkeur weten en we sturen je de voordeligste opties en met de beste aansluitingen. Met iedere airline hebben we de scherpste contractprijzen.
Een businessclass ticket naar Manila is er al voor EUR 2.100 per persoon met Emirates Airlines. Je vliegt dan met de A380 in een zeer luxe seat met veel privacy en fijn entertainmentsysteem en heerlijke maaltijden en dranken. Ook kun je borrelen in de bar in het vliegtuig.

Transfers  
Uw persoonlijke chauffeur brengt u naar uw hotel en terug naar de airport.

Visumkosten
Het visum is bij verblijf korter dan 30 dagen niet nodig voor deze reis

Paspoort
Het paspoort moet zes maanden na terugkomst geldig zijn.

Entreegeld bezienswaardigheden tijdens excursies
De entreegelden voor de bezienswaardigheden tijdens de inbegrepen excursies zijn inbegrepen.

Fooiengeld voor hotels, chauffeurs, gidsen etc.
Het is gebruikelijk om fooi te geven. Voor deze reis is dit +/- € 5 tot 10 euro per dag per persoon voor de chauffeur en eventueel gids.

SGR garanties en het Calamiteitenfonds
Deze zekerheden zijn bij de reis inbegrepen. U betaalt EUR 2,50 eenmalig per boeking.

Boekingskosten
De boekingskosten bedragen EUR 25 per persoon.

Reis- of annuleringsverzekering
Het hebben van een goede verzekering is essentieel bij reizen naar verre bestemmingen. Bespaart u hier niet op en neem een verzekering met uitgebreide dekking: werelddekking, geneeskundige kosten en annulering. Controleert u ook het verzekerd bedrag.

Overige kosten
Overige kosten als lunches & diners, persoonlijke uitgaven als fooien voor de chauffeur en gids (circa EUR 5-10 per dag per persoon), donaties etc. zijn in de reissom niet inbegrepen.

Niet inclusief: Airport taxen (zijn niet bij tickets inclusief), overige maaltijden, drankjes, reisverzekering, toeslagen voor overbagage. Tours als snorkelen met walvishaaien zijn optioneel en ter plaatse te boeken en betalen.

Bij deze reis zijn we uitgegaan van kleinschalige, sfeervolle, luxe resorts. Wij kiezen voor jouw reis altijd boutique hotels, kleinschalig en met de echte sfeer van de bestemming.

Voor honeymooners is El Nido Resort Lagen de mooiste plek die je kunt kiezen.

Dit zijn de hotels waarin je verblijft tijdens deze reis.

Plaats Hotel inclusief ontbijt
Manila 3 nachten (totaal) Sofitel Hotel, superior kamer
Baguio 1 nacht Burnham Suites deluxe studio
Sagada, 1 nacht Joseph Guesthouse volpension
Bontoc 1 nacht Archog Inn, zeer eenvoudig guesthouse en echte familie-sfeer volpension
Banaue 1 nacht Sanafe Lodge deluxe kamer, wachtlijst voor kamer in Banaue Hotel zeer aanvoudig volpension
Batad 1 nacht Guesthouse
Banaue 1 nacht Banaue Hotel volpension
Clark 1 nacht Quest Hotel deluxe kamer
Cebu 2 nachten Sumilon Island Blue water Resort, Deluxe kamer 4*
Bohol 5 nachten South Palms Resort, Garden kamer 4*
El Nido 5 nachten El Nido Lagen Resort Water Cottage, volpension met alle resortactiviteiten inbegrepen 5*

De gehele reis valt onder de dekking van SGR en Calamiteitenfonds.

AANVULLENDE INFORMATIE

 • Als jullie op de tour in Bohol willen, kun je het ter plaatse uitbreiden met ziplinen en biking (mountain biken in de Chocolate Hills). Dit geef je bij ons aan en wij boeken dit voor je. Let op: check of je reisverzekering deze activiteiten dekt. Dat geldt ook voor het zwemmen met walvishaaien. Daarvoor zijn wij niet aansprakelijk.
 • Actie hiking, trekkings maken is echt wel het allermooiste op El Nido Resort Lagen. De natuur is uniek, je komt veel dieren en zeldzame vogelsoorten tegen. Bij het resort zijn alle excursies op en om het eiland ook inclusief. Met een gids loop je dan het eiland helemaal op en bewondert de flora en fauna.

TRAVELBOUTIQUE en onze lokale agent doen onze uiterste best de voorgestelde reis en route zorgvuldig te boeken. Wij houden ons het recht voorbehouden, mochten er onverwachtse prijsstijgingen zijn van hotels, luchtvaartmaatschappijen of overheidstaxen, deze aan u door te belasten.

