Reissuggestie Sri Lanka: De highlights, de pure natuur en relaxen aan zee

Highlights: Rondreis van 15 dagen met de mooiste tempels, een treinrit door de theeplantages, relaxen aan het strand. Een reis vol bezoekjes aan schitterend Unesco Wereld Erfgoed.

Dag 1  Vlucht Amsterdam-Colombo

Vandaag vliegen jullie van Amsterdam naar Colombo.

Dag 2 Aankomst Colombo- transfer naar Dambulla/Sigiriya

Vandaag haalt onze collega van Travelboutique je op bij de luchthaven. De privé-chauffeur brengt je naar Dambulla. Dit plaatsje is een van de koningssteden van het oude Sri Lanka. Het is werelderfgoed en is beroemd vanwege de gouden tempel. Je overnacht in Dambulla inclusief ontbijt.

Dag 3 Bezoek Sigiriya Rotstempel

Deze tempel indrukwekkende tempel met de unieke schilderingen van de oranjekleurige wolkenmaagden is Werelderfgoed en is in de 5e eeuw voor Christus gebouwd door Koning Kashyapa. Er zijn prachtige watertuinen, oude muurschilderingen en vanaf de tempel heb je een onvoorstelbaar mooi uitzicht over de omgeving.

In de middag rijd je met de privéchauffeur naar Minneriya Nationaal Park. Hier kun je een jeep safari maken. Het park staat bekend om de mooie wilde dieren. Onze klanten spotten hier kuddes wilde olifanten die komen drinken bij de rivier. Wat een mooie dieren, er zijn baby-olifantjes bij!

Ook zie je wilde buffels, wilde zwijnen en vele soorten wilde tropische vogels en trekvogels die in het park rusten. Je overnacht in Dambulla inclusief ontbijt.

Dag 4 Polonnaruwa & het dorpje Habarana

Na het ontbijt rijden jullie naar Polonnaruwa, de Middeleeuwse stad en een Werelderfgoed plek. Deze tweede hoofdstad van Sri Lanka is gebouwd in de 11e eeuw. Zie de ruines van het koninklijk paleis, het Lotus Bad, het beroemde Pollonaruwa standbeeld en de Gal Viharaya met mooie beelden van de Boeddha. Met een beetje geluk zijn er monniken aan het mediteren op deze bijzondere plek!

In de middag ga je naar het kleine dorp Habarana, hier lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De mensen uit dit kleine lokale dorp verbouwen rijst. Maak een ritje op de paardenkar door het dorp en de rijstvelden en bezoek een lokaal tempeltje. De Boeddhistische priester ontvangt jullie hartelijk in de tempel. Als je wilt, krijg je een zegening voor je reis van deze bijzondere man.

Na deze mooie dag keer je terug naar het hotel in Dambulla inclusief ontbijt.

 Dag 5 Dambulla-Kandy Tempelstad

Jullie reizen verder door het binnenland van Sri Lanka naar Kandy in ongeveer twee uur. Na het ontbijt vertrek je en je stopt bij de Dambulla Rotstempel gebouwd door koning Walaganbahu in de eerste eeuw. Dit is een van de mooiste rotstempels van het land.

Omderweg naar Kandy stop je bij de grote kruidentuin van Matale en leer je welke kruiden er in de Sri Lankaanse keuken worden gebruikt. Als je het leuk vindt, stopt de chauffeur ook bij een authentieke batik-fabriek.

In Kandy bezoek je een edelsmit. Hij laat je zien hoe ze roze en blauwe saffieren delven en in sierraden verwerken.

In de avond is er een culturele dansshow. Hier beelden tientallen dansers en danseressen het oude verhaal van Ramayana uit. Na de show brengt de chauffeur je terug naar het hotel in Kandy waar je overnacht inclusief ontbijt.

Dag 6  Kandy-Pinnawela Olifantenweeshuis

Na het ontbijt bezoek je de beroemde tempel van de tand uit de 17e eeuw. Ieder jaar wordt er in Kandy een grote opticht gehouden, de Perahera, ter ere van Boeddha. Dan wordt ook het relikwie, de tand door de straten getoond met optredens van olifanten en lokale mensen in feestelijke kleding, samen met de monniken en priesters. Een prachtig, kleurrijk festijn (meestal in juli-augustus). De tempel trekt dagelijks Boeddhisten die lotusbloemen brengen en frangipani’s.

In de middag bezoeken jullie het olifantenweeshuis van Pinnawela. Het bestaat al weer sinds 1975 en is een must-see in Sri Lanka. De opvang startte met zeven weesjes, inmiddels wonen er tientallen in de opvang en zijn er vele baby’s geboren. Dagelijks kun je de dieren voeren of zien baden.

Je overnacht in Kandy in het hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 7 Kandy-Nuwara Eliya Theeplantages

In een rit van vier uur brengt de chuaffeur jullie dwars door de binnenlanden die ook wel “Little England’ worden genoemd. Nuwara Eliya is beroemd vanwege de mooie heuvels vol theeplanten, bossen en watervallen. Bezoek hier zeker een theeplantage, verser kun je de thee niet krijgen. Zie hoe de thee wordt geknipt, gesneden en gezet.

