Dag 1  Vlucht Amsterdam-Colombo

Vandaag vliegen jullie van Amsterdam naar Colombo.

Dag 2 Aankomst Colombo- transfer naar Dambulla/Sigiriya

Vandaag haalt de prive-chauffeur je op bij de luchthaven en brengt je naar Dambulla. Dit plaatsje is een van de koningssteden van het oude Sri Lanka. Het is werelderfgoed en is beroemd vanwege de gouden tempel.

Dag 3 Bezoek Sigiriya Rotstempel

Deze tempel is Werelderfgoed en is in de 5e eeuw voor Christus gebouwd door Koning Kashyapa. Er zijn prachtige watertuinen, oude muurschilderingen en vanaf de tempel heb je een onvoorstelbaar mooi uitzicht over de omgeving.

In de middag rijd je met de privechauffeur naar Minneriya Nationaal Park. Hier kun je een jeep safari maken. Het park staat bekend om de mooie wilde dieren. Onze klanten spotten hier kuddes wilde olifanten die komen drinken bij de rivier. Wat een mooie dieren, er zijn baby-olifantjes bij!

Ook zie je wilde buffels, wilde zwijnen en vele soorten wilde tropische vogels en trekvogels die in het park rusten.

Dag 4 Pollonaruwa & het dorpje Habarana

Na het ontbijt rijden jullie naar Polonnaruwa, de Middeleeuwse stad en een Werelderfgoed plek. Deze tweede hoofdstad van Sri Lanka is gebouwd in de 11e eeuw. Zie de ruines van het koninklijk paleis, het Lotus Bad, het beroemde Pollonaruwa standbeeld en de Gal Viharaya met mooie beelden van de Boeddha. Met een beetje geluk zijn er monniken aan het mediteren op deze bijzondere plek!

In de middag ga je naar het kleine dorp Habarana, hier lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Het lokale dorp verbouwt rijst. Maak een ritje op de paardenkar door het dorp en de rijstvelden en bezoek een lokaal tempeltje. De Boeddhistische priester ontvangt jullie hartelijk in de tempel. Als je wilt, krijg je een zegening van deze bijzondere man.

Na deze mooie dag keer je terug naar het hotel.

Dag 5 Dambulla-Kandy Tempelstad

Jullie reizen verder door het binnenland van Sri Lanka naar Kandy in ongeveer twee uur. Na het ontbijt vertrek je en je stopt bij de Dambulla Rotstempel gebouwd door koning Walaganbahu in de eerste eeuw. Dit is een van de mooiste rotstempels van het land.

Omderweg naar Kandy stop je bij de grote kruidentuin van Matale en leer je welke kruiden er in de Sri Lankaanse keuken worden gebruikt. Als je het leuk vindt, stopt de chauffeur ook bij een authentieke batik-fabriek.

In Kandy bezoek je een edelsmit. Hij laat je zien hoe ze roze en blauwe saffieren delven en in sierraden verwerken. De chauffeur brengt jullie naar het hotel in Kandy.

In de avond is er een culturele dansshow. Hier beelden tientallen dansers en danseressen het oude verhaal van Ramayana uit. Na de show brengt de chauffeur je terug naar het hotel.

Dag 6  Kandy-Pinnawela Olifantenweeshuis

Na het ontbijt bezoek je de beroemde tempel van de tand uit de 17e eeuw. Ieder jaar wordt er in Kandy een grote opticht gehouden, de Perahera, ter ere van Boeddha. Dan wordt ook het relikwie, de tand door de straten getoond met optredens van olifanten en lokale mensen in feestelijke kleding, samen met de monniken en priesters. Een prachtig, kleurrijk festijn (meestal in juli of augustus). De tempel trekt dagelijks Boeddhisten die lotusbloemen brengen en frangipani’s.

In de middag bezoeken jullie het olifantenweeshuis van Pinnawela. Het bestaat al weer sinds 1975 en is een must-see in Sri Lanka. De opvang startte met zeven weesjes, inmiddels wonen er tientallen in de opvang en zijn er vele baby’s geboren. Dagelijks kun je de dieren voeren of zien baden.

Dag 7 Kandy-Nuwara Eliya Theeplantages

In een rit van vier uur brengt de chuaffeur jullie dwars door de binnenlanden die ook wel “Little England’ worden genoemd. Nuwara Eliya is beroemd vanwege de mooie heuvels vol theeplanten, bossen en watervallen. Bezoek hier zeker een theeplantage, verser kun je de thee niet krijgen. Zie hoe de thee wordt geknipt, gesneden en gezet.

