REISSUGGESTIE: SRI LANKA DELUXE & MALEDIVEN

Deze reis begint met relaxen. Relaxen aan het strand van Hikkaduwa in het zuiden van Sri Lanka. Daarna een korte rondreis met de highlights van het land en vervolgens als toetje een tripje naar de Malediven. Wat een heerlijke, luxe reis. En kijk eens naar die prachtige hotels!

Dag 1

Vandaag start uw reis en vliegt u van Düsseldorf naar Colombo. Als u eenmaal bent ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht met Emirates Airlines kunt u eindelijk dat    boek lezen waar u niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken. U vliegt met de A380   van Airbus, het grootste vliegtuig ter wereld en bijna geruisloos. Mogelijkheden voor de      tickets staan verderop vermeld. Jullie vliegen met EK58 om 21.30 uur en je komt in Dubai aan de volgende ochtend.

Dag 2

Aankomst in Dubai om 05.55 uur. Aansluitend vliegt u van Dubai naar Colombo, de luchthaven van Sri Lanka. Jullie vliegen met EK348 om 07.45 uur en komen in Colombo aan om 13.35 uur. Hier haalt de gids u op en brengt je naar het hotel in Sri Lanka aan de zuidwestkust. Hotels staan verderop vermeld.

Dag 3 & 4 & 5

Sri Lanka, Hotel aan het strand op basis van logies en ontbijt.

 Dag 6

Vandaag komt de chauffeur jullie ophalen en verkennen jullie het koloniale stadje Galle met het oude Nederlandse Fort en ga je naar Koggala waar je de vissers op de stelten in zee ziet vissen. Na deze sightseeing trip brengt de chauffeur jullie terug naar het hotel aan zee.

Dag 7

De chauffeur haalt jullie op voor een mooie rit van het zuiden naar Nuwara Eliya, ook bekend als ‘Little England’. Je ziet hier de bergen bedekt met theeplantjes, mooie groene bolletjes en rijdt langs hoge watervallen. Onderweg stop je bij een theefabriek en zie je hoe de thee wordt verwerkt. Koop hier zeker thee want dit is de beste kwaliteit van het    land. Zie op de plantage hoe de vrouwen de juiste blaadjes per theesoort plukken en geniet van een kopje thee. Nu snappen we ook waarom de Engelsen Sri Lanka als kolonie opeisten. Je overnacht in Nuwara Eliya.

Dag 8

Na het ontbijt rijdt je verder naar Kandy. Bij Nanu Oya zet de chauffeur jullie af op het  station. Hier neem je de trein richting Kandy. De trein brengt u door het mooiste landschap van Sri Lanka naar de volgende bestemming. Deze treinrit van ongeveer  drie uur naar Nanu Oya gaat de bergen in dwars door de terrasvormige theeplantages. U rijdt  door de lappendeken van theeplanten en ruikt de heerlijke geuren van de fabrieken   waar    de thee wordt gemaakt. In de groene theeplantages ontdekt u de fuchsia, turkooizen en kersenkleurige sari’s van de pluksters. U reist in de derde klasse, tussen de lokale   bevolking. Onder het genot van pinda- of viskoekjes vertellen uw medereizigers, de lokale   mensen, graag over hun bestemming. Op het afgesproken station haalt de chauffeur jullie op en brengt je naar het hotel in Kandy.

Dag 9

Sightseeing Kandy Magische olielampjes

In de ochtend haalt de chauffeur jullie op en een hele bijzondere, mystieke ervaring staat   op jullie te wachten. Dompel jezelf onder in de tradities van het Boeddhisme vandaag. Samen met de gids bezoeken jullie de tempel van Kandy en steken jullie olielampjes aan. Zoals de lokale mensen dat ook doen, vraag je hier om het uitkomen van een belangrijke wens in het licht van de lampjes. De sfeer is er heel speciaal. Hoor de krekels buiten, zie de kleuren van de lichtjes en voel de magische sfeer

Daarna brengt de chauffeur jullie naar de Royal Botanical Gardens: botanische tuin Peradeniya van de Sri Lankaanse koningen uit 1374. Er staan meer dan 5.000 soorten bomen en planten. Ook hier is een kruidentuin en bovendien een prachtige collectie orchideeën. Er zijn vijf ‘Palm Avenues’ aangelegd, indrukwekkende lanen van palmen: het perfecte shot voor uw camera. Daarna bezoek je in Kandy het edelstenenmuseum, het meer van Kandy en de bazaar. Na deze mooie dag brengt de chauffeur jullie naar het hotel om even te relaxen. Aan het begin van de avond haalt hij jullie weer op voor een bezoek aan de tempel.

Dag 10

Onderweg naar Dambulla maak je een stop bij Matale waar de mooiste en meest pure kruiden worden verkocht. Er is ook een batikfabriek waar de stoffen nog naar oude tradities worden geverfd. Dan bezoek je de Dambulla tempelgrot in de rotsen, gebouwd door koning Walagambahu in de eerste eeuw. Het is Unesco werelderfgoed en een beschermde plek en tevens een van de mooiste rotstempels. Je overnacht in   Dambulla/Sigiriya op basis van logies en ontbijt.

Dag 11

Na het ontbijt ga je nog een prachtige plek in Sri Lanka bekijken: de Leeuwenrots van Sigiriya tempel. Ook dit is werelderfgoed uit de 5e eeuw. De watertuinen, fresco’s en oude muurschilderingen zijn ongelooflijk mooi en kleurrijk. Op de top heb je een mooi uitzicht over de groene omgeving. Je overnacht in Dambulla/Sigiriya.

