Highlights Rondreis Thailand: City tour in Bangkok met alle highlights, brug over de River Kwai, Sukhotai tempels, Ayutthaya tempelcomlex, Chiang Mai, Olifanten wassen, Flight of the Jungle (Ziplinen), de ongerepte binnenlanden van Noord-Oost Thailand (uniek!), heerlijk relaxen aan het strand van Hua Hin. 

Dag 1

Vandaag start uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Bangkok. Als u eenmaal bent ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht met Eva    Airlines kunt u eindelijk dat boek lezen waar u niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken. U vertrekt vanaf Amsterdam per BR 076 om 21.40 uur naar Bangkok.

Dag 2

Na aankomst op de luchthaven van Bangkok om 13.40 uur en verwelkoming door uw gids brengt uw chauffeur u naar het Rembrandt Hotel/Bayioke Sky Hotel waar u in Bangkok zal verblijven, gelegen in het hart van het centrum met winkels en restaurants op loopafstand.

Dit hotel ligt in het centrum van de stad en is van alle gemakken voorzien. Ingericht met Thaise meubels en zijde, is de lobby een waar welkom in Thailand. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en de badkamer is volledig ingericht in marmer met inloopdouche en separaat bad. Na een dag sightseeing in de Thaise hoofdstad is het prima relaxen aan het zwembad dat gedecoreerd is met Thais beeldhouwwerk en tropische planten.

Bangkok
Bangkok is de hoofdstad van Thailand. ‘Same, same, but different’ hoor je hier vaak. De stad is er een om van te houden of een enorme hekel aan te krijgen. Het verkeer maakt een kakofonie van lawaai. Auto’s, bussen, scooters en tuk-tuks maken een enorme herrie. Maar wie daar doorheen prikt en er zich af en toe voor af sluit, kan er veel moois bewonderen. De oude tempels en paleizen, de kloosters en drijvende markten. De ligging aan de rivier en vlakbij zee geven de stad iets ruimtelijks en kalms. Het is een waar shopping-paradijs en het is een groot avontuur deze moderne en toch ook weer ouderwetse stad met zijn Royal Palace en Chinatown te ontdekken.

Dag 3

Bangkok City Tour per Skytrain-Tuktuk-Boot  Per openbaar vervoer maakt u vandaag samen met uw eigen gids een mooie tocht naar de rivier. In Bangkok moet u namelijk minimaal een keertje in de Sky Train hebben gezeten, een der meest moderne monorail systemen ter wereld. Bovendien heeft u vanuit de Sky Train een mooi uitzicht over Bangkok. Ook gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant.

Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chineese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn Wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende,  paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding.

Dag 4

Fietsen en Thais koken in Bangkok! Maar tijdens deze excursie kookt u niet in een restaurant of een volledig ingerichte kookschool nee, maar gewoon met heel eenvoudige middelen in de “middle of nowhere” maar niet ver van de bewoonde wereld vandaan. Een wel zeer bijzondere ervaring en eveneens zult u versteld staan van het bijzonder smakelijke resultaat!

U vaart naar Ban Krachau, net even buiten het centrum van Bangkok gelegen. Hier staan de fietsen voor u klaar en fietst u door een schitterend gebied. Een heerlijk relaxt tochtje waarbij u niet veel auto’s zal tegenkomen. De tocht is mooi! U ziet traditionele houten woningen, palmen, bananen, orchideeën en kinderen wuiven u tegemoet. Vervolgens fietst u naar een bijzondere plek waar u gewoon in de “middle of nowhere” begint aan de kookochtend.

Op eenvoudige pitjes en met eenvoudige “keukengereedschappen” gaat u zien dat u samen, in een zeer korte tijd, een voortreffelijke maaltijd gaan bereiden. Het bezig zijn en de unieke Aziatische geuren, welke deze ochtend prettig doordringend aanwezig en de      rustige omgeving en de Thaise warmhartigheid alsmede de Thaise humor maken deze ochtend tot een ware belevenis. Het is typisch Thais waarbij u zal zien dat er voor de echte Thaise keuken geen dure hulpmiddelen hoeven worden aangeschaft! De eenvoud van de bereiding siert de maaltijd! Nadat u hetgeen u samen heeft gekookt, heeft genuttigd, eindigt deze kooksessie en fietst u weer terug naar het beginpunt. De middag is ter vrije besteding.

