REISSUGGESTIE: SRI LANKA COMPLEET

Reis naar Sri Lanka

Dag 1

Vandaag start uw reis en vliegt u om 21.20 uur van Dusseldorf naar Colombo. Als u eenmaal bent ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht kunt u eindelijk dat boek lezen waar u niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken.

Dag 2

Colombo. U arriveert op Colombo airport om 18.30 uur. Uw chauffeur haalt u op en brengt u naar het hotel in de stad Colombo. De rest van de dag kunt u ontspannen en uitrusten van de reis en natuurlijk samen bijpraten en de stad verkennen. U overnacht in het mooiste, landmark hotel van Colombo: Galle Face Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 3

Pinnawela Olifanten weeshuis, Kandy tempel van de tand en kruidenmarkt.

De chauffeur haalt u op en vandaag bezoekt u het Pinnawela Olifantenweeshuis. Sinds 1975 worden in dit weeshuis, gelegen aan de rivier, olifanten opgevangen en verzorgd die verlaten zijn of gewond geraakt. Deze verwonding liepen de dieren op tijdens te zware werkzaamheden of door landmijnen die tijdens de burgeroorlogen gebruikt werden.     Tijdens de lunch wandelen de dieren van het tropische bos naar de rivier om zich te baden. De olifanten staan centraal in de cultuur van Sri Lanka. Er leven er nog 3.500 op het eiland, dat vooral te danken is aan de religie van de bevolking.

Aansluitend rijdt u naar Kandy. U rijdt in een landschap waarbij u langzaam hoger en  hoger komt. De temperatuur wordt koeler en u bezoekt onderweg een kruidenmarkt.

Hier kunt u verse peper, kardemom, kaneel en curry kopen. In de tijd van de VOC had de koning van Kandy het monopolie over de productie van kaneel. Daar ergerden de handelaren van de VOC zich enorm aan. Deze handelaren kochten in Kandy ook olifanten en betelnoten, die ze in de rest van Azië wisten te verkopen.

Kandy is beroemd vanwege de tempel van de tand die dateert uit de 16e eeuw. In deze tempel ligt een relikwie van de Boeddha: zijn hoektand. Sinds 1988 staat ook deze plaats op de lijst van Unesco. U bezoekt de tempel met deze bijzondere relikwie. Jaarlijks in juli of augustus wordt    een parade gehouden ter ere van deze relikwie en u gaat die bijzondere processie    bijwonen. Uit angst voor diefstal wordt tijdens de parade een neptand gebruikt.

Na deze inspirerende dag frist u zich op in het Tree of Life Hotel waar u twee nachten verblijft op basis van logies en ontbijt.

Tip: Kandy Ramdoli Esala Perahera! In augustus vindt in Kandy de Perahera plaats. Ga daar zeker heen. Wil je dat wij kentreekaartjes voor je boeken? Dat kan, laat het ons weten. De chauffeur haalt je op voor een bezoek aan de unieke Kandy Randoli Esala Perahera (het festival van de tand) is het grootste festival van Sri Lanka. Er is veel   muziek en de mensen dragen bijzondere kostuums speciaal voor deze gelegenheid. Het is een Boeddhistisch festival en er wordt veel gedanst. Olifanten lopen er prachtig versierd in mee. Er worden optredens gegeven van vuurdansen, zweepdansen en dansen waarbij sierlijke godinnen worden uitgebeeld.

Dag 4

Botanische Tuin Vandaag brengt u een bezoek aan de botanische tuin van de Sri Lankaanse koningen uit 1374 in Peradeniya. Er staan meer dan 5.000 soorten bomen en planten. Ook hier is een kruidentuin en bovendien een prachtige collectie orchideeën. Er zijn vijf ‘Palm Avenues’ aangelegd, indrukwekkende lanen van palmen: het perfecte shot voor uw camera.

De chauffeur rijdt u daarna rond in het centrum van Kandy om deze stad verder te   verkennen. Hij brengt u naar het meer van Kandy en de lokale markt. Aan het einde van de dag brengt de chauffeur u naar het Tree of Life Hotel waar u verblijft op basis van logies en ontbijt.

Dag 5

Dambulla Rots tempel en Sigiriya Fort en tempel. Vandaag brengt de chauffeur u van Kandy naar Sigiriya. Bij één van de kruidentuinen onderweg krijgt u een rondleiding langs alle bomen, planten en bloemen met een uitleg van de lokale mensen met de tips hoe u de kruiden in uw gerechten thuis kunt gebruiken.