Dag 12

Na het ontbijt rijden jullie naar Colombo. Hier verken je de stad en je bezoekt de oude haven, het fort, Pettah en Sea Street. Ontdek de stad, de winkelstraten als House of Fashion en Odel. Je overnacht in Colombo.

Dag 13

De chauffeur haalt je op en brengt je naar de airport van Colombo voor de vlucht naar Male. Je checkt in en vliegt in een uur naar Male. Je vliegt met EK653 van Emirates Airlines om 20.35 uur en komt in Male aan om 2135 uur. Als je aankomt in Male haalt de vertegenwoordiger van het hotel je op voor de binnenlandse vlucht en daarna de speedboot.

M A L E D I V E N
De Malediven is een eilandengroep van 1.200 grote en kleine eilanden, gegroepeerd in 26 atollen. Deze bestemming kent ongeëvenaarde luxe, verbazingwekkend witte stranden en een onvoorstelbaar mooie onderwaterwereld in een cyaanblauwe zee.

Male is de hoofdstad van de Malediven en ligt op et hoofdeiland. De bevolking is moslim  en het eiland is volledig afhankelijk van import voor voeding en dranken. Toerisme is de belangrijkste inkomstenbron voor dit land.

De eilanden van de Malediven zijn beroemd vanwege de onderwaterwereld, koraalwanden, babyhaaien, grotten, enorm grote scholen felgekleurde tropische vissen, mantaroggen, reuzeschildpadden en de grootste haai ter wereld: de walvishaai. Het is er allemaal te zien en beleven en ieder eiland heeft weer andere vissen ‘in de   achtertuin’. Geen enkel dier dat in de riffen woont is gevaarlijk en het allermooist is dat   het zeewater er zo warm is dat u geen wetsuit aan hoeft bij het snorkelen of duiken. Een atol, een ringvormig eiland of groepen eilanden van de Malediven, zijn gefundeerd op koraal en hebben een oorsprong uit vulkanisch gesteente. Als de zeespiegel nog twee meter stijgt door klimaatverandering, zullen de Malediven in de zee verdwijnen. Met een speedboot of vlucht en speedboot gaat u naar het eiland van uw keuze. De vliegtijden van Colombo naar Male zijn wel bepalend voor de aansluiting op de mogelijke binnenlandse vlucht. Wij zullen dit nader op elkaar afstemmen.

Dag 14, 15, 16

Malediven, superior beach kamer, relaxen aan zee, snorkelen en veel watersport!

Dag 17

De gids van het resort brengt u met de speedboot terug van het resort eiland naar de luchthaven van Male. Hier vliegen jullie van Male via Dubai naar Düsseldorf. Jullie   vliegen met Emirates Airlines EK657 die om 09.10 uur uit Male vertrekt naar Dubai. In Dubai komen jullie om 12.10 uur aan. Dan vliegen jullie met de EK57 van Dubai om    14.35 uur naar Dusseldorf. In Dusseldorf landen jullie om 19.30 uur.

Einde van de reis.

[block-content]PRIJS

De prijs van deze reis is EUR 2.400 per persoon in het laagseizoen.

De bijkomende kosten zijn boekingskosten EUR 25 en ticketverzekering EUR 10 per persoon. Eenmalig bijdrage Calamiteitenfonds.[block-content]

De reissom is inclusief:

  • Rondreis door Sri Lanka op basis van privéchauffeur in auto met A/C op basis van 2 personen
  • Engelssprekende gids
  • Hotels in vier sterrencategorie in een tweepersoonskamer op basis van logies & ontbijt
  • Kosten voor portiers op de luchthaven, boottickets
  • Accommodatie zoals beschreven in het voorstel of gelijkwaardig
  • Hotel in de Malediven in een beach bungalow aan zee op basis van halfpension (met ontbijt en diner) plus transfers per boot en binnenlandse vlucht naar het resort-eiland.

De reissom is exclusief: visa, persoonlijke uitgaven, fooien en overige maaltijden, entreegelden.

De prijs van de reis is altijd afhankelijk van de beschikbaarheid van hotels en tickets in de klasse zoals geoffreerd. Als de prijs lager of hoger uitvalt, laten we je dit uiteraard direct weten.

Voor de entreegelden naar de bezienswaardigheden die in de reis benoemd staan: Sigiriya Rock Tempel, Dambulla Rock Cave, Tempel van de Tand, treinkaartjes, Botanische tuin is de entree totaal EUR 80 per persoon. Deze kun je van te voren aan ons voldoen of ter plaatse betalen.

HOTELS

Plaats Hotel 4 sterren
Hikkaduwa Chaaya Tranz Hikkaduwa
Nuwara Eliya Blackpool Hotel
Kandy Earls Regent
Dambulla/Sigiriya Sungreen Resort
Colombo Galle Face Hotel
Malediven Sun Island Resort (inclusief binnenlandse vlucht en speedboot, halfpension, superior beach bungalow)

TICKETS

Op het moment dat je bij ons een offerte opvraagt, zoeken we voor jou de voordeligste tickets. Naar Colombo vlieg je al voor EUR 450, een combinatie met de Malediven is er met Emirates Airlines vanaf EUR 750, voor wie op tijd boekt (6 tot 9 maanden voor vertrek). De ticketcombinatie Amsterdam-Dubai-Colombo-Male-Dubai-Amsterdam (of Dusseldorf) heeft perfecte aansluitingen en het mooiste tarief voor deze route.

Uiteraard kunnen we ook combinatietickets voor je zoeken met verschillende airlines.

Bij iedere boeking krijg je van ons voor vertrek een Informatiepakket met tips voor je reis. Ook krijg je The Book List, een lijst met mooie romans over de bestemming waar je heen gaat. Zo kom je tijdens het relaxen nog extra in de sfeer van je reis.