Dag 5

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding in Bangkok. U kunt vandaag gaan winkelen aan de Sukhumvit Road, het shoppingparadijs van Bangkok of u laten verwennen in een spa-salon en een echte Thaise massage ondergaan. In de middag kunt u heerlijk relaxen bij het zwembad en de zonsondergang vanaf het dakterras van het hotel bewonderen. De laatste   foto’s van Bangkok voordat de avontuurlijk reis naar het noorden gaat beginnen. Voor vertrek krijg je van ons de plattegrond van de stad met de tofste winkelstraten en                         adresjes, ook om pakken en overhemden op maat te laten maken!

Dag 6

In Bangkok bezoekt u vandaag de markt die op het treinspoor ligt, de drijvende markt en gaat u naar de River Kwai. De route van Bangkok naar de River Kwai neemt ongeveer 170 kilometer in beslag.

Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dichtgebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel. Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doet u per longtailboot zodat u al varend op de markt zult arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.

Vervolgens verder naar Kanchanaburi waar u aan de rivier zult lunchen. Daarna gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een 45 minuten durende tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt.

De spoorweg kreeg de bijnaam ‘dodenspoorweg’ van de krijgsgevangenen uit de Tweede Wereldoorlog. De Japanse overheerser wilde een spoorweg van Thailand naar Birma aanleggen, die de krijgsgevangenen moesten bouwen. Vele Engelsen, Amerikanen maar ook Nederlanders (mede uit voormalig Nederlands-Indië) lieten hier het leven vanwege de afschuwelijk barre omstandigheden. Een van de beroemde Nederlanders die aan de spoorweg heeft moeten werken in het strafkamp was Wim Kan.

Aansluitend vaart u per longtailboot verder naar de Jungle Rafts waar u zult overnachten. Jungle Rafts is een drijvend resort en alle kamers liggen dan ook op het water. Zijn eenvoud en ongekende ambiance maken Jungle Rafts qua ligging en verblijf tot een ware belevenis. Hier een nachtje logeren is dan ook een onvergetelijke ervaring!

Vandaag zijn het ontbijt en de lunch inclusief. U verblijft op de Jungle Rafts waar u ook dineert.

Dag 7

Na het ontbijt bezoekt u de “Bridge on The River Kwai’ en de erebegraafplaats. Vervolgens verlaat u de River Kwai en rijdt u richting  Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayutthaya tot een der  meest machtigste steden in Z.O. Azië. De stad was bezaaid met tempels en paleizen en is benoemd tot UNESCO   werelderfgoed.

Het koninkrijk Ayutthaya was een historisch koninkrijk dat bestond van 1350 tot en met 1767. Dit was ook de hoofdstad van het rijk. De koning en zijn bevolking waren zeer open en vriendelijke mensen en dreven graag handel met buitenlandse handelaren als Chinezen, Indiërs en ook Europeanen als Portugezen en Nederlanders. Door een oorlog met buurland Myanmar (toen Birma) kwam er een einde aan dit koninkrijk. Het goud waarmee de pagodes en paleizen beslagen waren, is in Rangoon, de hoofdstad van Myanmar gebruikt om de grootste gouden pagode van Azië, de Shwedagon Pagoda mee te versieren.

U bezoekt het Bang Pa Inn, de zomerresidentie van het koningshuis. In dit mooi aangelegde park zien we een collectie van diverse paleizen zoals o.a. Victoriaans, Chinees, Zwiters en natuurlijk Thais.

Daarna een bezoek aan de Wat Chai Wattanaraan, die met zijn prestigieuze ligging aan de rivier, tot een der mooiste tempels van heel Azië genoemd kan worden. Lunch in een lokaal restaurant. In de middag rijdt u verder naar Sukothai. U overnacht in het The Legendha Resort op basis van logies en ontbijt. (Dit hotel vinden onze gasten altijd het mooiste op de route). De route van vandaag neemt ongeveer 300 kilometer in beslag.