Daarna kunt u de Dambulla rotsformatie beklimmen, met Boeddhistische tempels uit de 18e eeuw. De vijf grotten van meer dan 2000 vierkante meter herbergen schilderingen van de laat middeleeuwse stijl. Het is een van de grootste rotstempels van Azië.

Dan rijdt u naar Sigiriya. U beklimt de beroemde rotsformatie. Dit stenen fort uit de 5e  eeuw is een spectaculaire bezienswaardigheid. Aan de entree straat een leeuw uitgegraveerd, waardoor de rots ook wel Leeuwenrots wordt genoemd. In de vijfde eeuw   woonde koning Kashyapa op deze grot, waar hij een paleis op de top had laten bouwen. De rots is omgeven door lusthoven met muren en grachten. Het fort behoort tot het UNESCO werelderfgoed.

Het meest bijzonder zijn de schilderingen op de muren. Binnen in de rots zijn er fresco’s te vinden van de ‘wolkenmaagden’, afbeeldingen van weelderige vrouwen in een warm oranje tint. Aansluitend overnacht u in het Hotel Sigiriya op basis van logies en ontbijt.

 Dag 6

Vandaag rijdt u naar Anuradhapura. Onderweg geniet u van de mooie natuur: palmbomen, groene akkers en tropische bloemen en planten. Deze oude hoofdstad van  Sri Lanka werd gesticht door koning Anuradha. ‘Pura’ betekent dan ook ‘stad’.

Deze stad was eeuwenlang het belangrijkste centrum van het land en is bestempeld tot werelderfgoed. De heilige Sri Maha Bodhi (heilige Bodhi-boom), de        Dagabas, de kunst en   architectuur zijn de mooiste plekken en geven u het gevoel terug te gaan in de tijd.   Anuradhapura is naast Unesco werelderfgoed voor de Boeddhisten een van de heilige plaatsen van het land. Na deze mooie dag rijdt u terug naar Sigiriya en overnacht u in het Hotel Sigiriya hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 7

Vandaag brengt u een bezoek aan Polonnaruwa. Dit was in de 11e eeuw de hoofdstad van    Sri Lanka. Deze werelderfgoed-plek is beroemd vanwege de antieke beelden, schrijnen en fresco’s. U bezoekt de verschillende stupa’s van Rnakoth Vehera, Kirivehera en Gal Vihare. Deze Middeleeuwse hoofdstad was omgeven door grachten en muren. U bezoekt de oude stad en de binnenstad: het koninklijk paleis, de zaal van audiënties en de kamers van de royalty.

In de middag bezoekje een klein dorp, Habarana waar de tijd heeft stil gestaan. U overnacht in het Hotel Sigiriya op basis   van logies en ontbijt. Na afloop brengt de chauffeur u naar het hotel.

Dag 8

Vandaag verkent u Sri Lanka op een traditionele manier: per trein! De chauffeur brengt u naar het station van Peradeniya. De trein brengt u door het mooiste landschap van Sri Lanka naar de volgende bestemming. Deze treinrit van ongeveer drie uur naar Nanu Oya gaat de bergen in dwars door de terrasvormige theeplantages. U rijdt door de lappendeken van theeplanten en ruikt de heerlijke geuren van de fabrieken waar de thee wordt gemaakt. In de groene theeplantages ontdekt u de fuchsia, turkooizen en kersenkleurige sari’s van de pluksters. U reist in de derde klasse, tussen de lokale bevolking. Onder het genot van pinda- of viskoekjes vertellen uw medereizigers, de lokale   mensen, graag over hun bestemming.

Aansluitend bezoekt u een van de traditionele theefabrieken en geniet u van een kopje pure Ceylon thee.

Na deze mooie dag wordt u naar het Jetwing St Andrews hotel gebracht waar u overnacht op basis van logies en ontbijt.