Dan rijden jullie verder naar Ella. Onderweg is er altijd tijd voor een foto-moment van de mooie natuur en de watervallen. Aangekomen in Ella geniet je van een relaxte middag in en om het resort.

Dag 8  Ella- vrije dag
Dag 9 Ella-Yala Nationaal Park

Van Ella rijden jullie naar Yala Nationaal Park. Hier is een enorme diversiteit aan dieren te zien in het wild. Het luipaard is het meest bekend, maar er zitten ook olifanten, zwijnen, buddels, beren, herten, krokodillen en vele vogelsoorten die je kunt spotten. Je kunt hier een jeep safari boeken bij aankomst.

Dag 10 Yala-Strand via Galle

In ongeveer vijf uur rijden jullie van het natuurpark naar de zuid-west kust van Sri Lanka waar je een stop maakt onderweg bij de Kataragama tempel van de hindoes maar waar mensen van alle religies van harte welkom zijn. Onderweg bij Koggala zie je in de verte de vissers die op stelten in de zee vissen.

In Galle bezoek je het oude Nederlandse Fort. Een van de mooiste forten en van een unieke architectuur. Dit stamt uit de tijd van de koloniale bezetting door Nederland en Engeland van Sri Lanka. De kleine straatjes in Galle staan vol oude handelshuizen van de handelaren met veranda’s, deuren en ramen zoals we die in Nederland kennen. Ook bezoek je het VOC warenhuis, het huis van de gouverneur, het oude Nederlandse ziekenhuis, de vuurtoren en andere historische plekjes.

Overnachting in het hotel aan het strand.

Dag 11 Dag aan zee.
Dag 12 Dag aan zee.
Dag 13 Dag aan zee.
Dag 14 Strand-Luchthaven Colombo

Vandaag haalt de chauffeur je op voor de rit naar de luchthaven van Colombo. Je vliegt van Colombo naar Amsterdam. Einde van de reis.

HOTELS

Plaats Hotel 4 sterren  Hotel 4 sterren deluxe
Dambulla Nice Place Hotel

http://niceplacebungalows.com/

The Paradise Resort & Spa

http://www.brownshotels.com/paradise/

Kandy Topaz Hotel

http://www.mclarenshotels.lk/

Randholee Resort & Spa

http://www.randholeeresorts.com/

Ella / Hapulate Flower Garden

https://ellaresort.com/

Melhim Haputale

http://www.melheimresort.com/

Tissa / Yala Hibiscus Garden Hotel

http://www.hibiscus-garden.com/

Mandara Rosen

http://www.mandararosen.com/

South west coast Coco Royal Beach Hotel

http://www.cocoroyalbeach.com/

Tangerine Beach Hotel

http://tangerine.tangerinehotels.com/

PRIJS REISSOM RONDREIS 13 DAGEN SRI LANKA

Inclusief: Transfers, transport per auto met privé chauffeur met airco, alle hotels op basis van twee personen met logies en inclusief ontbijt.

Hotels 4 sterren: EUR 995 per persoon op basis van twee personen.

Hotels 4 sterren Deluxe: EUR 1.170 per persoon op basis van twee personen.

Niet inbegrepen:

  • Tickets retour Sri Lanka vanaf EUR 680 per persoon retour inclusief taxen (met KLM, Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways, Sri Lankan).
  • Entreegelden voor de bezienswaardigheden: Sigirya Rock Fortress, Dorpsbezoek, Jeep safari, Tempel Pollonaruwa, Dambulla Cave tempel, Tempel van de tand, Culturele dansshow, Pinnawela olifantenweeshuis, Koninklijke botanische tuin.
  • Lunch en diner en overige persoonlijke uitgaven.

De totale prijs is afhankelijk van de tickets, het seizoen en beschikbaarheid van de hotels.

Verlenging in de Malediven kan al vijf dagen/vier nachten voor EUR 595 per persoon in een beach villa op basis van halfpension.

Optioneel:

  • Bezoek de tempel van Kandy, steek samen met de lokale mensen de kaarsjes aan en laat de priester jullie zegenen
  • Overnacht in een klooster bij de Boeddhistische monniken. Pak ’s ochtends een meditatieles mee en verdiep je in de Boeddhistische filosofie
  • Overnacht in een boomhut! Slaap als een aap en kijk uit over de omgeving vanuit jouw eigen plek in de boom