Dag 8

Na het ontbijt verkent u de oude tempelstad Sukothai, een stad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Hier bezoekt u het Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. U doorkruist het autovrije park per fiets, een heerlijk relaxte manier om te genieten van de oude tempels, ruines en lotusvijvers. Tijdens dit bezoek zal het u duidelijk worden dat de stad ooit over een enorme rijkdom moet hebben beschikt. Vervolgens rijdt u verder naar Lampang. Lunch in een lokaal restaurant. In Lampang bezoekt u het olifantenziekenhuis waar zieke olifanten een goede plaats vinden en hopelijk snel herstellen (uniek in de wereld). Ook een bezoek aan de Baan Thung Kwiang markt. Deze markt staat bekend om zijn honderden soorten kruiden en gebakken en gebraden insecten. En dat niet alleen, alles wat springt, beweegt, kruipt, loopt, vliegt en/of zich op een andere manier voortbeweegt wordt hier wel te koop aangeboden.

Het is dan ook een markt voor de lokale bevolking die ook heden ten dage nog gewend zijn aan deze culinaire gewoontes. Vervolgens rijdt u in een klein uurtje verder naar Chiang Mai waar u in de loop van de middag zullen arriveren. De afstand die vandaag afgelegd wordt is ongeveer 300 kilometer.

U overnacht in het Rimping Village Resort in Chiang Mai. Dit boutique hotel heeft slechts 24 kamers en heeft een unieke, verfijnde sfeer. Dit pand dateert uit de oude tijd, waar in deze wijk de handel met allerlei landen en culturen werd bedreven. De architectuur is traditioneel en de balkons zijn van teakhout gemaakt. In de tuin staan oude teakbomen en aan het zwembad is het heerlijk relaxen aan het einde van de dag.

Dag 9  

Na het ontbijt bezoekt u het olifantenkamp van Chiang Dao, een der mooiste olifantenkampen in Thailand. Nadat u over de hangbrug heen bent gelopen ziet u hoe deze jumbo’s een verfrissend ochtendbad nemen. Vervolgens laat men ons zien hoe olifanten bij zware jungle werkzaamheden kunnen worden ingezet.

Aansluitend neemt u plaats op een bamboevlot en zakt u de rivier af. U zult volop genieten van de rust en geluiden van de Thaise jungle. Vervolgens rijdt u via een prachtige weg voor een nieuw avontuur: ‘’Flight of The Jungle”. Na een prima lunch        begint u aan onze zwevende tocht hoog boven de jungle waarbij u van boom naar boom slingert. In totaal 22 “vluchten” en 2 luchtbruggen zorgen voor een onvergetelijk spektakel in de Thaise jungle. In de namiddag bent u weer terug bij het hotel.

Dag 10

Na een bezoek aan de Doi Suthep bergtempel, waarvandaan u tevens een prachtig uitzicht heeft over de stad Chiang Mai en zijn groene valleien, verlaat u Chiang Mai en rijdt via een imposant berggebied naar Phitsanuloke, een route van ongeveer 300 kilometer. U               gebruikt de lunch in een lokaal restaurant. In de middag arriveert u in het prachtige Yodia Resort waar u in de namiddag nog even de tijd heeft om te relaxen en te zwemmen. Overnachting in het Yodia Resort.

Dag 11

Na het ontbijt begint u aan de tocht naar Noord – Oost Thailand en rijdt u naar de provincie Loei (spreek uit Leuj), een der mooiste provincies van Thailand en nog niet ontdekt door het grote toerisme. Via Lom Sak rijdt u via een prachtige route, dwars door een                   imposant berggebied met prachtige vergezichten, naar het plaatsje Dan Sai. Vervolgens is het nog ongeveer 1 ½  uur rijden naar Loei. Links en rechts ziet u bloemkwekerijen. Hier wordt jaarlijks, in januari, het bloemenfestival gehouden.