Belangrijk

 • Op de binnenlandse vluchten geldt een beperking van maximaal 20 KG bagage die u incheckt. De kosten van extra bagage zijn ongeveer 5 USD per kilo.
 • De ticketprijzen van binnenlandse vluchten zijn zeer aan wijzigingen onderhevig. Prijzen bij boeking kunnen dus afwijken van bovengenoemde prijzen. Wij berekenen afwijkingen altijd door. Een wijziging of annulering van een ticket op datum, naam of tijdstip brengt extra kosten met zich mee. Deze berekenen wij aan u door.
 • Geeft u ons bij boeking een kopie van uw paspoort om fouten in de ticketing te voorkomen.
 • Reguliere check in tijd in een hotel is altijd 14.00 uur en check out tijd is 12.00 uur.
 • Iedere leverancier van deze reis (hotel, transport, airlines etc) heeft eigen annuleringsvoorwaarden die zeer strikt worden nageleefd. Zodra de boeking is bevestigd en binnen dertig dagen voor aanvang van de reis gelden strenge voorwaarden voor annulering. Neemt u altijd een annuleringsverzekering.
 • Bij vertrek uit de Filipijnen moet uw paspoort op vertrekdatum nog zes maanden geldig zijn.
 • Bij vertrek betaalt u een vertrekbelasting van PHP 550 ofwel USD 15 per persoon.

Luchtvaartmaatschappijen in de Filipijnen
De luchtvaartmaatschappijen in de Filipijnen staan niet allemaal onder toezicht van de EU-goedgekeurde lijst van luchtvaartmaatschappijen. De maatschappij Philippine Airlines en Cebu Pacific zijn wel goedgekeurd. We zullen dan ook altijd adviseren met deze maatschappijen te vliegen.

Reisdocumenten: paspoort & visum
Voorafgaand aan de reis dient u in het bezit te zijn van de juiste reisdocumenten, waar u zelf voor verantwoordelijk bent. Bij een reis moet het paspoort bij aankomst in die landen nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Raadpleeg voor de meest recente informatie altijd de ambassade en/of consulaat, al naar gelang uw nationaliteit.
Een visum is ter plaatse verkrijgbaar bij aankomst op de luchthaven, dit is gratis bij een verblijf tot 30 dagen.

Inentingen en vaccinaties
Wie op reis gaat naar de (sub)tropen moet zo goed mogelijk beschermd zijn tegen ziekten die daar heersen. Voor een goed advies kunt u terecht bij uw huisarts of vaccinatiebureau in uw regio. De adviezen zijn gebaseerd op landelijke richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizen. Op de website van deze instantie (www.lcr.nl) vindt u alle adviezen op het gebied van gezondheid en reizen. Wij raden u zeker aan deze tips goed door te nemen voordat u de reis aanvangt.

Reis- en annuleringsverzekering
Als u een reis bij TRAVELBOUTIQUE boekt, is het hebben van een reis- en annuleringsverzekering een voorwaarde. Met een reisverzekering bent u verzekerd tegen materiële schade en letselschade: bagagedekking, medische kosten, repatriëring en hulpverlening. De annuleringsverzekering dekt het risico dat u de reis moet onderbreken, afbreken, uitstellen of annuleren. Let u goed op de voorwaarden en het verzekerde bedrag van de reissom. U dient de verzekeringen te hebben afgesloten voordat u de reis boekt. Wanneer u meer dan twee reizen per jaar maakt, kunt u het beste kiezen voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Als u al een doorlopende reisverzekering heeft, let u er dan op dat er sprake is van een werelddekking (in plaats van Europa-dekking).

SGR, Calamiteitenfonds en Algemene voorwaarden
Wij zijn aangesloten bij deze garantie-instanties. Raadpleegt u de websites van deze instanties en die van ons voor meer details.

Vertrekpapieren en Gratis Informatiepakket
Bij een boeking met TRAVELBOUTIQUE ontvangt u tevens het TRAVELBOUTIQUE Informatiepakket. Dit pakket bestaat uit:

 • – het document ‘Behind the Seen’, een handig overzicht van tips voor het reizen in de Filipijnen
 • – The Inspirational Book List’, een lijst speciaal voor uw reis geselecteerde boeken, om u extra te inspireren tijdens uw reis naar Filipijnen
 • – Plattegrond van Manila met daarop de mooiste plekjes