Dag 9

Als u van avontuur en vergezichten houdt, is het vandaag een unieke dag. Na het ontbijt gaat u naar het Horton Plains Nationaal Park, een van de mooiste plekken van Nuwara Eliya. Het is een hoogland plateau op 2.200 meter boven zeeniveau met mooie hiking-routes in de hogere bergen van Kirigalpotta (2.395 meter) en Thotupola Kanda (2.357 meter). Het landschap verandert van graslanden, rododendrons in bamboe en orchideeën.     Deze plek wordt ook wel Worlds End genoemd en dat is een goede plek voor wilde  dieren. Zo zult u herten, allerlei soorten vogels, apen en zelfs luipaarden kunnen spotten. Na de trekking keert u terug naar het Jetwing St Andrews hotel waar u verblijft op basis      van logies en ontbijt. (Deze excursies zijn facultatief en entrees niet inclusief)

Dag 10

Na het ontbijt rijdt u naar Tissamaharama en het Yala Nationaal Park. Onderweg maakt u   een stop bij de Rawana waterval vlakbij het dorpje Udunuwara. De naam Rawana stamt uit het episch verhaal van het Ramayana uit India. De legende zegt dat er achter de  waterval een gang is waar men in kan stappen. Aangekomen in het Nationaal Park Yala gaat u op safari!

Yala NP
Het Yala National Park is 1.200 vierkante kilometer groot en ligt in het zuidoosten van het eiland. Het is een van de beste parken om luipaarden in het wild te spotten. De omgeving strekt zich uit van platte vlaktes tot rotsachtige gebieden en van graslanden tot dichte tropische jungle. De rivieren, beken en lagunes bieden kleine en grote zoogdieren en vele soorten vogels een drinkplaats. In het park bevinden zich ongeveer 35 luipaarden in het wild. Natuurlijk ontmoet u tijdens de safari ook apen, herten en mogelijk beren en buffels…. en vele krokodillen.

U overnacht in het hotel Elephant Reach. De Elephant Reach is een natuurlijk aangelegd park van chalets. De houten chalets zijn eenvoudig en gebouwd naar traditioneel ontwerpen en van alle gemakken voorzien. U heeft een terras en kunt relaxen aan het grote zwembad.

Dag 11

Na het ontbijt rijdt u naar het zuidwesten en stopt onderweg bij Weligama bij de paalvissers. Hier vissen de mannen gezeten op een stok in zee. Deze traditionele manier van vissen op stelten vindt men nergens anders ter wereld. Aansluitend rijdt u naar het strandhotel in Unawatuna.

U overnacht in het Calamander Unawatuna Beach Hotel waar u overnacht in een superior kamer op basis van logies en ontbijt

Dag 12

Unawatuna strand , Calamander Unawatuna Beach Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 13

Unawatuna strand, Calamander Unawatuna Beach Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 14

Na het ontbijt bezoekt u het Unesco werelderfgoed van Galle: het Dutch Fort. Op weg naar het noorden, terug naar uw startpunt Colombo, bezoekt u een schildpaddenbroedplaats in Kosgoda. Dagelijks worden de kleintjes die die dag uit het ei    zijn gekropen, vrijgelaten in zee. Het project draait volledig op vrijwilligers.

Daarna maak je een stop bij een unieke plek, het Tsunami Museum. Dit is volledig gebouwd door lokale mensen en hun prive foto’s en ervaringen. De huisjes die gebruikt worden als kantoor, werden gebouwd door een Duitse vrouw die zij gaf als woning aan de inwoners die getroffen waren door de Tsunami. Het is een zeer eenvoudig museum, maar maakt een onvergetelijke indruk.

Je overnacht in Colombo in het Galle Face Hotel op basis van logies en ontbijt.

Galle
Galle is een beroemde stad aan de zuidpunt van Sri Lanka. Een centraal gelegen plek die voor de handel op een belangrijke route lag. Het eerste (veel kleinere) fort is gebouwd in 1588 door de Portugezen. In het jaar 1640 wordt het fort door Nederlandse troepen veroverd en daarna aanzienlijk verstevigd en uitgebouwd. De vesting heeft een totale oppervlakte van 52 hectare. In 1775 wordt een nieuwe protestantse kerk in barokstijl gebouwd, de Groote Kerk. Het originele orgel van de kerk is nog steeds aanwezig. In 1796 komt het fort in Britse handen en dat blijft zo tot de onafhankelijkheid van Sri Lanka in 1947.