Bij het bergmeer van Huay Krating  gaat u op een “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken en zult u op het water tevens uw lunch nuttigen. Een zogenaamde longtailboot sleept het raft naar het midden van het meer waar u al “dobberend” en in alle rust zullen genieten van de prachtige omgeving. Moeten u even naar het toilet, dan hijst u het vlaggetje en komt het bootje ons ophalen en weer terugbrengen.  Wilt u iets te drinken bestellen, dan hijst u het vlaggetje  weer en komt het bootje met gekoelde drankjes. Je zou er bijna een spel van kunnen maken. Daarna is het een half uurtje rijden naar het provincie stadje Loei, genoemd naar de gelijknamige provincie. Hier komen nog niet zo heel veel westerse toeristen en is dus nog echt Thais. In de avond zijn er genoeg leuke en mooie restaurants, waarvan sommige met live muziek,  om heerlijk te eten. Overnachting in het Loei Pavilion Hotel, een nieuw hotel in Loei dat sinds twee jaar operationeel is.

Dag 12

Het ongerepte Noord-Oosten van Thailand. Hier kijken Thaise mensen nog op als ze een reiziger ontmoeten! Een bijzondere dag staat u te wachten! De ochtend is ter vrije besteding. Het zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen op de zogenaamde “brugmarkt”, een kleurrijke lokale markt met een groot aanbod van groente, fruit, vis en vlees en waar u niet snel andere toeristen zal tegenkomen. Bovendien zijn de mensen hier erg vriendelijk en men wil graag met u op de foto.

Om 13:30 vertrekt u naar het boerenplaatsje Wang Saphung dat 20 km ten zuiden van het stadje Loei is gelegen. Na aankomst stapt u op de fiets en gaat u door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp bent u namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! U bezoekt diverse Thaise families, een familie die bijvoorbeeld op eenvoudige wijze Thaise nagerechten vervaardigt. Ook een bezoek aan een typisch en traditionele boerenwoning. Een ander hoogtepunt is een stop bij de “oude dames” van het dorp die hier nog dagelijks op traditionele wijzen katoen “klossen (weven)” op dezelfde manier zoals het ambacht al eeuwen lang handmatig wordt uitgevoerd. Verder zijn de vele traditionele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal wordt u vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houden! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang.

De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur  ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen we ander vervoer regelen).

Vervolgens bezoekt u “Monkey Mountain”. Zodra de apen u zien komen ze nieuwsgierig naar beneden om te zien of u wat “lekkernijen” heeft meegenomen. Soms zijn het er wel honderden. Ook neemt u een kijkje bij het speciaal voor de apen aangelegde zwembad waar ze bij erg warm weer één voor één in “plonzen”. Het is prachtig om apen te zien zwemmen, sommigen lijken echt “baantjes” te trekken!

Daarna gaat u verder naar een Thaise boerderij waar u een BBQ zult nuttigen. De boerderij is bereikbaar via een 2 km lang onverhard weggetje en ligt in alle rust op een afgelegen plek in de velden. Er is geen elektriciteit maar is “selfsupporting”. Zo pompt men bijvoorbeeld zijn eigen water en is het mooi om te zien hoe men zich hier in alles weet te behelpen. Na aankomst maakt u samen met de Thaise boerenfamilie een korte wandeling over het land en zien wat ze hier allemaal verbouwen. Zo ziet u o.a. ananassen, chillipepers, papaya, koffie, cashewnut, macadamia, durian, pomelo en jackfruit bomen en is er een grote aanplant van “agarbomen” (soort olie welke o.a. voor parfum wordt gebruikt). Daarna geniet u van de zonsondergang en worden de kaarsen, fakkels, kampvuur en BBQ ontstoken. De sfeer is heel uniek, romantisch zelfs, en de kans is tevens groot dat u honderden sterren zult zien. Op het menu staan o.a. kip, varkensvlees, heerlijke vis, salades en krokant gebakken aardappeltjes. Om het karakter van de boer zo gastvrij mogelijk te houden zijn tijdens de BBQ alle drankjes inbegrepen en kunt u kiezen uit rode of witte wijn, bier, softdrinks, water en Thaise whisky. Na de BBQ gaat u op een bijzondere manier weer terug naar de hoofdweg waar de minivan ons weer op zal wachten en naar ons hotel zal brengen. (Als je dat wil, boeken we een Tented Camp, een super bijzondere ervaring in een luxe tent in Loei.)