Dan maak je een prachtige treinrit door deze omgeving met uniek uitzicht op de theeplantages en de groene bergen. Een onvergetelijke rit.

Dan rijden jullie verder naar Ella. Onderweg is er altijd tijd voor een foto-moment van de mooie natuur en de watervallen. Aangekomen in Ella geniet je van een relaxte middag in en om het resort. Je overnacht in Ella op basis van logies en ontbijt.

Dag 8  Ella- vrije dag

Vandaag kun je relaxen en op eigen gelegenheid de omgeving van Ella verder ontdekken. Hotel in Ella is inclusief ontbijt.

 Dag 9 Ella-Yala Nationaal Park

Van Ella rijden jullie naar Yala Nationaal Park. Hier is een enorme diversiteit aan dieren te zien in het wild. Het luipaard is het meest bekend, maar er zitten ook olifanten, zwijnen, buffels, beren, herten, krokodillen en vele vogelsoorten die je kunt spotten. Je kunt hier een jeep safari boeken bij aankomst. Je overnacht in Yala inclusief ontbijt.

Dag 10 Yala-Strand via Galle

In ongeveer vijf uur rijden jullie van het natuurpark naar de zuid-west kust van Sri Lanka waar je een stop maakt onderweg bij de Kataragama tempel van de hindoes maar waar mensen van alle religies van harte welkom zijn. Onderweg bij Koggala zie je de vissers die op stelten in de zee vissen.

In Galle bezoek je het oude Nederlandse Fort. Een van de mooiste forten en van een unieke architectuur. Dit stamt uit de tijd van de koloniale bezetting door Nederland en Engeland van Sri Lanka. De kleine straatjes in Galle staan vol oude handelshuizen van de handelaren met veranda’s, deuren en ramen zoals we die in Nederland kennen. Ook bezoek je het VOC warenhuis, het huis van de gouverneur, het oude Nederlandse ziekenhuis, de vuurtoren en andere historische plekjes.

Overnachting in het hotel in Kalutara op basis van logies en ontbijt.

Dag 11 Aan zee, hotel Kalutara inclusief ontbijt.
Dag 12 Aan zee, hotel Kalutara inclusief ontbijt.
Dag 13 Aan zee, hotel Kalutara inclusief ontbijt.
Dag 14 Strand-Luchthaven Colombo

Vandaag haalt de chauffeur je op voor de rit naar de luchthaven van Colombo. Je vliegt van Colombo naar Amsterdam. Einde van de reis.

Dag 15 Aankomst in Amsterdam. Einde van de reis.
PRIJS

De prijs van deze reis is er vanaf EUR 1.300 per persoon in het laagseizoen.

De prijs in het tussenseizoen EUR 1.480 en in het hoogseizoen EUR 1.600 per persoon.

De prijs in de kerstvakantie op andere feestdagen is op aanvraag.

HOTELS 

Plaats Hotel 4 sterren deluxe
Dambulla The Paradise Resort & Spa

http://www.brownshotels.com/paradise/

Kandy Randholee Resort & Spa

http://www.randholeeresorts.com/

Ella / Hapulate Melhim Haputale

http://www.melheimresort.com/

Tissa / Yala
South west coast Tangerine Beach Hotel

http://tangerine.tangerinehotels.com/

Alle hotels zijn op maat te kiezen en ons lokale kantoor kan ieder hotel in Sri Lanka boeken.

PRIJS

Prijs reissom rondreis Sri Lanka 15 dagen

Inclusief:

  • Transfers, transport per auto met privé chauffeur met airco naar de hotels en de bezienswaardigheden. De chauffeur heb je van ’s ochtends 09.00 uur tot 18.00 uur tot je beschikking,
  • Viersterren hotels op basis van twee personen met logies en inclusief ontbijt,
  • Excursies zoals beschreven inclusief entreegelden en transport.:
  • Entreegelden voor de bezienswaardigheden: Sigirya Rock Fortress, Dorpsbezoek Habarana, Jeep safari Minneriya Nationaal Park, Tempel Pollonaruwa, Dambulla Cave tempel, Kruidentuin Matale, Tempel van de tand, Culturele dansshow Kandy, Pinnawela olifantenweeshuis, theeplantage bezoek, Jeep safari Yala Nationaal Park, Galle Nederlands Fort.

Niet inbegrepen: Tickets, Kosten visum, lunch en diner en overige persoonlijke uitgaven, fooien.

De totale prijs is afhankelijk van de tickets, het seizoen en beschikbaarheid van de hotels.

TICKETS

Bij de prijs is het ticket Amsterdam-Colombo retour niet inbegrepen. Deze tickets zijn er al vanaf EUR 485.

Zodra je bij ons een offerte opvraagt, zoeken we voor jou het voordeligste ticket. Je vliegt naar Colombo

direct met KLM, en anders met een tussenstop met Emirates Airlines, Sri Lankan&British Airways of KLM,

Etihad, Turkish Airlines of een andere airline. 

Bij iedere boeking krijg je van ons voor vertrek een Informatiepakket met tips voor je reis. Ook krijg je The Book List, een lijst met mooie romans over de bestemming waar je heen gaat. Zo kom je tijdens het relaxen nog extra in de sfeer van je reis.