Wij verkenden de eilanden en geven je hierbij de tips voor de mooiste boutique hotels, de tips hoe je de eilanden kunt verkennen en hoe je de meeste dieren spot op jouw reis in de Galapagos!

Ontdek de Galapagos eilanden in de Travelboutique-stijl: kleinschalig, persoonlijk en ver van de massa.

Eilandhoppen is perfect mogelijk op deze eilanden:

 • Je overnacht dan op de eilanden waar er kleinschalige boutique hotels of resorts zijn en verkent het eiland vanuit je hotel. Er zijn drie eilanden waar je kunt overnachten in een klein centrum of er net buiten: Puerto Ayora, Puerto Baquerizo Moreno en Puerto Vilamil.
 • Je wil veel dieren zien dus pak veel excursies
 • Ga de eilanden verkennen, ontdek de prachtige landschappen

Kies deze drie eilanden: Santa Cruz, Floreana, Isabela

Als je gaat eilandhoppen gedurende twe weken, is je actieradius beperkt dus een goede keuze maken in de eilanden waar je verblijft en de excursies die je er gaat doen is essentieel. Zo haal jij het beste uit je verblijf.

Zo raden wij zeker aan Puerto Ayora in je reis op te nemen. Het is een gezellig klein plaatsje met leuke restaurantjes en van waaruit je perfect naar het Darwin Research station kunt gaan om de evolutieleer te doorgronden, de landschildpadden kunt zien in de jungle in de binnenlanden en Tortuga Bay met de krabben, zeeleeuwen, zeeleguanen, pelikanen en zeeschildpadden. Zo is dat een perfect start van je reis!

Tip! Wie extra tijd (3 weken) en budget heeft, pakt ook North-Seymour mee met de prachtige kolonies Blauwpoot Jan van Genten en Fregatvogels.

Reserveer een ruim budget voor excursies

Als je op de Galapagos eilanden bent, kun je excursies over land maken naar bijvoorbeeld een vulkaankrater of de landschildpadden van Santa Cruz eiland. Let wel op dat hier kleine mini-vans en enorme touringcar bussen naartoe gaan. Het ‘ontdekkingsreizen’-gevoel zul je hier niet hebben. De mooiste, grote kolonies vogels zitten op North Seymore, waar je met de speedboot naartoe kan. Dit is een ‘duurdere’ excursie maar zeker de moeite waard. Je ziet fregatvogels, Blauwvoet JanvanGenten en niet een paar, niet tien, nee honderden vogels, nesten, kuikens en jonge diertjes. Echt een genot om daar te wandelen.

Zo zullen we je, naast North Seymore, nog enkele must see-excursies aanraden. Heb je die niet gedaan, dan is je beeld van Gapalapagos namelijk zeer beperkt. Veel dieren leven op de stranden en aan de kusten, op de rotsen en bij de zee.

Hotels in alle prijsklassen

Wij adviseren over de verschillende categorieën hotels, van eenvoudig maar schoon tot luxe resorts aan zee van waar je de zeeschildpadden ziet zwemmen! De kleine lokale hotels zijn knus en gezellig. Lokale eigenaren vertellen je graag vol passie over hun familie, de leukste restaurants, lekkerste gerechtjes en welke plekjes op hun eiland je niet mag missen.

Luxere resorts zijn van alle gemakken voorzien en liggen op unieke locaties. Dit zijn de leukste kleinschalige resorts:

 • de Pikaia Lodge met een fantastisch infinity pool,
 • Het Royal Pal, hotel in een mooie villa,
 • Villa Escalesia een huis om te huren in de pure natuur,
 • Galapagos Safari Camp op 480 meter boven zeeniveau, uitzicht op de omgeving, houten trappen en enorme veranda’s
 • Iguana Crossing Boutique Hotels voor wie dol is op de zeeleguaantjes want daar zit je hier vlakbij!

Tips hoe maak je je reis niet te duur in Galapagos

Budgetreizen kan uiteraard ook. We boeken jouw tickets ruim van te voren: dan zijn ze het goedkoopst. We hebben mooie, schone, kleinschalige resortjes die we kunnen aanraden. Ter plaatse kun je (goedkope) excursies boeken en in de drie dorpjes waar er kleinschalige hotels zijn, heb je vaak al een twee gangen menu voor 5 tot 10 USD. Maar op excursies besparen is wel het stomste wat je kunt doen. Het gaan verkennen van de stranden, kusten en eilanden is juist waarom je naar Galapagos gaat: ga die diertjes bekijken, snorkelen en duiken want dit is echt uniek!

Zorg dat je jezelf goed beschermt

Zonnebrand is essentieel onderdeel van de reisuitrusting. Smeren, smeren en nog meer smeren. Of het nu zonnig is of niet, je zit op en bij de evenaar dus de UV straling is erg sterk. Dus verbranden doe je al snel en dan voelt je huid de hele trip als schuurpapier. Onze favoriete zonnebrand is factor 30 of 50 van Biotherm.

Een goede, uitgebreide reisverzekering is ook essentieel. Een goede reisverzekering is erg belangrijk, want op Galapagos zijn de medische voorzieningen beperkt dus mocht je een ongelukje hebben, dan moet je gerepatrieerd worden naar Ecuador (Gauayaquil of Quito) dus dan komen er extra kosten bij die je graag vergoed wil zien. Reisverzekeringen zijn erg goed bij Europeesche, Allianz, Centraal Beheer en ANWB. Check altijd de polisvoorwaarden voor de details of bel de verzekeringsmaatschappij/assurantietussenpersoon.

Lol met de zeeleeuwen op het strand van Isabela Island.

Kortom, de Galapagos eilanden zijn uniek. Er is geen plek in de wereld waar je oog in oog staat met zo veel dieren die niet bang zijn voor mensen, waar je zo dichtbij de natuur staat en zo veel variatie in dieren en landschappen kunt bewonderen. Een echte Once in a Lifetime bestemming.

Wij hebben er enorm genoten. Wil jij ook naar deze unieke eilanden? Bel voor een afspraak waarbij we je er alles over vertellen, of lees verder en stel jouw ideale voorbeeldreis samen:

Klik hier voor de voorbeeldreizen naar Ecuador en de Galapagoseilanden

Klik hier voor de blog over de beste Cruise in de Galapagos eilanden

Heb jij na het lezen van deze blog ziin om naar de Galapagos te gaan? Laat je hier inspireren met de voorbeeldreizen of kom bij ons kantoor op bezoek, dan plannen we samen jullie ideale reis.

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
 • Bezocht: 39 landen
 • Afstand: 1.100.000 km
 • Vertraging: 4 keer
 • Koffer kwijt: 0 keer
 • Upgrades: 6 keer
 • Foto's: 62.000
 • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
 • Aantal airlines: 49
 • Aantal stops: SINGAPORE: 38, INDONESIE: 24 KEER