Dag 13

Na het ontbijt rijdt u verder naar Chiang Khan, een bijzonder leuk en authentiek dorp waar bijna alle huizen nog van hout zijn. Veel huizen liggen aan de rivier en hebben een prachtige ligging en uitzicht op de bergen van Laos. Ook staan in Chiang Khan de oudste en mooiste guesthouses van Thailand. Deze zijn volledig opgetrokken uit teakhout en uitstekend onderhouden. U “dwaalt” even door het dorp, maken foto’s, en waant u soms in “lang vervlogen tijden”. Vervolgens maakt u een  1 uur durende boottocht over de Mekong River en varen langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan.

Tijdens de lunch heeft u een bijzonder mooi en imponerend uitzicht over de Mekong die volgens kenners hier op zijn mooist is. Vervolgens rijdt u verder naar Nong Khai en volgt u de rivier waarbij u van tijd tot tijd van mooie panorama’s genieten. In Nong Khai brengt u een bezoek aan de Sala Keaw Ku beeldentuin. In deze tuin ziet u een enorme collectie imposante beelden, waarvan sommigen meer dan 35 meter hoog, welke een mix tussen het hindoeïsme en boeddhisme ten toon geven. Het is daarom dat vele boeddhisten eigenlijk niet goed raad weten met deze, enigszins bizarre, beelden. Dat het stuk voor stuk kunstwerken zijn staat wel vast. Een bezoek aan de ze tuin is dan ook zeker de moeite waard. De beelden zijn in de jaren 70 gemaakt door de monnik Luang Pa Bunleua Surirat. Tijdens zijn werkzaamheden installeerde hij torenhoge luidsprekers en was voor hem Donna Summer zijn favoriete zangeres met de toenmalige wereldhit “Hot Shot” zijn favoriete nummer! Inmiddels leeft de monnik zelf al jaren niet meer bij deze kunstwerken en zou zijn “uitgeweken” naar Laos waar hij ook zou zijn overleden. Zijn werkzaamheden worden door volgelingen tot op heden ten dage nog steeds voortgezet waardoor deze imposante collectie zich meer en meer uitbreidt!. In de vroege avond gaat u naar het station en vertrekt u per slaaptrein naar Bangkok. (Als je dat wil, kun je ook met het vliegtuig terug naar Bangkok).

Dag 14

In de vroege ochtend arriveert u weer in Bangkok. De stad is dan alweer volop in beweging. Zo is het druk op de markten en verkopen de “foodvendors” hun noodles alsof ze de hele nacht op zijn geweest. U vertrekt naar Hua Hin, de koninklijke badplaats van Thailand. De chauffeur brengt u in een comfortabele minivan naar deze relaxte badplaats in ongeveer 2,5 uur.

Het Thaise koningshuis had Hua Hin, vooral in vroegere dagen, uitgekozen tot een van de plaatsen om te relaxen. Op het treinstation van Hua Hin is dan ook een Koninklijke lounge te bewonderen. De laatste nachten van uw vakantie zult u doorbrengen in het luxe Hua Hin Hilton Hotel (Bay room seaview room met balkon). Een comfortabel 5 sterren resort dat is gelegen op aan het strand en in het centrum van Hua Hin met tal van winkeltjes en restaurants in de nabije omgeving.

(Tip: wil je hier liever naar een eiland in het zuiden, zoals Koh Phanghan, Ko Tao of het meer ongerepte Koh Chang of Koh Kood, laat het ons weten en we verlengen jouw reis met een strandverblijf op een van de tropische eilanden.)

Dag 15/19

Hua Hin, Hilton Hua Hin op basis van logies en ontbijt.

In Hua Hin kunt u genieten van het strand en nagenieten van alle indrukken die u heeft opgedaan tijdens de avontuurlijke reis door Bangkok en de binnenlanden van Thailand.