Tijdens de Tsunami van 2004 raakt het fort licht beschadigd. Het fort kent nog een aantal koloniale straatnamen met Nederlandse inbreng, zoals de Moorse Kramerstraat, de Zeeburgstraat, Middelpuntstraat en de Kerkstraat. De oude poort van de stad heeft het wapen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie tussen twee leeuwenfiguren en daaronder het jaartal 1669. Aan de andere kant van de poort bevindt zich het wapen van de Engelsen. In deze vestingstad Galle staan 400 ‘Nederlandse’ huizen. De Nederlanders hebben dus het fort en de stadsmuur verstevigd tegen invallen van buiten. Bizar feit is dat deze gebouwen de stad behoed hebben voor grote schade tijdens de tsunami in 2004. Entree is gratis, een donatie wordt zeer gewaardeerd.

Dag 15

In de ochtend laat de chauffeur je de meest bijzondere plekjes van Colombo zien. Hoe leuk is het om deze havenplaats e verkennen, waar vroeger onze thee vandaan kwam en nu nog steeds. Zo ziet u het museum, het oude parlementsgebouw, residentiële paleizen, een Hindoeïstische- en een Boeddhistische tempel, de Galle Face Green en het Fort Bazaar. U stopt waar en wanneer u wilt en blijft zo lang op een plek zo u het wenst. Bezoek zeker de Gangaramaya tempel, met een bijzonder verhaal.

U overnacht in het Galle Face Hotel in Colombo.

Dag 16

Colombo, Galle Face Hotel op basis van logies en ontbijt.

Colombo, Galle Face Hotel

Het Galle Face Hotel in Colombo is een legende. U verblijft er in een van de mooiste plekken, midden in de stad met uitzicht op de Indische oceaan. Het hotel is gebouwd tijdens de Britse koloniale tijd, 1864, en in Victoriaanse architectuur. U slaapt in cultureel erfgoed en geniet van de winkels, maakt een wandeling door de stad of relaxt aan het zoutwater-zwembad.

 Dag 17

De chauffeur haalt u op voor de transfer van het hotel naar de luchthaven van Colombo. U wordt naar de luchthaven van Colombo gebracht voor de vlucht met Emirates Airlines   die om 14.10 vertrekt naar Dusseldorf.

Dag 18

Aankomst in Dusseldorf om 13.35 uur.

PRIJS

De prijs van deze reis is EUR 1.850 per persoon, gebaseerd op twee personen.

De bijkomende kosten zijn boekingskosten EUR 25 en ticketverzekering EUR 10 per persoon. Eenmalig bijdrage Calamiteitenfonds.

De reis in Sri Lanka is inclusief:

  • Vervoer per Engelssprekende privéchauffeur in auto met airconditioning
  • Hotels op basis van tweepersoonskamer met logies & ontbijt
  • Hotels zoals beschreven l
  • Lokale overheidstax en servicetoeslag
  • Transfers airport-appartement Colombo v.v.
  • Entreegelden: Pinnawela olifantenweeshuis, Sigiriya Fort op de rotsen, Antieke stad Anuradhapura. Peradeniya botanische tuin, treinkaartjes Peradeniya-Nanu Oya, entree Nationaal ParkYala en jeepsafari met gids halve dag, Kandy tempel van de tand, Kosgoda schilpaddenreservaat.

Hotels: Colombo Galle Face Hotel, Sigiriya: Hotel Sigiriya, Nuwara Eliya: Jetwing St Andrews, Yala: Jetwing Yala, Unawatuna Beach Resort

TICKETS

Bij de prijs is het ticket Amsterdam-Colombo retour niet inbegrepen. Deze tickets zijn er al vanaf EUR 485.

Zodra je bij ons een offerte opvraagt, zoeken we voor jou het voordeligste ticket. Je vliegt naar Colombo

direct met KLM, en anders met een tussenstop met Emirates Airlines, Sri Lankan&British Airways of KLM,

Etihad, Turkish Airlines of een andere airline.

MAATWERK

liefhebbers van snorkelen raden we aan in plaats van in Unawatuna naar HIkkaduwa te gaan. Laat het ons weten, dan passen we het strandverblijf aan. Wil je ergens liever langer blijven? Wil je er een excursie tussenuit halen? Liever een keer fietsen of raften? Of wil je een keer in een boomhut slapen? Laat ons het weten, dan passen we de reis helemaal naar jouw wensen aan.

Bij iedere boeking krijg je van ons voor vertrek een Informatiepakket met tips voor je reis. Ook krijg je The Book List, een lijst met mooie romans over de bestemming waar je heen gaat. Zo kom je tijdens het relaxen nog extra in de sfeer van je reis.