De Filippijnen: een onderschatte bestemming!

Waarom reizen naar de Filippijnen? 7.107 prachtige eilanden, pure natuur en vrolijke bevolking

  • Wie nu naar de Filippijnen gaat, is nog een van de eersten. Ongerepte eilanden, Expeditie Robinson 2015 wordt er niet voor niets opgenomen. Gaat u mee op Expeditie, maar dan wel in fijne resorts… hier zijn de stranden hagelwit en de meeste resorts liggen op hun eigen eiland. Wat een paradijs!
  • Van smaragdgroene rijstvelden in het noorden, over de Ring of Fire van actieve vulkanen. Van bergstammen met kleurrijke doeken, Jeepneys die de straten van Manila opleuken.
  • U moet van de onderwaterwereld houden als u naar de Filippijnen gaat: duiken, snorkelen, witte stranden, snorkelen met walvishaaien! (wel 2 keer want het is zo spannend)
  • De Filippijnen zijn katholiek dankzij jarenlange Spaanse overheersing. Dankzij de Amerikanen als bondgenoot in WOII zijn de hygienenormen hier veel hoger dan in de rest van Azie.
  • En dan de mensen. Hier zegt men niet: ‘Hallo’, hier zegt men: ‘Heb je al gegeten?’. Gastvrij, vrolijk en altijd in voor een geintje.

Kortom, prachtige tropische eilanden, heerlijk eten, gezellige bevolking, en zeker gaan snorkelen met walvishaaien.

Meer zien van deze prachtige bestemming? Bekijk voor meer foto’s het fotoverslag van onze inspectiereis op Facebook. Foto’s: met dank aan de Philippine Board of Tourism, Frankfurt en fotograaf David Hettich. Onderste foto links: onze ontmoeting met de walvishaaien!

Reissuggesties

Hier vindt u voorbeelden van reizen die wij boekten voor onze gasten. Wij adviseren in maatwerk reizen dus we passen de reis aan aan uw wensen. De reizen zijn inclusief: hotelovernachtingen op basis van tweepersoonskamer logies en ontbijt, chauffeur, gidsen, tourtjes, transfers en binnenlandse vluchten. U verblijft altijd in bijzondere, kleinschalige boutique hotels of villa’s. De ticketprijzen vindt u separaat want zijn zeer verschillend per seizoen. De prijzen zijn op basis van twee personen.

 Combinaties zijn mogelijk met:

  • het eiland Bohol, Ananyana Resort: Yes, it’s true!,
  • zwemmen/snorkelen/duiken met walvishaaien,
  • de eilandengroep El Nido (betekent het nest in het Spaans) met de El Nido Resorts: met privéjet, eigen luchthaven in Manila,

Resort om bij weg te dromen… een tuin of water bungalow, volpension en alle excursies inbegrepen. Hier is snorkelen, duiken, eilandhoppen, kayakken, mangroves planten uw heerlijke dagbesteding. Of met een picknick en een goed boek op uw eigen zandbank!