Het Hilton hotel heeft een ligging aan zee, gelegen vlakbij het centrum van het stadje. Alle kamers hebben seaview en een balkon met uitzicht op zee. Het zwembad is er groot en gelegen vlak aan het strand, omringd door tropische palmen, bloemen en planten. Het hotel heeft prima restaurants en het ontbijtbuffet is zo uitgebreid dat u moeilijk kunt kiezen. Een echte Italiaanse koffie kunt u krijgen bij ‘Coffee’, de koffiebar naast de ingang van het hotel waar dagelijks bijna alle kranten van de wereld beschikbaar zijn. Het restaurant ‘The Market’ heeft een Thaise en Italiaanse menukaart. Probeert u zeker de Bruscetta of een pizza uit de authentieke Italiaanse steenoven.

Als u activiteiten wilt ondernemen, kunt u een bezoek brengen aan het Koninklijk paleis, het buitenverblijf van de koning. Ook kunt u in het dorp prima winkelen bij de vele winkeltjes met zijden kussens, tassen, shawls en schoenen. Neemt u ook een keer een Thaise massage of spabehandeling, daar kunt u ontspannen van genieten.

Iets heel bijzonders: In Hua Hin staat het beroemde hotel Grand Centara Sofitel. Dit hotel is een beroemd hotel. Deze ‘grand old lady’ en voormalig Railway Hotel is historisch gezien een van de interessantste hotels van Zuidoost-Azie, dat kan wedijveren met het Mandarin Oriental Hotel in Bangkok en het Raffles in Singapore.

Het is gebouwd in 1932 om onderdak te bieden aan de Koninklijke familie en andere rijke inwoners op zoek naar een fijne badplaats. Het is omgeven door een mooie tuin en het interieur is smaakvol ingericht. Er is een strandchalet en een café in de vorm van een spoorrijtuig. De geschiedenis, de ligging en de perfecte bediening maken het Centara (voorheen Sofitel) tot een heel bijzonder hotel. De meerprijs voor dit hotel is ongeveer EUR 100 per persoon voor vijf nachten ten opzichte van het Hilton, afhankelijk van het seizoen.

Dag 20

Vandaag haalt de chauffeur u op en vertrekt u vanuit Hua Hin naar de luchthaven van Bangkok. Dit is ongeveer 190 kilometer, circa 2,5 uur rijden. Uw vlucht met Eva Air vluchtnummer BR 075 vertrekt om 12.30 uur van Bangkok naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam om 19.25 uur lokale tijd.

PRIJS

De prijs van deze reis is EUR 1.850 per persoon gebaseerd op twee personen in het laagseizoen.

Het ticket Amsterdam-Bangkok is daarbij niet inclusief. Zodra je bij ons een offerte opvraagt, bekijken wij op dat moment welke tickets het meest voordelig zijn en welke de door jou gewenste prijs en route hebben. De voordeligste tickets boek je zes toto negen maanden voor vertrek.

Een ticket naar Bangkok boek je vanaf EUR 550 tot 1.050 in het hoogseizoen. Je vliegt rechtstreeks naar Bangkok met KLM, Eva Air of vanaf Brussel met Thai Airways. Met een tussenstop zijn er vaak aanbiedingen van Emirates (via Dubai), Etihad (via Abu Dhabi) en Qatar Airways (via Doha). Dit zijn ook prima airlines om mee naar Thailand te vliegen.

Reissom rondreis Thailand: Inclusief: Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, overnachtingen in de genoemde hotels, Engels sprekende reisleiding, privé minivan met privé chauffeur en brandstof, entreegelden, trein ticket 2de klas met airco van Nong Khai naar Bangkok, dagelijks ontbijt, 1 x diner in de Jungle Rafts, 1 x BBQ diner inclusief alle drankjes zoals genoemd in het programma, 9 x lunch. Exclusief: Internationale vliegtickets, tips en fooien, reis- of annuleringsverzekering.

 

Als je deze reis boekt met een programma van 15 dagen, zonder het Noord-Oosten, is de reissom per persoon ongeveer EUR 1.600 in het laagseizoen. Bij verblijf op het eiland Koh Phangan in plaats van Hua Hin is de reissom EUR 1.850 per persoon in het laagseizoen.